kolumb84 Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 Jaką płyte kupić do Athlona64 3000 na 939. Nie interesuje mnie OC. Interesuje mnie żeby była stabilna i niewadliwa. Płytka musi mieć PCI-E i SATAII. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pho Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 (edytowane) Asus A8N-E, Asrock K8 939Dual-Sata II, Epox EP-9NPA3+Ultra ja w tej cenie polecę którąś z tych płyt ;) Edytowane 10 Maja 2006 przez Maciag Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolumb84 Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 a z płyt Gigabyte??????? Czy one odstaja od tych które wymieniłeś?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pho Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 a z płyt Gigabyte??????? Czy one odstaja od tych które wymieniłeś?? Ja nie przepadam za Gigabyte i jej nie polecam. Kumpel ma Gigabyte K8N SLI i jest z niej nie zadowolony, mało stabilna, marne możliwości O/C(może kiedyś będziesz chciał się pobawić w O/C ;)) i ogólnie tych płyt nie polecam bo jak dla mnie są poprostu słabe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolumb84 Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 To tak: ASRock odpada - po co mnie gniazdo AGP jak na pewno takiej grafiki juz nie bede mial. Na razie przewaza ASUS K8N-E. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 ale w asrocku masz dwa gniazda Agp i pci-express wiec mozesz sobie wybrac jaka grafike dajesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teps86 Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 a co powiecie na Asusa A8R-MVP? Wiem że troche przekracza budżet ale jestem tez tak w ogole ciekaw opinii na jej temat:) może ktoś miał do czynienia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolumb84 Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 ale w asrocku masz dwa gniazda Agp i pci-express wiec mozesz sobie wybrac jaka grafike dajesztak moge wybrac ale po co AGP jak na pewno tego nie bede uzywal. Samo PCI-E bedzie moze troche bardziej wydajne. Co chodzi o Asusa A8R-MVP to plyte wole z chipsetem Nforce4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amarith Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 PCI-E nie będzie zbyt bardziej wydajne. Chyba, że wkładasz potęzna grafike. zgaduje, że skoro płyta do 350 zł to wsadzisz coś średniego. Ja i tak skłaniałbym się do AsRocka ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 Bierz Epoxa. Stabilny, ma duże możliwości oc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kiczis Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 kolega wczesniej nie poleca gigabyte kn8n sli co do jednego sie zgodze slabo sie kreci 2.85 na moim procu to marnie ;/ zaleta to passive;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayo Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 A ja się podłącze do topicu: Mnie bardzo interesuje OC (niestety nie stać mnie na DFI) Cena tez nie większa niż 350zł, więc czy ten Epox jest najlepszy, czy może "jeszcze coś mi zaproponujecie":)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 Tylko Epox. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kiczis Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 jak wyzej na tym co ja mam stabilne jest tylko 2.8-2.85 tylko nie wiem czy to koniec proca czy plyty ale raczej to 2 ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morientez Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 (edytowane) jesli chcesz tania płyte z dobrym oc to ten Asrock co Maciag zaproponowal jest dobrym wyborem tani (Proline 219zł) i przez wielu nazywane jest "DFi dla ubogich" - jak wgrasz dobry bios to ma duze mozliwosci tylko troche slaba regulacja vcore jest bo do tylko 1,45v :/ ale jak trafisz na dobry egzemplarz to lajtowo z 2,7ghz zrobisz z venica 3000+ co dla mnie byloby bardzo zadowalajacym wynikiem Edytowane 11 Maja 2006 przez Morientez Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolumb84 Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 Dzieki wszystkim za wypowiedzi!!! Dzisiaj zamowilem juz cala skrzynke: A64 3000+ Venice Asus A8N-E 512RAMU (pozniej dokupie kolejne 512 dla DUALA) Radeon X600 PRO 128 Samsung 250GB SATAII Zamykam temat. Jeszcze raz dzieki!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...