Skocz do zawartości
elmonk

Modyfikacjia Formatu *psd

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, szukam jakiegos darmowego programu do modyfikacji pliku o rozszerzeniu *psd. Z tego co wiem Gimp nie może zapisywać ani odczytywać masek, ścieżek i innych informacji zapisanych w tym pliku a ja wlasnie szukam co ma mozliwosc ingerencji w ten format.

Moglby ktos cos polecic? i jeszcze najlepiej zeby za duzo miejsca nie zajmowal ten program :D

Z góry dzieki na odpowiedz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Paint.NET.

Z tym pluginem.

Features:

-Layers

-Masks (only loading see To do list)

-RAW or RLE compressed files

-The following color modes are supported for loading an image

-Gray scale

-Indexed

-32 Bit-RGBA

-CMYK (lossy conversation)

-Multichannel CMY (lossy conversation)

-Duotone (as gray scale)

-Lab (lossy conversation)

-For saving an image only 32-Bit RGBA is supported

Non features:

The plug in does not support every feature, which is provided by the file format (there are lot's of them).

I have implemented only the stuff which has it's counterpart in Paint.NET or if it is useful for converting

the image to the Paint.NET internals.

Innych darmowych nie znam.

Edytowane przez S0n1c

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko bylo by pieknie gdyby cholercia chcial mi jeszcze mi dzialac. Wysakajue ze nie jest prawidlowa aplikacja Win32 :blink: przez godzine sie uzeralem z instalacja rzeczy ktore potrzebne byly do instalacji troche ponad 10MGowego programu i zonkus :mur:

Moze jakas rada co z tym fantem zrobic? Dzialam na systemie WinXp Prof.

Edytowane przez elmonk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko ze z intalacja nie bylo problemow zadnych, najpierw zainstalowalem Windows Installer 3.0 pozniej freameworka i na koncy Paint.Net 2.61,i sie dopiero wtedy pojawia ten blad jak odpalam program. Service packa nie mam bo zem wczoraj system wgral po formacie i nie mam czasu narazie na sciagniecie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi