multisync75f Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 Witam. Mój komp to: AMD Athlon 2500+ Sempron, MSI kt600, WD 80 8mb, gf 6600 Leadtek, 512 DDR Kingstone 400, zasilacz- ModeCom 400W FEEL. Gdy mam ustawione FSB na 166 (standard) to w counter-strike fpsy spadają mi do 50 ;/ natomiast gdy ustawie fsb na 200 to częściej utrzymuje się 100fps ale spada do 70 - 80 ;/ nie mam pojęcia ocb. Czy to jest wina procka? czy może grafy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 Gdy mam ustawione FSB na 166 (standard) to w counter-strike fpsy spadają mi do 50 ;/ natomiast gdy ustawie fsb na 200 to częściej utrzymuje się 100fps ale spada do 70 - 80 ;/Dla mnie wszystko jest w porządku. wolniejszy procek=mniej fps podkrecony procek=wiecej fps.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
multisync75f Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 Ale dla mnie to jest beznadzieja! bo kiedyś kiedyś :D miałem dużo słabszego kompa z prockiem Athlon 1000 i gf 2MX 400 :D i w cs miałem 100 - 80 fps zmieniłem kompa i co widze? gorzej niż wcześniej ... może mam wymienić procka na lepszego? np. jakiś Barton? albo grafa na 6600GT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 (edytowane) przynam sie ze nie wiem z jakiego DX korzysta CS :oops: ale zauwaz ze po zmianie karty napewno wlaczyles dodatkowe opcje w ustawieniach gry, dodatkowo gra chodzi teraz w dx8 (nie pamietam czy cs jest w dx9) przez to wszystko gra wyglada o wiele lepiej, ale cos kosztem czegos ;) a poza tym powinienes pytac o to w temacie o CS'ie ;) Edytowane 10 Maja 2006 przez greg505 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 dokładnie @greg505 dobrze zauważył, że różnica dx i dlatego nie masz przyrostu fps. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 Hmm o ktorej wersji cs'a mowimy? [; Bo jak o source to teoria jest prosta - karta dx7 i counter na dx7. Malo szczegolow czy efektow. Obecnie domyslam sie ze wymusil dx9c + aktywowane HDR ktore zzera konkretna ilosc sprzetu. Pozatym niepodkrecone 6600 to grzeeech [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
multisync75f Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 Jak podkręce gf 6600 to nic sie nie dzieje:| mówimy o cs 1.6 :D doradzcie mi cos bo nie wiem co mam z tym fantem zrobić;/ może cos wymienić ? procek? grafa? da to coś ? cs działa na dx 8.1 a ja mam zainstalowanego 9.0c ..... co to znaczy HDR?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 Jezeli 1.6 to naprawde coś nie tak...Ziom ma radzia 9550 (chyba tak on sie zwie) procek Athlon 2000+ to mam stałę 100fps w tej starej wersji CS'a... Ona ma slaby silnik graficzny nie wiem jak możesz miec tak "mało" fps, ja w source na FX 5600 mam 30-100....Myśle że syf jakiś... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heryf Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 dziwna sprawa moj sasiad ma podobny cfg. abita nf7, sempa 2500+, 1gb ramu twinmoski, grafe taka jak Ty i ma 100fps, spadek mozna zaobserwowac przy 2-3 smokach ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 (edytowane) Jak podkręce gf 6600 to nic sie nie dzieje:| mówimy o cs 1.6 :D doradzcie mi cos bo nie wiem co mam z tym fantem zrobić;/ może cos wymienić ? procek? grafa? da to coś ? cs działa na dx 8.1 a ja mam zainstalowanego 9.0c ..... co to znaczy HDR?? lol.. ja na swojej grafice mam stale 90-100 fps... wystarczy pogrzebac w konfigu... cale konfiguracje cfg jak zwiekszyc fps masz na boardzie http://board.counter-strike.pl to ze przy smokach spada ilosc fps to normalne :) Edytowane 11 Maja 2006 przez Neo_x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
multisync75f Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 wydaje mi się że może to być od płyty głównej... ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 wydaje mi się że może to być od płyty głównej... ?hmmm... to bylo pytanie czy stwierdzenie? <_< jesli pytanie, to odp brzmi: NIE, jesli stwierdzenie to: zle ci sie wydaje; ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
truman20 Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 spróbuj prześwietlić tą kartę graficzną dokładnie, ja teraz jadę na Gf4mx i chciałem się przesiąść na Gainworda Gf 6200 i kupiłem ją i zonk, nie mogłem sobie pograć w żadną grę a chciałem własnie w cs'a pograć na wyższej rozdzielczości i po prześiwtleniu tej grafiki okazało się że ma 32bitową szynę co jest absurdem w tych grafikach i jeszcze gościu w sklepie mi powiedział że ona tak ma chodzić i jest całkiem w porządku :| ale i tak ją oddałem, więc zobacz dokładnie tą grafikę :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayo Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 (edytowane) co to znaczy HDR?? HDR - High-Dynamic Range. Taki efekt symulujacy oslepiające światło, błyski itp. Edytowane 17 Maja 2006 przez mayo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 LOL :D Ja na wysokiej rozdzielce (1152/864) gram w Source'a na FX 5600 i mam nie mniej niż 25 fps (max ponad 100) zalezy od mapy. Może Ci sie dysk po jakims zwiechu na PIO przełączył ? ;) hehheheee 6600 ma szyne 128, niby jaką inna ma mieć? Chyba 64 nie wychodzą (6200 to i owszem były). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...