=PIKI= Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 Wyczytałem, że pisk w monitorach powodują drgające cewki, które się odkleiły. Rozwiązanie - zakleić. Najczęściej polecany jest gorący klej silikonowy z pistoletu (glue gun). Spotkałem też opinię, że twardy klej daje lepsze rezultaty, a silikon twardy nie jest... Czy ktoś dokonywał takiego zabiegu? Jakie były rezultaty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 (edytowane) Wyczytałem, że pisk w monitorach powodują drgające cewki, które się odkleiły. Rozwiązanie - zakleić. Najczęściej polecany jest gorący klej silikonowy z pistoletu (glue gun). Spotkałem też opinię, że twardy klej daje lepsze rezultaty, a silikon twardy nie jest... Czy ktoś dokonywał takiego zabiegu? Jakie były rezultaty? twardy nie jest ale pochłania drgania bo staje sie czymś w rodzaju gumy :) ja zalewałem cewki na momim radeonie x800gto :) było cich przez miesiac - potem znowu piszczało :P grrrrrrrrrrrrrr a mi właśnie w tej chwili zaczął piszczeć zasilacz :/ albo coś innego na płycie hehhhh zara mi leb odpadnie :D Edytowane 10 Maja 2006 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...