Skocz do zawartości
860lacov

Problem Z Windows Media Video

Rekomendowane odpowiedzi

Dostałem od szwagra kilka filmików w formacie WMV. Do odtwarzania filmów uzywam subedit playera, ale niestety nie poradził on sobie z odtworzeniem pliku wmv. Ten format odpala sie bez problemu w media player classic, ale mi pasuje subedit i wolę nie zmieniać odtwarzacza tylko dlatego, że nie odtwarza mi jakich pojedyńczych plików, z resztą mam kilka problemów z mpc.

Zainstalowałem jakieś kodeki windows media format, ale to nic nie dało.

Czy są jakieś kodeki (nie całe codec pack'i) które umożliwią odpalenie wmv w subedicie?

i jeszcze jedno pytanko

kiedy chce otworzyć plik w adobe after effect pojawia się taki komunikat:

Dołączona grafika

Film zakodowany jest xvidemm który jest zainstalowany. Da się coś z tym zrobić?

Edytowane przez hot_lopez

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ffdshow? (to filtry a nie kodeki)

Używam z tym, że nie najnowszej wersji. Przywracam system z ghosta więc za kazdym razem przywraca sie starsza wersja, a dodatkowo wszystko inne działa więc nie aktualizowałem

Nie. Instalowałem tylko to co napisałem. Sprawdzę Twojego linka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do FFDShow - sam chętnie z niego korzystam - ma co prawda obsługę WMV1/7 ale nawet w najnowszych wersjach wciąż nie radzi sobie z WMV2/8 a co dopiero z WMV9.

U mnie SubEdit-Player odtwarza WMV, chociaż ostatnio sprawdzałem pliki WMV HD i co prawda je odtwarzał ale nie wyglądało to za ciekawie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi