860lacov Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 (edytowane) Dostałem od szwagra kilka filmików w formacie WMV. Do odtwarzania filmów uzywam subedit playera, ale niestety nie poradził on sobie z odtworzeniem pliku wmv. Ten format odpala sie bez problemu w media player classic, ale mi pasuje subedit i wolę nie zmieniać odtwarzacza tylko dlatego, że nie odtwarza mi jakich pojedyńczych plików, z resztą mam kilka problemów z mpc. Zainstalowałem jakieś kodeki windows media format, ale to nic nie dało. Czy są jakieś kodeki (nie całe codec pack'i) które umożliwią odpalenie wmv w subedicie? i jeszcze jedno pytanko kiedy chce otworzyć plik w adobe after effect pojawia się taki komunikat: Film zakodowany jest xvidemm który jest zainstalowany. Da się coś z tym zrobić? Edytowane 10 Maja 2006 przez hot_lopez Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 (edytowane) ffdshow? (to filtry a nie kodeki) Edytowane 15 Maja 2006 przez Neo_x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Placio74 Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 Instalowałeś Codec Installation Package for Windows Media Player 7.1 and later ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 ffdshow? (to filtry a nie kodeki) Używam z tym, że nie najnowszej wersji. Przywracam system z ghosta więc za kazdym razem przywraca sie starsza wersja, a dodatkowo wszystko inne działa więc nie aktualizowałem Instalowałeś Codec Installation Package for Windows Media Player 7.1 and later ? Nie. Instalowałem tylko to co napisałem. Sprawdzę Twojego linka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Placio74 Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 Co do FFDShow - sam chętnie z niego korzystam - ma co prawda obsługę WMV1/7 ale nawet w najnowszych wersjach wciąż nie radzi sobie z WMV2/8 a co dopiero z WMV9. U mnie SubEdit-Player odtwarza WMV, chociaż ostatnio sprawdzałem pliki WMV HD i co prawda je odtwarzał ale nie wyglądało to za ciekawie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...