tomasz_lbn Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 witam, posiadam karte GF FX5600 256/256 ASUS V9560/TD.. i zastanawiam sie czy radek 9500@9700 bedzie lepszy bo mam okazje takiego nabyc, nie wiem dokladnie jakie on tam ma parametry i jakiej jest firmy ale wiem ze jest on z tych krecacych na 9700, jak tylko sie dowiem to dorzuce cos wiecej info o nim. a wiec co wy na to, co lepsze???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 oczywisci że 9700 tylko żebyś dużo nie dopłacił bo na dzisiejsze czasy 9700 to też kicha i lepiej kupic coś wydajniejszego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stiff Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 Jeśli ma 128MB ramu, rzeczywiście jest modowalny i ma 256-cio bitowy kontroler pamięci a do tego możesz mieć go tanio (no i kolejny warunek - nie chcesz dokładać kasy do czegoś lepszego np. GF7600) to nie ma sie nad czym zastanawiać. Radek w tym porównaniu będzie o niebo szybszy. Wersja 64MB 128bit też rozłoży tego FX'a ale to już nie to samo jeśli chodzi o wydajnośc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel89 Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 Nawet nie ma co się zastanawiać tylko brać 9500@9700. Ma wydajniejsze sherdery w porównaniu do FX, 256 bit i 8 potoków, więc wszystko przemawia na jego korzyść. Ten Radek zje nawet 5900, ale w DX9. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 Fx 5600 to kicha taki radzio to go zjada spokojnie a przy 256 bit szynie to już wogóle, bierz go spokojnie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 (edytowane) ile musisz dopłacić? bo jesli dużo to tego radka nie opłaca się brać, kazdy 6600 go kopie wiec lepiej wziaść coś mocniejszego a 6600 się dobrze kręcą więc nie będzie problemu :) Edytowane 10 Maja 2006 przez surix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz_lbn Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 ile musisz dopłacić? bo jesli dużo to tego radka nie opłaca się brać, kazdy 6600 go kopie wiec lepiej wziaść coś mocniejszego a 6600 się dobrze kręcą więc nie będzie problemu :)kwestia jest tego typu, ze koles chce mi go dac w ramach dlugu (200zl) tak wiec opchne FX'a i chyba taka zamiana wyjdzie mi na dobre:) mam juz ta karte w domu, slyszalem ze z 9500 na 9700 zamienia sie tylko poprzez instalacje odpowiedniego sterownika, moze ktos mi powiedziec jakiego? z gory thx;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stiff Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 Nie tylko ale najlepiej zrobić to za pomocą sterów Omega. Są to modowane Catalysty od ATI z dodatkiem w postaci rewelacyjnego ATT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...