letrev Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 No właśnie mam taki dylemat bo planuje zakup telewizorka LCD ale nie za bardzo wiem jak spisują się w praktyce. Interesują mnie: - SONY BRAVIA KDL-32S2000 - Samsung LE32R51 Wie ktoś coś na ich temat ? Albo może jakieś inne modele są godne polecenia ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 sony odradzam ze względy na to że to sony ;) lipny serwis i lipna jakość, mam u siostry wierze i w domu tv - obydwa do d. to nie tylko moja opinia... ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 sony odradzam ze względy na to że to sony ;) lipny serwis i lipna jakość, mam u siostry wierze i w domu tv - obydwa do d. to nie tylko moja opinia... ;]Wiesz tak mozna wszystkie firmy eliminowac ;]. Sony ble, samsung ble, phillips ble, panasonic ble, lg ble itd :). Ostatnio dosc duzo czytalem w necie o TV i wszedzie mozna sie natknac na negatywne opinie dotyczace wszystkich firm. @letrev Moze lepiej zadac to pytanie na forach traktujacych stricte o HDTV. http://www.hdtv.pl/forum/ http://www.hdforum.pl/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witaj Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 sprawdz oferte sharp i panasonic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 Właśnie dopadł mnie jeszcze jeden dylemat... mianowicie format... 16:9 jest extra ale do filmów... a co z normalną TV ? postacie porozciągane ? tego się oglądać nie da :| Właśnie u kumpla zauważyłem taki mankament :| Są jakieś LCD z 16:9 + 4:3 ? ? ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 Telewizory LCD HDTV maja taka funkcje ARC-(16:9 / 4:3 / 14:9 / zoom / auto). Czyli jak ustawisz format 4:3 to nic nie bedzie rozciagniete tylko czesc obrazu bedzie po prostu ucieta (gora i dol). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 Nie tyle ucięta góra i dół, co po lewej i prawej części ekranu będą czarne pasy, a obraz będzie wycentrowany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 no właśnie przeszedłem się wczoraj do Euro i pooglądałem sobie i obraz samsungów i SONY. Samsungi "świecą" ładniej :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mefikon Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 (edytowane) Popieram jeżeli chodzi o tv to Samsungi rewelacyjnie świećą w swoim przedziale cenowym. Co do formatu obrazu to denerwuje mnie że producenci i wytwórcy nie moga zdecydować się o co im chodzi. Telewizja nadaje 4:3. Filmy niby panoramiczne a i tak na dole i górze pasy. Formatów telewizorów milion i jeszcze troche. Kupisz 16:9 czy 15:10 ustawisz obraz do tv na 4:3 i okazuje się że zamiast 32 cali masz 23 paranoja. Dlatego ja wybrałem tv 4:3. I uważam że na dzień dzisiejszy to lepsza opcja. Jeżeli chodzi o filmy panoramiczne to po prostu jest duży pasek na dole i u góry, ale jako że to 42 cale to i tak zostaje mnóstwo cali do oglądania Edytowane 20 Maja 2006 przez Mefikon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 Popieram jeżeli chodzi o tv to Samsungi rewelacyjnie świećą w swoim przedziale cenowym. Co do formatu obrazu to denerwuje mnie że producenci i wytwórcy nie moga zdecydować się o co im chodzi. Telewizja nadaje 4:3. Filmy niby panoramiczne a i tak na dole i górze pasy. Formatów telewizorów milion i jeszcze troche. Kupisz 16:9 czy 15:10 ustawisz obraz do tv na 4:3 i okazuje się że zamiast 32 cali masz 23 paranoja. Dlatego ja wybrałem tv 4:3. I uważam że na dzień dzisiejszy to lepsza opcja. Jeżeli chodzi o filmy panoramiczne to po prostu jest duży pasek na dole i u góry, ale jako że to 42 cale to i tak zostaje mnóstwo cali do oglądania Chyba tylko sygnal z telewizji cyfrowej z poziomu dekodera mozna puscic w proporcjach 16:9 (np. cyfra+, polsat cyfrowy). Troche czytalem o LCD i podobno jakosc obrazu z kablowki jest strasznie kiepska - chodzi o zwykla kablowke nie nadajaca w sygnale cyfrowym. A wracajac do tematu to wyczytalem, ze niezle sa Samsungi z serii R51. Duzo ludzi je poleca jako jeden z najlepszych LCD do 5000zl. Porownanie cen Samsunga LE32R51B http://www.kupujemy.pl/items/_telewizorlcd...32r51/_/0/_?U=c. Z drozszych do 6000 niezly jest natomiast Loewe Concept L32, tez sporo osob sobie go chwali http://www.kupujemy.pl/items/_telewizorlcd...ptl32/_/0/_?U=c. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 Popieram jeżeli chodzi o tv to Samsungi rewelacyjnie świećą w swoim przedziale cenowym. Co do formatu obrazu to denerwuje mnie że producenci i wytwórcy nie moga zdecydować się o co im chodzi. Telewizja nadaje 4:3. Filmy niby panoramiczne a i tak na dole i górze pasy. Formatów telewizorów milion i jeszcze troche. Kupisz 16:9 czy 15:10 ustawisz obraz do tv na 4:3 i okazuje się że zamiast 32 cali masz 23 paranoja. Dlatego ja wybrałem tv 4:3. I uważam że na dzień dzisiejszy to lepsza opcja. Jeżeli chodzi o filmy panoramiczne to po prostu jest duży pasek na dole i u góry, ale jako że to 42 cale to i tak zostaje mnóstwo cali do oglądania ja tam widze że coraz więcej programów nagrywają w panoramie ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 ja tam widze że coraz więcej programów nagrywają w panoramie ...Dokładnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 Troche nie na temat, ale chcialem sie podzielic pewna informacja, ktora dzisiaj znalazlem. Lepiej pozno niz wcale ;). Oto tresc postow rzucajacych cien na polskie fora o HDTV sorry za offtopa ale skoro juz w poscie ***** pojawil sie adres - hdtv.com.pl - chcialem tylko powiedziec abyscie nie sugerowali sie tym co ludzie pisza na tamtejszym forum bo nie ma tam ani krzty obiektywnosci..kolesie ktorzy maja sklepy zakladaja po kilka kont i wychwalaja modele ktore maja aktualnie "in stock" i temu podobne cyrki.. jezeli chcecie 100% obiektywnych informacji o TVikach HDTV i osprzecie do nich to wbijajcie na www.hdtvpolska.com nie jest to jakas reklama czy cos w tym stylu bo nie uciekam sie do tak tanich chwytow - ot poprostu informacje z pierwszej reki od ludzi ktorzy siedza mocno w tych klimatach. niestety to prawda, ale Ci kolesie to siedza na wszystkich forach o HDTV i cholera wie pod jakimi nikami swego czasu bylo o tym sporo na kilku forach o TV LCD itp. ale sprawa ucichla juz i tak w ostatecznosci trzeba isc i samemu oblukac sprzeta czy nam pasuje bo sugerowac sie kogos anonimowego opinia to... To tyle co mialem do przekazania ;). Bez odbioru. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ar2 Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 Santi tamte fora co podałeś są zdeczka martwe, tutaj na pewno dostaniesz odpowiedź forum.hdtv.com.pl pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kiczis Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 sony bravia 32 cale jak masz hajs to tylko brac mialem mozliwosc kozystania z takich telewizorow i u mnie stoi 1 do dzis dnia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...