Skocz do zawartości
azedor

Php - Funkcja Wstrzymująca Działanie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

chcialbym aby osoba próbjąca wejść na mojąstronke bez logowania była przekierowywana automatycznie do strony gdzie się ma zalogować.

Wiem jak zrobnić żeby osoba po wejsci bez logowania odrazu zostałą odesłana na stronke z logowaniem, ale che żeby to było coś w stylu : "Zoastaniesz za 5 sekund przekierowany do strony z logowaniem. " i tutaj cyferki idące w dół 5, 4 ,3 itd.

W jaki sposób mogę pomiędyz wypisywaniem kolejnych cyferek robić jakies opóźnienie nie wielkie np 0.2 sekundy ?

azedor napisał(a):

Witam,

chcialbym aby osoba próbjąca wejść na mojąstronke bez logowania była przekierowywana automatycznie do strony gdzie się ma zalogować.

Wiem jak zrobnić żeby osoba po wejsci bez logowania odrazu zostałą odesłana na stronke z logowaniem, ale che żeby to było coś w stylu : "Zoastaniesz za 5 sekund przekierowany do strony z logowaniem. " i tutaj cyferki idące w dół 5, 4 ,3 itd.

W jaki sposób mogę pomiędyz wypisywaniem kolejnych cyferek robić jakies opóźnienie nie wielkie np 0.2 sekundy ?

I jescze jedno, jak zrobić żeby te cyferki sę pojawiały jedna na drugiej ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prog napisał(a):

Krótko mówiąc w tagach meta ustawiasz czas po którym ktoś ma się przenieść na stronę. A odliczanie sekund możesz zrobić w javascript, albo łatwiej w gif'ie.

no moge, ale ja danel nie znam funkcji która mi opóźnia.

Szukalem na necie i nie znalazłem, jak znasz taką to byblym wdzięczny gdybyś powiedział.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

<META HTTP-EQUIV="Refresh" CONTENT="x;URL=strona_docelowa">

x - to czas w sekundach do przeniesienia na stronę nazwaną "strona_docelowa"

Mam nadzieję, że już rozumiesz. Chyba wiesz gdzie to w kodzie umieścić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi