liechmaster Opublikowano 21 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2003 problem jak w temacie. po zmianie plyty ramu dysku i zasilacza (byl przyplyw gotowki :D) co jakis czas kom mi sie sam restartuje :( glownie jak gram, czasem na poczatku a czasem gram 2h i jest spoks. plyta: asus a7n8x-d ram: 2x256ddr samsung 333 dysk: 80gb wdc czego to moze byc wina? myslalem ze moze zasilka nie wyrabia ale jak na moje oko to jest spokx w asus probe wzilem record i jak mi sie komp srestartowal to looknolem i napieca byly ok zadnych spadkow itp. a i mam wraznie jakby cos z dyskiem bylo chyba ze to normalne bo mam wrazenie ze jakby dysk mi sie wylaczal no ale moze to przeslyszenia. co moze byc powodem tych denerwujacych restartow? wiem ze powinienem wszystko po kolei sprawdzic no ale jest to troche sprzetu wiec moze jakas kolejnosc. ram podejrzewam jako ostatni. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 21 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2003 wiem ze powinienem wszystko po kolei sprawdzic no ale jest to troche sprzetu wiec moze jakas kolejnosc. ram podejrzewam jako ostatni. najpierw jednak sprawdz zasilke, (pozycz od kogos jak nie masz) potem pamieci (np memtest) :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fields Opublikowano 21 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2003 wlasnie, pamiatki moze, a moze masz jakis soft monitorujacy temp z plyty?? no a raida ma? i czy podlaczone cos do niego jest? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 21 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2003 Skoro restarty sa w grach , to widac przy duzym obciazeniu . Jak na moje oko to sa trzy rzeczy do sprawdzenia 1 Pamiec najepiej sprawdz Memtestem nie trzeba wymieniac , albo zostaw kompa na jednej kosci i pusc gre . 2 Zobacz czy sie nic nie przegrzewa ( proc , pamiec , chipset ) 3 Jakiej firmy masz ten zasilacz , bo jezeli codeshit to napiecia moga byc dobre a restarty i tak beda , niestety zeby sie upewnic musisz wstawic inny . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 21 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2003 To, ze dysk sie wylacza nie spowoduje restartu kompa wiec to na pewno nie jego wina. Problem w przegrzewaniu jakiegos podkreconego elementu. Nie widze jednak tego po podpisie - naprawde masz tylko rdzen na 290Mhz i nic wiecej ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
liechmaster Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 wiec tak: 1.restarty byly spowodowane tym ze mialem wlaczona opcje automatycznego uruchamiania w przypadku awarii. jak wylaczylem to teraz juz wiem ze to nie sprzet (chyba) bo po prostu w tym momencie wywalal sie bluescreen ze stopem i plikiem teefer.sys zlokalizowalem go jako plik moejgo firewalla , bede go musial odinstalowac. 2. karta jest narazie podkrecona na tyle bo nie mam czasu teraz na modyfikacje chlodzenia ale chodzila stabilnie na 310. pamieci nie krece bo zdjolem radioator i jest teraz tylko na chipie (nie smarowalem nawet tych ktore przykrywa) bo domyslne bedzie wc w czasie 2-3tygodni. a i tak memorki nie pojda wiecej niz 560 bo to etrontechy a nie hynixy (pecha mam do leadteka mam jeszcze gf3 i tez jest na etrontechach :( ) wiec jak na razie to chyba koniec problemow a tak btw to zasilka to 400W q-tec (siakis holenderski wg stickera ). 3.teraz mi tylko pozostaje odblokowanie tego [ciachnietego] mnoznika w tym 1.4tb ale nie LoLowkiem bo mam chyba jakies [ciachniete] (3 proby -3 fiaska) sprobuje moze lakierem. zastanawiam sie nad zmiana proca na 2400+ ale teraz to chyba poczekam na bartka i jego oc pozyjemy zobaczymy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKaSeKbP Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 u mnie tez na asusie ;) ale yhyh intel ;P to inna sprawa...... pojawaija sie restarty gdy mam wlaczona kaze lite +kl cheater :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
=L@win@h= Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 Ja bym podejrzewal zasilke !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...