Skocz do zawartości
Gość lechu1777

Neo 512

Rekomendowane odpowiedzi

Nie ma luzow na kablach (mowisz ze masz bez wtyczki) ?

Jesli centrala nowa i taka mala odleglosc do niej to powinno wszystko bez problemu smigac.

Jesli cie martwi to lub zacznie sie rozlaczac czesciej, zadzwon na pomoc techniczna i popros o przyslanie technika, oni maja wyspecjalizowany sprzet ktorym o duzo dokladniej niz za pomoca modemi sprawdza parametry.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm

Zaczął u mnie pojawiać się pewien problem.

Od wczoraj co jakiś czas rozłącza mi neo, proponuje ponowne wybranie, ale nie może połączyć się - chyba "brak sygnału" - następnym razem zapiszę sobie.

Modem - thompson mruga lampką tak jakby nie miał synchronizacji.

Co ciekawe po paru minutach łączy się z powrotem, aby za jakiś czas rozłączyć się ....

Wcześniej nie było takich numerów.

Dzwonić na zacny numer TP, czy też problem może tkwić w modemie lub też jakiś robak ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Robactwo raczej wykluczone.

Stinger, clrav, avs nic nie znalazły, na portach kerio nie wykazuje żadnego niezwykłego ruchu.

Modem zaczął się przegrzewać ?? Jest trochę ciepły, ale bez przesady ...

Epizody te wyglądają dokładnie tak jak na początku próby podłączenia bez synchronizacji na linii (czy też przed ustawieniem portów). Może po prostu mieli jakąś konserwację tudzież rozbudowę centrali, stąd parominutowe przerwy.

Zobaczymy dzisiaj....

Acha - to co się pojawiało to "brak sygnału wybierania (lub wywołania)... spróbuj ponownie za 60 sek"

P.S.

Na wszelki wypadek przeinstalowałem jeszcze sterowniki.

Odinstalowałem stare (z płyty neo) (dodaj/usuń programy), zainstalowałem nowe - ze stronki speedtouch.

No i małe zaskoczenie.

Przy ustalaniu nowego połączenia kreator pokazuje, że mam 2 modemy Thomsona - oba tak samo się nazywają 330 ASDL .... różnią się tylko tym, że jeden z nich zakończony jest: [8].

Co ciekawe - wybierając łączenie tym bez [8] - brak połączenia. Jeśli wybiorę ten z [8] - działa.

W systemie (menadżer urządzeń) widnieje tylko 1 modem.

Skąd się to wzięło ??

Najnowsze sterowniki tak mają ??

I jeszcze jedno - bez "phonebook" z pakietu neostrady nie chciało zadziałać.

Dopiero jak przy instalacji wybrałem "phonebook" ze starego pakietu to zaskoczyło.

Do tej pory zawsze instalowałem stery z płyty neo (same stery bez oprogramowania neo) i nie chciał dodatkowych phonebooków ani nie pojawiały się w wyborze 2 modemy ....

Edytowane przez Conti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za jakis czas bede sie przeprowadzal w okolice, gdzie jak na razie stoi raptem kilka domow, lecz po drugiej stronie ulicy jest male osiedle. Jak myslicie, jak dlugo i czy w ogole tepsa bedzie podlaczac telefon/net? Czy gdy jestem abonentem, to przeniesienie telefonu jest ich obowiazkiem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi