Skocz do zawartości
Marrrcin

Instalacja Windowsa Xp

Rekomendowane odpowiedzi

Na kompie jest zainstalowany Blue Freezer Linux(oparty na Mandrivie).Dysk jest na SATA.Jak próbuje normalnie zainstalować Xp to po "naciśnięciu dowolnego klawisza" ekran robi się czarny i nic się nie dzieje.Próbowałem włączyć instalator Auroxa 10.2 , aby utworzyć nową partycje, ale kiedy dojde do momentu partycjonowania wyskakuje błąd.Oryginalnie zainstalowany Linux na początku działał normalnie, ale teraz się nie uruchamia.To stanowi akurat najmniejszy problem, gdyż nie jest mi on potrzebny.Jak mam zainstalować tego Windowsa?

Edytowane przez Marrrcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udało mi się usunąć tego Linuksa i zainstalować Windowsa98, bo z XP mam problem.Najpierw jak go próbowałem instalować, to kiedy doszedłem do momentu wyboru partycji, to instaltor nie widział żadnej partycji, mimo tego, że były one utworzone.Nie dało się utworzyć partycji porzez instalator, bo po naciśnięciu c poprostu nic się nie działo.Kiedy naciskałem ENTER to wyskakiwał niebieski ekran z jakimś błędem.Teraz, to instalator nawet się nie włącza, a zamiast niego wyświetla się niebieski ekran.Na górze jest w miare standardowy tekst w takich sytuacjach, a na samym dole widnieje takie coś:

***stop: 0x0000007B (0xf7c8263c, 0xc0000034, 0x00000000, 0x00000000)
Jak rozwiązać ten problem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi