ArthJ Opublikowano 21 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2003 Witka. Troszke irytuje mnie fakt ze nie moge podkrecic procka, a wierzcie ze im dluzej jestem z Wami na forum, tym bardziej sie do tego pale. Moj problem polega na tym ze mam plyte glowna intela a tu jak wiecie pies jest pogrzebany. Dodatkowo dochodzi to tego fakt ze wszystkie nowe p czworki sa na 478 i sa znacznie bardziej popularne przez co jest wiekszy wybor i sprzetu i dodatkow (np wspanialy volcano ;)). Mysle nad sprzedaniem mojej plytki - intel GB 850, p4 1.8 i 256 rimm samsunga. Pytanie pierwsze - za jaka cene to popchnac? I teraz druga sprawa co kupic. Zastanawialem sie nad p4 2.4, tylko nie wiem jaka plyte do tego dobrac - chcialbym to puscic na 3.0, pamieci zakladam, ze wybiore kingstona na poziomie max 512 mb. Do tego chcialbym serial ata bo stary dysk dam Ojcu. Co proponujecie? Dzieki i pozdrawiam serdecznie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majdan Opublikowano 21 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2003 Ja Ci proponuje AMD , obecnie kręcą sie spoko , kup XP2000+ B step z jak najlepszej serii , podkręcisz to gdzieś do 2,3-2,5GHz do tego Ep8rda+ i 2x256MB DDR 333 i masz zajebisty zestaw za niewilką cene . W sumie wyniesie ci to Proc ~400zł , Płyta 550zł , Ram ~600zł razem jakieś 1550zł. A jeśli jedyna słuszna firma to INTEL to proponuje: Proc 2,4GHz "C1step"~1000zł , MSI GBN max ~1000zł(lub cos innego na E 7205) , ram 600zł .Razem jakieś 2600zł. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M79 Opublikowano 21 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2003 Ja odradzam granite bay bo jest koszmarnie drogi. poczekaj na test jakiejs plyty z sis655 (nie przedprodukcyjnej) - bedzie kosztowac pewnie maks 700zl i miec dual ddr 333, a byc moze dual 400. No i trzeba polowac na procesor z c1, powoli sie pojawiaja. Z kupowaniem intela bym na pewno poczekal do ich nowego procesora to rusza sie w koncu ceny. ps a moze najpierw wymien grafe? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fields Opublikowano 21 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2003 dokladnie, granita nie oplaca sie na razie, zresza masz nie najgorszy sprzet, ja na twoim miejscu poczekalbym okolo pol roku, tak jak wlasnie ja mam zamiar to zrobic. a dlaczego? bo naprzelomie pierwszego i drugiego kartalu intel wypuszcza nowy chipset, ktory na pewno bedzie juz mial zintegrowany kontroler serial ata, poza tym beda dwukanalowe ddr 400, bedzie wieksza mozliwosc manewru...a na razie lepiej, tak jak ci M79 radzi - zmien na razie grafe :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArthJ Opublikowano 21 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2003 grafe juz mam zamowiana bedzie to winfast 4200, nie wiem co zrobie ale napewno cos kupie bo mnie to juz wkurza ten sprzet troszke Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...