kk99 Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 Mam internet radiowy na jednym kompie i chciałbym podzielić go na dwa komputery, tylko bez użycia jednego kompa jako serwera ale dzięki AP i routerowi.. Zależy mi na tym aby to wszystko sprawnie działało i bezproblemowo. Z tego co wyczytałem z podobnych temtów potrzebny jest właśnie AP i router.. Tak więc prosze o podanie mi konfiguracji ( jaki AP i jaki router ?? ) kupić żeby wszystko chodziło ok ?? Mozę już ktoś miał doświadzczenie z dzieleniem radiówki, to prosze o wypowiedzi i porade... Pozdro :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
=HaDi= Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 hmm... czy tak czy siak bedziesz musial podac maca providerovi zeby dopisal go w takim magicznym miejcu jakim jest LMS(? bynajmniej u mnie w sieci). Jezeli juz Pan provider zgodzi sie na taki mysk najproscie bedzie kupic ap http://teonet.pl/product_info.php/products...fe1ff9bf21ada39 wtedy podajesz panu providerovi wlan mac. ciagniesz sobie do obydwoch komputerkow lanowskie kable, ustawiaszs odpowiednio ten ap wybierajac mode client, i routing przychadzacego sygnalu. Jak bys sie zdecydowal na kupno tego ap moge pomoc przy konfiguracji. ja uzywam tych ap u siebie w sieci i maja one uptime po pol roku i dluzej, jest to najprostszy sposob na podzielenie radiowki na 2 kompy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 Z tego co widze ten AP ma "klonowanie adresów MAC", więc wycieczka do providera jest zbędna. Po prostu wpisujesz w AP MAC z obecnej karty sieciowej bezprzewodowej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HiPhO Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 za`polowe tej ceny dostaniesz planeta jakiegos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 za`polowe tej ceny dostaniesz planeta jakiegosWole dołożyć i wiedzieć że bedzie działać. Dlatego ja polecam linksysa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HiPhO Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 planet bedzie smigac taksamo, pozatym jesli jest to siec domowa to niema tak wielkiego znaczenia sprawa ze sprzet sie zawies raz na 2 miechy' Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 planet bedzie smigac taksamo, pozatym jesli jest to siec domowa to niema tak wielkiego znaczenia sprawa ze sprzet sie zawies raz na 2 miechy'Nie mów, że Planet będzie działał tak samo jak Linksys bo obrażasz tą firmę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HiPhO Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 ok trafilismy na kolko adoracji linksysa :) powiedz mi jedno jak stawiasz ftp w chacie to kupujesz odrazu sera ibm ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 Tak. :wink: Dobra spór zbędny. Po prostu ja wolę kupić Linksysa. Wiem, że jest droższy więc jak ktoś nie ma dołożyć niech kupi Planeta, D-Linka, czy cokolwiek innego. Będzie się czasem wieszał, bedzie miał mniej opcji, bedzie gorzej wykonany ale będzie tańszy. Do domu styknie. Peace Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HiPhO Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 calkowita racja, co do pierwszej i drugiej kwestii :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piohal Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 calkowita racja, co do pierwszej i drugiej kwestii :) A co kupić jeśli chcę radiówkę rozprowadzić radiowo na 2 jednostki (wykluczam drugą kartę w ad-hoc)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 Jeszcze jeden AP jest potrzebny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...