Skocz do zawartości
**TybiasS**

Problemy Ze Starym Palomino, Dziala-nie Dziala?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Kuzynce siadl komp, wzialem go do siebie i wynika ze procesor jest walniety - 1700+palomino. Na moim bartonie komp wstaje bez problemu. Juz sie rozgladalem za uzywanym prockiem pod s.A ale cos mnie tknelo i wlozylem go do swojego Abita NF7-s i komp wstaje!! Dziala bez problemu.

Wlozylem go ponownie do kompa kuzynki ale dalej zachowuej sie jak padniety... Ciemny ekran tylko glosniczek wyje. Sprawdzalem chyba z 5 razy, i ten Palomino zawsze u mnie wstaje a na kompie kuzynki za chiny nie sie wlaczy :mur: Moj bartonik sie zalcza na obydwu plytach :huh:

I co mi poradzicie??? Kupowac uzywanego Palomino??? No ale przeciez, ten procek niby dziala.... Sam nie wiem co robic, nigdy czegos takiego nie mialem.

Pozdrawiam

Edytowane przez **TybiasS**

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli cokolwiek piszczy, to znaczy, że proc działa. Wgraj kuzynce najnowszego biosa. Powinno ruszyć. :)

skad ta teoria ?

Sa sygnaly ktore mowia : CPU Failure

Sysak - swiecisz

:}

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i co z tego? Sygnał CPU Failure może być np. jak isę za bardzo przetaktuje procesor, ale wciaż działa na tyle, by BIOS wydał sygnały.

Ale to, co Sysak13 napisał, też nie jest prawdą! Ja sobie spaliłem 1600+ palomina i też załączał się komp, czasem można było wejść nawet do biosu i po chwili się syrena włączała.

Także procesor nie musi być od razu tak rozwalony, żeby się nawet niestabilnie na parę sekund włączał, a może być jednak mimo wszystko walnięty nawet jak wyda sygnał.

p.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oo... :) I znów dowiedziałem się czegoś nowego. ;-) Mimo wszystko spróbuj z nowym biosem. Może poprostu stary nie rozpoznaje palominów :)

EDIT: Choć z drugiej strony jeśli rozpoznaje bartony, to czemu palomino miałby nie działać?...

Edytowane przez Sysak13

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi