Alaki Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 Witam Jak podzielic 150GB dysk Serial ATA na partycje ? odpalam instalke XP wkladam dyskietke naciskam f6 ale nic sie nie dzieje, wyskakuje mi formatonie dysku i po formatowaniu mam 90GB na dysku i 1 partycje z XP system dziala ale jak odzyskac reszte GB moze mi ktos opisac jak to odwrocic ? przegladalem forum ale nic nei znalazlem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 (edytowane) Witam Jak podzielic 150GB dysk Serial ATA na partycje ? odpalam instalke XP wkladam dyskietke naciskam f6 ale nic sie nie dzieje, wyskakuje mi formatonie dysku i po formatowaniu mam 90GB na dysku i 1 partycje z XP system dziala ale jak odzyskac reszte GB moze mi ktos opisac jak to odwrocic ? przegladalem forum ale nic nei znalazlem Ja nie potrzebowałem jakichkolwiek dyskietek. Na starej wersji XP widzi od początku 128 GB ( następnie po instalacji Service 2 robię drugą partycję na resztę GB korzystając z systemowego zarządzania dyskami z narzędzi administracyjnych). Edytowane 10 Maja 2006 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 zainstaluj system a pozniej na nowym systemie w "Narzedziach administracyjnych" wybierasz "Zarzadzenie komputerem" i "zarzadzanie dyskami" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alaki Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 Utworzylem tylko 1 partycje 40 GB i zostawilem pozostale 90GB wolne zainstalowalem windowsa wchodze tam gdzie mowicie szukam i nie widze nic co mogloby odpalic te 70 gb - mozecie troche dokladniej :> ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 masz tam jedna partycje systemowa na ktorej masz Windows a druga jest nie poddzielona... Klikasz na nia PPM i wybierasz formatuj i tyle... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alaki Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 no dobra ale wciąż mam 2 partycje 1 - 40 GB (system) 2 - 90GB- a gdzie pozostale 70 GB ? -mam dysk 200 GB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 Ja nie potrzebowałem jakichkolwiek dyskietek. Na starej wersji XP widzi od początku 128 GB ( następnie po instalacji Service 2 robię drugą partycję na resztę GB korzystając z systemowego zarządzania dyskami z narzędzi administracyjnych).dokłanie to Service Pack 2 dla Windows XP, zrób tak samo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...