Gość Lemon-Cola Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 Jak podaje serwis The Register, uzbrojeni w laptopa złodzieje potrzebują tylko 20 minut, aby ominąć zabezpieczenia nowoczesnych zamków samochodowych, które zamiast tradycyjnych kluczy wymagają specjalnej karty magnetycznej. Systemy te nie posiadają zazwyczaj dodatkowego, mechanicznego zabezpieczenia, dzięki czemu są bardziej narażone na atak doświadczonych hakerów. Zdaniem Tima Harta ze stowarzyszenia Auto Locksmith Association, trudno jest ukraść samochód, który zabezpieczony został wieloma systemami bezpieczeństwa. Hurt dodaje jednak, że nie jest to niemożliwe, gdyż zawsze można znaleźć jakieś słabsze strony. Na stronie leftlanenews.com umieszczono opis zuchwałej kradzieży dwóch aut BMW X5 SUV, które należały do znanego piłkarza Davida Beckhama. Złodzieje wykorzystali specjalny program, który umożliwił im dostanie się do środka, a następnie uruchomienie silnika. Wykorzystali radiowy system komunikacji, z którego korzystaja poszczególne komponenty samochodu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bio Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 heh no nieźle ;p za niedługo będą co na środku drowi wyłączać auto z satelity :] yeah i love postęp ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 20 minut to dosc długo. Otworzeni zwyklego zamku w samochodzie trwa < 30 sekund. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 Moze po drodze wyskoczyla im jakas aktualizacja XP i dlatego tak dlugo... ? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 Predzej blue screen. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 ładnie ;) hakowanie samochodów ;) czytałem dwa arty o rozbrajaniu zamków/zabezpieczeń ;) pierwszy ze dwa lata temu - jak było tam napisane - matiza otwiera i odpala się szybciej bez kluczyka niż z ! omg ;) drugi niedawno - instalacja alarmowa w lanosie to "sabotaż" a wyniakajac z artów mądrość to - zabeczpieczenie fabryczne to komedia, najlepsze są rozwiązania wielo-problemowe do tego montowane w nietypowych miejscach - złodziej wybierze inne auto ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy05 Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 Polecam lekture 16 lub 17/18 numeru auto świata jest tam dość ciekawy artykuł na temat fabrycznych alarmów, w skrócie każdy złodziej wie gdzie jest centralka, wie jak ja odłączyć itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 Człowiek stworzył coś to drugi może to zhakować. :D Nie no mozę tak źłe nie będzie , chociaż nie wiem co jest lepsze kluczyk czy ta karta. Bo i tak obie te rzeczy mają zabezpieczenia B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skinny500 Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 ładnie ;) hakowanie samochodów ;) czytałem dwa arty o rozbrajaniu zamków/zabezpieczeń ;) pierwszy ze dwa lata temu - jak było tam napisane - matiza otwiera i odpala się szybciej bez kluczyka niż z ! omg ;) drugi niedawno - instalacja alarmowa w lanosie to "sabotaż" szukaj linków i dawaj :) chętnie poczytam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaxxL Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 20min to nie tak zwazajac na fakt ze wlasciciele mysla moje auto jest najnowsze i tak zabezpieczone ze nie ukradna a poaztym nie ma sladu na zamku :) Kiedys jak bylem w kosciele wieczorem to probowali mi ukarsc auto srubokretem chyba bo bardzo zniszczyli zamek :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...