Tex Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 (edytowane) Witam otrzymałem dziś kartę Audigy 2zs w wersji oem, wszystko ok instal itp.Tak jak sie spodziewałem gdy pierwszy raz zagrała to spadły mi buty :D jest jednak jedno malutkie "ale" Otóż na początku utworu mp3 słychać delikatne trzaski w ciągu pierwszych 1-2 sekund trwania utworu ,pojawia się to też gdy w tle uruchamiam jakąś aplikacje.Czytałem wszystko na temat tej karty i tu i w necie ale problem pozostał nierozwiązany.Mam kontroler PCMCIA Ricoh RL5C476 " z listy tych niekompatybilnych".I tutaj pytanie czy moze jakies stery wyszły nowe co by to zniwelowały lub moze ktoś obmyślił jakiś sposób jak sie pozbyć trzasków??Karta jest git i super jestem zadowolony ale trzaski bym chciał wytłumic jakos.Dodam że w grach nic takiego nie występuje. Edytowane 11 Maja 2006 przez Tex Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tex Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 nikt nie zaradził :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phuong Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 (edytowane) musisz troche poszukac na tym forum ... pisalem juz kiedys o tym.Mam to samo na innym kontrolerze w ACER aspire. probowalem wszystkiego i nic nie pomoglo... Te trzaski slyszalne byly caly czas podczas odtwarzania DVD-AUDIO... a normalnie ich prawie nie bylo.. czasem cos w mp3 i nowych grach z EAX---ale zadko. Ta sama karta na HP dziala idealnie bez zadnych trzaskow! Pozostaje zaakceptowac trzaski albo zmienic lapa :) Edytowane 12 Maja 2006 przez Phuong Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grisza Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 Najprostsza sprawa:) Uaktualizuj sterowniki, ja też tak miałem ( problem z niekompatybilnym sterownikiem PCMCIA ) Wejdz na creative.com albo odrazu tu: http://files2.europe.creative.com/manualdn...B_2_08_0004.exe to najnowsze sterowniki z 7 marca, poprawiaja te sprawy... u mnie podziałało ( wczesniej nie mialem tego takze na betcie tych sterownikow - ale karta potrafila sie nie zaladowac razem z windowsem ) Pozdrawiam i napisz czy pomogło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tex Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 (edytowane) Grisza to naprawde zadzaiałało!! :D te stery z marca! ,postawilem na nowo system,karte od razu na nich i..wszelkie trzaski zniknely(testowałem wiele razy) teraz to jest prawdziwe delektowanie sie dzwiekiem Creative poprawili stery,juz myslałem ze nic nie pomoze a tu porada w sama dziesiatke Dzieki! :) Edytowane 12 Maja 2006 przez Tex Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phuong Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 nie dziala :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hooded man Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 (edytowane) nabylem ostatnio audigy 2 ZS PCMCIA i nie jestem powalony na kolana dzwiekiem, moze dlatego ze mam tylko zestaw 2.1 logitech Z-2300 (slon mi nadepnol na ucho?) ale dzwiek wydaje mi sie tyko odrobinke lepszy niz na integrze 8) I mam jeszcze takie cichutkie pykniecia podczas przewijania mp3 a jak wylaczam lapa to mam zdrowe walniecie w subie (az sie przestraszylem) jak mialem gosniki podpiete do integry to tego nie bylo. Stery mam z CD zaktualizowane ze strony creative, szkoda ze link ktory podal Grisza nie dziala, narazie mi sie nie chce szukac recznie na stronie creative. Fajne sa efekty EAX ale powiedzmy sobie szczerze - niepraktyczne. W sumie do odsluchu muzyki nie sa potrzebne zadne modulacje srodowiskowe dzwieku. Ale jedno mnie zaszokowalo, glosnosc w laptopie na max, glosnosc glosnikow na max i zero szumow 8) doslownie zero - wow :-) zadnych przebitek z pracy hdd czy scrolowania www (zdarzalo sie na integrze hehe) Nie wiem czy jest sens zmieniac dla tej karty glosniki na Creative G500 Pro Gamer. Moze ktos ma i mi powie czy warto. edit. ups jednak dziala ten link to u mnie cos bylo nie tak zaraz przetestje Edytowane 7 Września 2006 przez hooded man Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 Hehe ja ci powiem bo wszystko mialem (mam). Raz : nie wiem czy masz cos z narzadem sluchu, ale chyba idz sie przebadac ,bo jesli dzwiek z integry i A2ZS jest taki sam dla ciebie i to jeszcze na Logach Z-2300 to faktycznie cos jest nie halo. Mialem taki zestawik i moge powiedziec, ze Logi+A2 to po prostu cos pieknego. Ewentualnie poszperaj cos ze sterami, bo to niemozliwe ze nie ma roznicy. Dwa : czy sie oplaca zmieniac? To sam sobie musisz odpowiedziec. Ja wychodze z zalozenia ze jesli nie mozna ladnie rozlozyc zestawu 5.1 to wtedy nie oplaca sie go w ogole kupowac bo to sie mija po prostu z celem. Wtedy zdecydowanie lepiej kupic dobre 2.1. To samo tyczy sie jesli glownie sluchasz muzyki - 2.1 bedzie lepsze. ProGamery kupilbym jesli masz miejsce na nie (nie mowie o 2 koncach biurka na ktorym stoi laptop). Ja mam rozstawione w pomieszczeniu praktycznie idealnie ze wskazaniami Dolby Labs i efekt przestrzenny jest, ale musialem troche spedzic czasu na sama konfiguracje, zeby to brzmialo tak jak nalezy. Podsumowujac : pobaw sie sterami bo integra a A2ZS to jak niebo i ziemia. G500 jak masz miejsce + grasz i ogladasz duzo filmow. pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hooded man Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 tak sie sklada ze lapa mam centralnie w pokoju wiec z rozstawieniem nie bedzie problemu (mam nawet dziury w scianach bo kiedys mialem desktopa i inspire 5.1 :-) ) Interesuja mnie te wskazowki dolby labs... podaj jakies szczeguly, moze linka. Ja kiedys widzialem ze creative zalecal zeby przednie satelity nie byly zwrocone naprzeciwko gracza tylko powinny byc z bokow prostopadke do ucha tak jak by, w sumie by sie zgadzalo ale jak siadziesz dalej na kaapie zeby film ogladnac to juz do bani :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bob Digital Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 A ja mam pytanie. Jak włączyć w zs wyjscie optyczne ?? Bo jakos mi sie nie udalo tego zrobic do tej pory :( ta funkcja jest poprostu nie aktywna. Na domiar zlego u mojego brata dziala to bez problemu. Moze ktos sie spotkal z tym problemem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 http://www.dolby.com/consumer/home_enterta...roomlayout.html - tak to powinno mniej wiecej wygladac. Chodzi o zachowanie podanych katow (zmiescic sie w tych widelkach, ja akurat mam takie wymiary pomieszczenia ze udalo mi sie idealnie wszystko postawic). Poza tym pamietaj ze przednie kanaly boczne powinienes miec na wysokosci mniej wiecej ucha a glosniki efektowe troche ponad glowa (u mnie roznica w wysokosci to bodajze 17 cm). Central wiadom, albo nad albo pod ekranem. Sub gdziekolwiek, ale logiczne ze kable sa tej samej dlugosci wiec sila rzeczy musi stac na srodku. I to tyle chyba. @ Bob : u mnie optical byl na defaulcie wlaczony, wystarczylo odpowiedni kabel wsadzic i dzialalo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paczka01 Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 Wiem, ze zadalem to pytanie w dziale Audio, ale strasznie mnie to nurtuje i nie moge znalezc odpowiedzi , wiec zadam je i tu jesli pozwolicie W laptopie mam zamontowane coś co sie nazywa Sound Blaster Audigy Advanced Hd Audio nie moge narzekacm po przesiadce z SS oniemialem, gra to bardzo fajnie, czysciutko i calkiem dynamicznie (skuchawki Sennheiser hd207) ciekaw jestem czy mial ktos szanse porownac tego czegos do Audigy 2ZS PCMCIA dokladnie chodzi mi o to cy warto wydac te dwie i pol stówy za Audigy2ZS? generalnie to bedzie na tym tylko sluchana muzyka, malo filmow, gier wogole, uzywal bede sluchawek ktore podalem wyzej i glosnikow Genius 1250x - klasyczne 2.0 bez suba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRo Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 maSTHa212: masz moze zdjecie swojego lapka z zlozonym audigy, bo nie wiem czy mocno odstaje ta dzwiekowka(kwesie estetyczne). Zastanawiam sie nad zmiana bo bede za miecha w PL a widze ze za 250zl mozna ja dostac. Moje HD audio nie przeszkadza mi choc w foobarze musialem sie pobawic euqualizerem bo wysokich tony brak. Aha ja tez mam niekompatybillny kontroler:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 http://img396.imageshack.us/my.php?image=pict01216vs.jpg tylko cos takkiego :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hooded man Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 no ta poprawka http://files2.europe.creative.com/manualdn...B_2_08_0004.exe pomogla, trzaski zniknely, ale dalej podczas restartu jest POTEZNE walniecie w glosnikach, trzeba sobie wyrobic nawyk wylaczania glosnikow przed rstartem. Co do jakosci dzwieku, na mp3 128kbit nie slychac roznicy, zalatwilem sobie pare plytek chemical brothers i fatboy slim w 320kbit i tam dopiero mozna dostrzec roznice miedzy integra a Audigy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRo Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zakupilem Audigy wrzucam fotki, niech komus pomoga w wyborze. btw nie mam zandych problemow z kartą, zainstalowalem KXy najnowsze (kxdrv3538l-full) i wszystko smiga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 OT Daro - radze odkleic ci te dwie duze naklejki ze specyfikacja itd], bo kiedys "przyjdzie na nie czas", a wtedy obudwa bedzie wygladala delikatnie mowiac na nierowno zuzyta :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRo Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 spoko kucyk ja go sprzedam irishowi jakiemus jako unwanted gift, never used:P, a tak powaznie... Pytanie: Co bedzie jak podlacze jacka z glosników do optical out (mikrofon mozna tam podlaczyc to wiem)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 sorki ze odkopuje temat ale:] hooded man -> powiedz mi prosze jaki masz kontroler pcmcia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bob Digital Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 (edytowane) Witam Ja mam troszke inne pytanie - czy moze ktos sie orientuje gdzie mozna nabyc kabel do tej karty ??? Pozdrawiam Edytowane 11 Kwietnia 2007 przez Bob Digital Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...