udam_u Posted May 10, 2006 Report post Posted May 10, 2006 (edited) Czesc! To jest moj pierwszy post na tym forum zwiazanym z problemami z Windowsem-zawsze do tej pory sobie radzilem, ten problem mnie rozbraja. Mam swiezo zainstalowanego WIN XP PRO SP2 EN. Niestety przy probie uruchomienia grafiki w trybie wyzszym niz VGA obraz robi sie czarny, monitor po chwili przechodzi w stan uspienia i po chwili restart kompa. Problem pojawia sie juz swiezo po instalacji Windowsa-pierwsze uruchomienie musi byc juz w trybie VGA. Zauwazylem, ze problem wystepuje w kombinacji Detonatory+sterowniki AGP (nie wazne, czy dolaczone do Windowsa, czy ze stronki AMD-skutek zawsze ten sam). Nie wiem co teraz zrobic-do mojej plyty nowszych driverow juz raczej nie bedzie. Komputer raczej jest sprawny-pod Linuxem wszystko funguje...dodam tylko, ze przed Linuxem pracowalem na tym konfigu tez na WIN XP i problemu tego nie bylo (ale byla to wersja PL-chyba to nie jest przyczyna..?). Jezeli ktos mial kiedys podobny problem to prosze o sugestie. Moja plyta glowna -chipset AMD 760MPX a grafika GF5900XT. Pozdrawiam!! EDIT: Raport z tej wieszki EDIT2: Moze tutaj jest rozwiazanie mojego problemu..? niby tutaj jest moj problem opisany... EDIT3: Probowalem wylaczyc sprzetowa akceleracje-od razu czarny ekran. Cokolwiek rusze w sterowniku od grafy lub monitora...czarny ekran... :cry: EDIT4: Opis tego problemu co ja mam-niestety bez rozwiazania. http://forums.2cpu.com/showthread.php?t=45...7D+black+screen http://forums.2cpu.com/showthread.php?t=29...7D+black+screen http://forums.2cpu.com/showthread.php?t=25...7D+black+screen Edited May 10, 2006 by udam_u Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
stranded Posted May 10, 2006 Report post Posted May 10, 2006 przełącz karte w tryb PCI (AGPX1) Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
udam_u Posted May 11, 2006 Report post Posted May 11, 2006 przełącz karte w tryb PCI (AGPX1)Sprobowalem, ale niestety nie pomoglo...ciagle to samo. Dziekuje, ze probowales mi pomoc, pozdrawiam!! :) Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Rikki Posted May 11, 2006 Report post Posted May 11, 2006 Może zainstaluj polską wersję windy z SP1 ? ja na nią nie narzekam ;) Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
udam_u Posted May 11, 2006 Report post Posted May 11, 2006 (edited) Może zainstaluj polską wersję windy z SP1 ? ja na nią nie narzekam ;)Mam orginalnego WIN XP z SP2 - licencja zbiorowa wydzialu na ktorym studiuje, dlatego chcialbym przy nim zostac. Teoretycznie XP'ka z SP1 moglbym sprobowac-ale przyczyna nie lezy chyba w tym-bo na win 2000 z SP4 mam ten sam problem!! :mur: EDIT: No i rozwiazalem problem sam (ostatnio coraz czesciej mam ochote napisac "jak zwykle" :rolleyes: ) przyczyna byly problemy z przerywaniami-wystarczylo zamienic miejscami 2 karty PCI. Pozdrawiam!! Edited May 11, 2006 by udam_u Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...