Skocz do zawartości
BLANTMEN

Odzyskiwanie Kodu Puk W Orange

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli było to już poruszane to sorry, ale szukałem i nie znalazłem :?

Problem jest taki - komórka dzisiaj mi się zawiesiła. Wyłączyć dało się ją tylko poprzez wyciągnięcie baterii. Włączam ją spowrotem a tu ZONK :? Pisze mi że kod PIN zablokowany i mam podać kod PUK. Najzabawniejsze w tym wszystkim jest to, że ja nigdy nie ustawiałem sobie kodu PIN. Jest jakaś możliwość odzyskania kodu PUK ? Numer był rejestrowany na moje imię i nazwisko na stronie Orange.pl. Problem jest o tyle poważny, ponieważ nie jestem pewien czy podczas remontu kod PUK się nie stracił, a jeszcze wczoraj wieczorem ładowałem konto :?

Edytowane przez BLANTMEN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdzałem. Na innym jest to samo. Znaczy się prosi o PUK :?

----

Byłem w BOK'u. Muszę czekać do jutra na PUK. Mam nadzieję że go dostanę.

w razie czego wymienia ci karte, pewnie kolo tygodnia czekania i kolo 50zl oplaty

edit: nie wiem tylko czy dziala to w pre-paidach, ja robilem taka wymiane przy abonamencie

Edytowane przez johnson

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Babka z salonu dzwoniła. Trzeba im pismo z prośbą o udostępnienie PUK wysłać, bo przez telefon nie podadzą. Tak też zrobiłem.

------------

Ok. PUK odzyskałem. Wystarczy iść do BOK'u, powiedzieć co i jak i dostanie się go z powrotem. Ważne jest, żeby numer z którego korzystacie był gdzieś rejestrowany. Bo inaczej lipa.

Edytowane przez BLANTMEN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi