Skocz do zawartości
Caparzo

Reset Po Wlozeniu Dvd Do Napedu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam problem, jak wloze do mojej nagrywarki dvd plyte dvd np z filmem i chce go z tej plyty obejrzec to od razu komp sie resetuje, mam zasilacz firmy Procomp 430W ( wiem ze tyle nie ma bo mi tu juz kiedys to napisaliscie). I na jednym kabelku(tym malym ktorych chyba z 10 sklada sie na ten caly jeden z plastikowa koncowka co sie wklada do np napedow) mam jakby lekko za krotka otoczka tego kabelka metalowego ktory idzie w srodku tych kabelkow) za krotka bo raz za plastik nie mogle wyjac to wyjalem za kabelki :) i nie wiem czy to moze byc przez to, ale nawet jak podlacze druga koncowka(bo 1 kabel z 2 koncowkami na 2 dyski mam i drugi z 2 koncowkami mam na 2 Napedy optyczne i tylko jeden z tych dwoch ma tak jakby sciagnieta kawaleczek(z 3-4 mm) otoczke) I mam problem, dlaczego te resety?

Moj komp:

Celeron D 3,06 GHz

2x512 ram

gf 6600gt

plyta msi neo2-p costam

dvd nagrywarka

cd nagrywarka

dysk WD 80gb

dysk Seagate 20gb

I pomozcie mi z tymi resetami :( bo nie widzi mi sie kupno nowego zasilacza, ale jezeli to juz bedzie nieuniknione to jaki(baaardzo prosze o link z allegro) NAJTANSZY ale zeby komp chodzil stabilnie(NAJTANSZY bo na poczatku pazdziernika calego kompa bede wymienial i do tego czasu wytrzymam bez podkrecania)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wg mnie to jest coś nie tak z samym DVD lub systemem operacyjnym, a nie z zasilaczem.

moja rada :)

idź do kumpla z nagrywarą i sprawdź ją u niego, jak wszytko będzie OK to przeinstaluj system, zmień taśmę od DVD, włóż ją w inne gniazdo IDE lub pożycz zasiekę od jakiegoś znajomego :]

jak winną będzie zasilacz to kup FORTRONa 300/350W z allegro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wiec wszystkie kable poprzemienialem na wszystkie sposoby i nadal to samo a dodatkowo dzisiaj grajac w herosa 5 po jakis 2 godzinach gry gra zwinela sie do paska i pojawilo sie okno

Costam ZASILANIA

Do karty graficznej jest dostarczana niewystarczajaca ilosc zasilania i aby uchronic ja przed uszkodzic zostala zmniejszona jej wydajnosc, ale komp mial zwieche i musialem zresetowac, mozliwe ze zasilacz 430 mi na tym kompie niewyrabia? a cavarr mowi ze 350 starczy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wiec wszystkie kable poprzemienialem na wszystkie sposoby i nadal to samo a dodatkowo dzisiaj grajac w herosa 5 po jakis 2 godzinach gry gra zwinela sie do paska i pojawilo sie okno

Costam ZASILANIA

Do karty graficznej jest dostarczana niewystarczajaca ilosc zasilania i aby uchronic ja przed uszkodzic zostala zmniejszona jej wydajnosc, ale komp mial zwieche i musialem zresetowac, mozliwe ze zasilacz 430 mi na tym kompie niewyrabia? a cavarr mowi ze 350 starczy?

350...ale zasilacza, ani taniego chińskiego [ciach!]a :] zmien zasilacz i po kłopocie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi