Caparzo Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 Witam mam problem, jak wloze do mojej nagrywarki dvd plyte dvd np z filmem i chce go z tej plyty obejrzec to od razu komp sie resetuje, mam zasilacz firmy Procomp 430W ( wiem ze tyle nie ma bo mi tu juz kiedys to napisaliscie). I na jednym kabelku(tym malym ktorych chyba z 10 sklada sie na ten caly jeden z plastikowa koncowka co sie wklada do np napedow) mam jakby lekko za krotka otoczka tego kabelka metalowego ktory idzie w srodku tych kabelkow) za krotka bo raz za plastik nie mogle wyjac to wyjalem za kabelki :) i nie wiem czy to moze byc przez to, ale nawet jak podlacze druga koncowka(bo 1 kabel z 2 koncowkami na 2 dyski mam i drugi z 2 koncowkami mam na 2 Napedy optyczne i tylko jeden z tych dwoch ma tak jakby sciagnieta kawaleczek(z 3-4 mm) otoczke) I mam problem, dlaczego te resety? Moj komp: Celeron D 3,06 GHz 2x512 ram gf 6600gt plyta msi neo2-p costam dvd nagrywarka cd nagrywarka dysk WD 80gb dysk Seagate 20gb I pomozcie mi z tymi resetami :( bo nie widzi mi sie kupno nowego zasilacza, ale jezeli to juz bedzie nieuniknione to jaki(baaardzo prosze o link z allegro) NAJTANSZY ale zeby komp chodzil stabilnie(NAJTANSZY bo na poczatku pazdziernika calego kompa bede wymienial i do tego czasu wytrzymam bez podkrecania) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 wg mnie to jest coś nie tak z samym DVD lub systemem operacyjnym, a nie z zasilaczem. moja rada :) idź do kumpla z nagrywarą i sprawdź ją u niego, jak wszytko będzie OK to przeinstaluj system, zmień taśmę od DVD, włóż ją w inne gniazdo IDE lub pożycz zasiekę od jakiegoś znajomego :] jak winną będzie zasilacz to kup FORTRONa 300/350W z allegro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caparzo Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 No wiec wszystkie kable poprzemienialem na wszystkie sposoby i nadal to samo a dodatkowo dzisiaj grajac w herosa 5 po jakis 2 godzinach gry gra zwinela sie do paska i pojawilo sie okno Costam ZASILANIA Do karty graficznej jest dostarczana niewystarczajaca ilosc zasilania i aby uchronic ja przed uszkodzic zostala zmniejszona jej wydajnosc, ale komp mial zwieche i musialem zresetowac, mozliwe ze zasilacz 430 mi na tym kompie niewyrabia? a cavarr mowi ze 350 starczy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 Wymień zasilacz, bo twój obecny umiera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 No wiec wszystkie kable poprzemienialem na wszystkie sposoby i nadal to samo a dodatkowo dzisiaj grajac w herosa 5 po jakis 2 godzinach gry gra zwinela sie do paska i pojawilo sie okno Costam ZASILANIA Do karty graficznej jest dostarczana niewystarczajaca ilosc zasilania i aby uchronic ja przed uszkodzic zostala zmniejszona jej wydajnosc, ale komp mial zwieche i musialem zresetowac, mozliwe ze zasilacz 430 mi na tym kompie niewyrabia? a cavarr mowi ze 350 starczy? 350...ale zasilacza, ani taniego chińskiego [ciach!]a :] zmien zasilacz i po kłopocie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...