Skocz do zawartości
ath

Titan Quest

Rekomendowane odpowiedzi

Wlasnie skonczylem giere na 34lvl postaci.Giera wciagajaca ani razu mi nie wywalilo do windy, ale zaobserwowałem innego buga. Czasami (zawsze w miastach) robiła mi sie kasza na monitorze tzw. jakies trójkaty wyskakiwały. Myślalem ze to grafika sie przegrzewa ale gdy przeszedlem w inny rejon miasta wszystko wracało do normy. Gdy nie miałem mozliwosci przejsc w rejon bez bugów,wyłaczyłem gre i uruchomilem ja ponownie i bugów juz nie bylo. Mam pytanie czy ktos spotkał sie u siebie z tego typu bugiem???

Ja!:D Trójkąty i własnie kaszana, bardzo rzadko sie trafiało ze tekstury znikały z podłoża. Ogólnie gra mi sie wywala,patch nie pomógł a ja na razie dałem se spokój bo mnie zaczyna przynudzac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wczoraj ukazał się najnowszy patch 1.11, do pobrania np. stąd:

http://titanquestvault.ign.com/

Oto co zmienia:

Patch Version 1.11 is live!

There have been a few new additions since I posted the patch notes last week. Again I want to remind everyone that one of the big additions in this patch is the new “Exceptions.txt” file that will be generated on game crash. This should help you help us identify the cause of some of the crash bugs that people have been reporting.

General:

- Fixed NPC dialogue fading when bumped by pets

- Fixed crash when loading a custom map in-game that contains a sheep herder

- Fixed a word wrap error in monster and NPC name dialogs that appears in some languages

- Changed mouse input to swap left and right buttons when the option is selected in Windows

- Implemented Time Smoothing to reduce hitches and decrease blur when the player character is moving

- Implemented logging system to track crashes in Titan Quest™. Upon a crash, Titan Quest™ will create a log file named "Exceptions.txt" in the My Games\Titan Quest directory.

Video:

- Fixed crashes and graphical corruptions related to low video memory on PCs

- Fixed a 'Fatal Error' message appearing when the game is booting up after the update process on a system with a Mobility™ Radeon® 9200

- Improved video memory test to correctly identify 128 MB ATI Radeon® x300 and ATI Mobility™ Radeon® 9200 cards

- Fixed graphic elements becoming corrupted when running NVIDIA® 6600 series card over a long period of time

- Implemented Triple Buffering to allow smoother gameplay and less blurring with V-Sync enabled.

To enable Triple Buffering, go to the My Games\Titan Quest\Settings directory and open the options.txt file after changing any option in game. Find the setting called "tripleBuffer" and change its value to true. If the setting does not exist, add the line “tripleBuffer=true” to the end of the options.txt file. Note that enabling triple buffering uses more Video memory, so you may have to try it both ways to find the correct setting for your system.

Multiplayer:

- Fixed slow down in gameplay due to large amounts of player chat

- Fixed items being lost in the trade window if the server shuts down while the trade window is open

Editor:

- Portal selection with the portal link tool can now be selected from the front and the back. Previously some portals required 180 degree rotation to be selected.

- Portal status colors will now render properly with the portal link tool

- Impassable terrain and sector layers will now be visible when using ATI cards

- Fixed issue where building the mini-maps could discard unsaved work

- Fixed the sector layer list not properly updating when deleting a sector type

- Fixed system modal dialogs showing up behind the Editor window

Other Notes :

This patch updates the Miles Sound System drivers in the game. If you have manually altered or updated these files previous to this patch you will need to restore the drivers that the game installed initially for the patch to install properly.

There have been a lot of posts about people editing the main game database, code, and character files. You should always back up your original files when you make these changes or when you install someone’s mod (unless it is a custom map mod). While making mods as Custom Games is supported, editing the main game .exe and campaign database archive is not officially supported and altering those files can result in your game being unpatchable in the future, which would require a reinstall.

Just want folks to keep that in mind and remind everyone to backup any files that they are making changes to. It will save everyone a lot of headaches when they try and patch the game and can’t because they have modified the main executable or the database archive for the main game.

The patch can be downloaded through the “Update” button on the main menu or stand alone versions of the patch.

ps. mi też pojawiały się błędy tekstur, do niektórych jaskiń i podziemi niemogłem wejść, bo niebyło podłożą, sposób jest na to taki aby pobiegać troche po odległych miejscach a grafika ponownie się załaduje.Wczoraj zainstalowałem tego patcha, ukończyłem 2 akty i z patcha na patch gra chodzi coraz sprawniej, tak samo było z diablo 2 : ]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaką masz konfigurację tych swoich pc z 7900gt i 6600gt? Ile ramu, jakie cpu itp? Może chociaż z ćwierć screena albo np. link do orb'a z wynikiem?

Dziwne to co piszesz, bo u mnie i na 7800gtx i na x1800xtpe gra działa (demo, pełnej wciąż w Polsce brak) płynnie z ustawieniami max i z AA- czasem chrumknie w jaskini lub po zmroku w mieście, ale by pisać, że "chodzi wolno" (w domyśle notorycznie) to gruba przesada.

PS. O x1800xtpe na chwilę zapomnijmy. U mnie na 7800gtx @460/1.25GHz i PM@2.2GHz gra jest wręcz idealnie płynna w 1440x900 w trakcie "dnia", w "nocy/ jaskiniach" czasem fps spadnie, zgoda. Jak widzisz (i co sam potwierdzasz tym przykładem z 7600gt, karcie o 2 klasy gorszej) wina musi leżeć po Twojej stronie. Może sterowniki? Bawisz się już tak długo pcetami, że wiesz, iż czasem trzeba troszkę potasować sterownikiami.

Edytowane przez draak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiec : venice 3000+!@2700, 2 gb ramu, karta 6600GT, sterowniki 91,31, nie da sie grac na tej karcie ani na 7900GT, ktora uzylem do spawdzenia. Nie ma idelnej plynnosci podczs ruchu postacia/ Zawsze cos zamula i zwalnia.

O dziwo gra dziala lepiej u znajomego na 7600GT,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmmm... po 12h i 4500 mobków gry znalazłem się w egipcie... i znudziła mnie ;p choć i tak chylę czoło, że przesiedziałem przy niej dłużej niż przy Diablo 2 (jakieś 4h)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

mam pytanko ma ktos moze mape z gry albo jakas podpowiedz jak sie dostac z WarCamp do Aten? Bo za cholere nie moge znalezc drogi :/ Obszedlem wszystko ci sie dalo nawet sie wrocilem przez Parnassus Caves do Delphi i bladze nadal.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Będe w domu to odpalę i Ci powiem.

Gra dla mnie jest bajerancka, ale muszę grać z detalami na medium, bo inaczej przymula. No i bez aa. Grafa na maxa w 1024 jest obłędna! Jak to musi wyglądać w 1280 +anizo i AA to..szok pewnie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gra wyinstalowana. W to sie nie da grac. Jestem za stary i za leniwy zeby szukac stale jakis rowiazywania problemow na forach. Pieprze ta gre i wydawcow. Pascie sobie brzuchy moja kasa. Nigdy wiecej nie kupie gry od nicha bo czuje sie normalnie okradzony. Chcialem rozrywke a dostalem szperanine po forach. Moze to dodatkowe questy :cry

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gra wyinstalowana. W to sie nie da grac. Jestem za stary i za leniwy zeby szukac stale jakis rowiazywania problemow na forach. Pieprze ta gre i wydawcow. Pascie sobie brzuchy moja kasa. Nigdy wiecej nie kupie gry chyba bo czuje sie normalnie okradzony. Chcialem rozrywke a dostalem szperanine po forach. Moze to dodatkowe questy :cry

To było niezłe :)

Najdziwniejsze jest to, że gra po spatchowaniu, albo bez, na dwóch niemal identycznych komputerach działa albo w pełni stabilnie (może jedno wyjście do windy), a na 2gim- często gubi profil postaci, zawiesza się itp. Faktycznie zabugowana, co nie zmienia faktu, iż na kompie na którym działa stabilnie gram w nią z przyjemnością.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gra jest dobra wiem co mowie bo jestem fanem cRPG w hack`n`slash tez gram i nie dala mi jeszcze ta gra powodow do narzekan (tylko utknalem i nie moge sie dostac do Aten). Nie jest to poetycka opowiesc jak Baldur`s Gate 2 daleko jej do rozrywki tak bogatej jak w AD&D ale uwazam ja za gre ciekawsza od Diablo2 i Sacred. Poprostu mnie sie lepiej gra w Titan Quest niz w D2 i Sacred. wogole z trojki tytulow h`n`s to D2 jest u mnie najnizej nawet Sacred jest lepsze od niego. Magia w TQ nie jest tak efektowna jak w NWN ale jest ladna ogrom przedmiotow ogromne lokacje piekna grafika i dzwiek co chciec wiecej od h`n`s. To nie diablo2 w ktorym postac bezmyslnie macha mieczem w TQ postac wykonuje ciagle inne ciecia a nie tylko macha do skutku to sprawia efekt wiekszej naturalnosci. w moim rankingu cRPG wysoko sie ta gra juz wspiela ;].

Edytowane przez Mery

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mery, 2x teleportowałem sie do Aten i 2x mi gra wyszła do Windy, już nie mam siły, sorka :(

Gra cudo, cudo, cudo, ale z tym wieszaniem to jest przegięcie. Wczoraj grałem 3 godziny i nic, a dziś już 2x poleciałem mimo 15 minutowej gry!

Edit:

Zapraszam do tego wątku do konkurencji http://www.frazpc.pl/b/163329#bot , jak macie jakieś fajne przedmioty to powklejajcie skriny ;)

Są tam moje statystyki i kilka przedmiotów.

Edytowane przez KZI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mery, 2x teleportowałem sie do Aten i 2x mi gra wyszła do Windy, już nie mam siły, sorka :(

Gra cudo, cudo, cudo, ale z tym wieszaniem to jest przegięcie. Wczoraj grałem 3 godziny i nic, a dziś już 2x poleciałem mimo 15 minutowej gry!

Edit:

Zapraszam do tego wątku do konkurencji http://www.frazpc.pl/b/163329#bot , jak macie jakieś fajne przedmioty to powklejajcie skriny ;)

Są tam moje statystyki i kilka przedmiotów.

Spoko bede sie meczyc dalej ;]. O dziwo mi wogole gra sie nie wysypuje jeszcze ani razu nie mialem problemu z save ani zadnej wysypki. (mam v.1.08)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TEz gram na tej wersji i jak na razie na dwoch konfigach lata zawodowo. Gralem malo bo jakies 6-7 godzin, ale jak do tej pory zadnych zwiech czy gubienia tekstur.

Teraz biore sie za zbieranie setow :D

U mnie tez po przejsciu na wersje 1.08 zero wyjsc do windy a przedtem szkoda gadac. :)

Z tymi setami to przesadzili po przejsciu calej gry wypadlo mi moze 4 czesci do róznych setów. Wogóle niebieskich to moze z 10 szt. :sad: Teraz ide 2 raz i tez nie jest lepiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie gra wywalala sie przy wyjsciu z pierwszej jaskini, po patchu do ver. 1.08 dziala OK, w Atenach jeszcze nie bylem dopiero niedawno pokonalem gorgony :]

To jak dotrzesz do Aten to daj znac ktoredy bo ja wrocilem przez caly WarCamp i nie umiem znalezc wyjscia. teleportowalem sie do Delphi ale z tamtad tez nie umiem znalezc drogi do Aten.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Mery - Do Aten na pewo przez jaskinię musisz iść, kurcze ja normalnie tam trafilem bez problemu. Tyle że ja odkrywam każdączęść mapy dokładnie, jak trqfiam na przejście dalej to wracam i sprawdzam co przeoczyłem. Jak wróce z roboty to aż sprawdze i zobaczymy gdzie ta droga :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Juz nie mam sil wrocilem sie do samej Megary tam gdzie gosc mowil ze byla bitwa i Cyklop zniszczyl most do Aten ale mostu nadal nie ma. W Megarze jeden NPC mowi ze czarodziej Telkine przyzywa Tytanow na pomoc i mam spieszyc do Aten z pomoca drugi-zeglarz z Aten mowi ze jego lodz rozbila sie na Halcyon Coast-odnalazlem ja pozbieralem kupe kasy ze szczatek i potezna wlocznie-artefakt ale quest zaliczony i nic wiecej nie powiedzial. Wracalem pieszo do Delphi sprawdzilem wszystkie zakamarki, wybrzeza,jaskinie i nic nie ma zadnej drogi do Aten. Jestem juz w Parnassus Caves a te wioda do LowerWarCamp i HigherWarCamp gdzie siedza 3 Gorgon Queen`s ale z tamtad tez nie znalazlem drogi (jaskini itp) do Aten chyba mnie jakis bug dopadl albo nie wiem co :/ a tak sie dobrze gralo. Narazie znikam do pracy wieczorem bede jeszcze raz przetrzasal caly obszar od Parnassus Caves az do samych jaskin Gorgon ale to juz sprawdzalem i nic poszukam jeszcze raz a jak nie to sie poddaje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe też wydali giercę. Z tego co piszecie w tym temacie, wnioskuję, że to nie pełna wersja, tylko technologiczna beta. Ciekawe co beta testerzy robili? Spali? A już miałem taki apetyt na tą gierkę a tu takie kwiatki, jak niestabilny framerate, to wysypywanie do windy, problemy z teksturami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A orientujecie się może jak wygląda sprawa z wywalaniem na pulpit na pełnym oryginale? Bo kupiłbym tą grę gdyby w oryginale się nie wywalała. Pozdrawiam

P.S. Skąd moge ściągnąć patcha 1.00 do 1.01?

Edytowane przez tehacz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co powiecie na to:

Dołączona grafika

Zrobiło się "ot tak" przy kolejnym włączeniu gry. Jak teleportuję się do miasta to w ogóle sa jakies krzaki i nie ma połowy tekstur. Co dziwne, jak włączyłem grę nową postacią, to wszystko OK, a jak chcę grać znowu tą, to krzaki again. Co poradzicie? Zrobiłem reinstal i patch 1.08, to samo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

" Jak teleportuję się do miasta to w ogóle sa jakies krzaki i nie ma połowy tekstur."

Raz pomogła zmiana jakości tekstur na low i spowrotem na high, ale po teleporcie do miasta znowu krzaki.

Wydaje mi się że jednak znalazłem rozwiązanie.

Był nim restart kompa :D Od godziny działa, mam nadzieję, że na długo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi