Skocz do zawartości
DuckmAn

R8500 -----> 9100 :)

Rekomendowane odpowiedzi

no tak... dałem sie skusić .. i wymieniłem bios na Sapphire 9100 128 mb

... okazało sie :

1. obraz minimalnie gorszy

2. taktowanie 250 / 200

3. max stabilne* podkręcenie 305 / 255

4. spadek wydajności spowodowany taktowaniem

* bez artefaktów

zmieniam spowrotemna stary bios (ustawienia ultra) i czekam na bios z herculesa 9100 128mb jak taki będzie :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chodzi ok ;] troszku lepiej (ok. 200pkt.), robilem to na moim BBA LE, i jedyny mankament tego flashera to to ze teraz producentem mojej karty jest szafir... ;] wszystko dziala pod kontrola catalyst 3.0,

pytanie: zgralem sobie atiflash'em ten nowy bios do pliku ale za cholere nie moge go otworzyc w radedicie ?? co zrobic ?? chce spowrotem zmienic producenta na 1002 (ati ;]) ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jak się zgrywa orginaly bios z karty w razie czego??

2pytanie mam radka8500LELE który ma taktowanie 255na220a kręci się na290na230 i czy po zmianie biosy wytryma 250mhz na pamięciach??(4ns samsungi) bo teraz jak podkręce wyżej to mam aferakty :(

cczy ktoś podał by instrykcje krok po kroku jak to zrobić (tak żeby lamer zrozumiał:) ?i powiedział co zrobic jak potem komp nie wstanie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2pytanie mam radka8500LELE który ma taktowanie 255na220a kręci się na290na230 i czy po zmianie biosy wytryma 250mhz na pamięciach??(4ns samsungi) bo teraz jak podkręce wyżej to mam aferakty :( 

cczy ktoś podał by instrykcje krok po kroku jak to zrobić (tak żeby lamer zrozumiał:) ?i powiedział co zrobic jak potem komp nie wstanie

jak robisz tym programem to tam masz opcje nr1 do zgrania biosu starego, zapisze go na dyskietce.

mozesz tez skorzytsac z ATIFLASH'a:

atiflash -S 0 stary_bios.rom

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyzbys zmienil grafe? :), z SuperGrace na Herculesa?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a gdzie ja to niby napisałem że zmineniłem na Herkulesa???

ps.kumpel se kupił własnie herkulesa r8500LE i miał zrąbane pamięci na karcie bo po 2 tygodnaich miał aferakty a tak się podniecał tym że ma Herkulesa a jak ŻADNEJ różnicy ani w obrazie ani w wydajności nie widziałem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kiszny ten bios do 9100 przyanjmnije u mnie, nie dosc ze mafia sie kaszani, tzn.bledy w wystwietlaniu ekranu (ale to akurat przez stery jest, ,tylko po 9100 tylko v.3.0 chodzi)ale golna wydajnosc w gracvh tez spadla.Moze jakbym mial ddr to by bylo lepiej .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...