mk1 Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 no tak... dałem sie skusić .. i wymieniłem bios na Sapphire 9100 128 mb ... okazało sie : 1. obraz minimalnie gorszy 2. taktowanie 250 / 200 3. max stabilne* podkręcenie 305 / 255 4. spadek wydajności spowodowany taktowaniem * bez artefaktów zmieniam spowrotemna stary bios (ustawienia ultra) i czekam na bios z herculesa 9100 128mb jak taki będzie :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4DOS Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 chodzi ok ;] troszku lepiej (ok. 200pkt.), robilem to na moim BBA LE, i jedyny mankament tego flashera to to ze teraz producentem mojej karty jest szafir... ;] wszystko dziala pod kontrola catalyst 3.0, pytanie: zgralem sobie atiflash'em ten nowy bios do pliku ale za cholere nie moge go otworzyc w radedicie ?? co zrobic ?? chce spowrotem zmienic producenta na 1002 (ati ;]) ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz15 Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 a jak się zgrywa orginaly bios z karty w razie czego?? 2pytanie mam radka8500LELE który ma taktowanie 255na220a kręci się na290na230 i czy po zmianie biosy wytryma 250mhz na pamięciach??(4ns samsungi) bo teraz jak podkręce wyżej to mam aferakty :( cczy ktoś podał by instrykcje krok po kroku jak to zrobić (tak żeby lamer zrozumiał:) ?i powiedział co zrobic jak potem komp nie wstanie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mk1 Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 r4dos uzyj nowego radedit 11d http://www.omegacorner.com/bios/radedit11d.cab Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DuckmAn Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 Gorszy obraz? Zmiana biosu moze spowodowac gorszy obraz? U mnie jak byl swietny tak jest nadal :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mk1 Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 jestem wrażliwy (1600 x 1200@ 95hz) wymaga :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DuckmAn Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 No w sumie racja :) masz 21 nokie. Wiec napewno latwiej ci dostrzec gorszy obraz. U mnie w 1600x1200 max 85hz ale obraz i tak jak byl taki pozostal. Moze hercules ma lepszy obraz ogolnie od zwykłego referencjaka ATI. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4DOS Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 a jak się zgrywa orginaly bios z karty w razie czego?? 2pytanie mam radka8500LELE który ma taktowanie 255na220a kręci się na290na230 i czy po zmianie biosy wytryma 250mhz na pamięciach??(4ns samsungi) bo teraz jak podkręce wyżej to mam aferakty :( cczy ktoś podał by instrykcje krok po kroku jak to zrobić (tak żeby lamer zrozumiał:) ?i powiedział co zrobic jak potem komp nie wstanie jak robisz tym programem to tam masz opcje nr1 do zgrania biosu starego, zapisze go na dyskietce. mozesz tez skorzytsac z ATIFLASH'a: atiflash -S 0 stary_bios.rom Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiAłY Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 a jak się zgrywa orginaly bios z karty w razie czego?? 2pytanie mam radka8500LELE który ma taktowanie 255na220a kręci się na290na230 i czy po zmianie biosy wytryma 250mhz na pamięciach??(4ns samsungi) bo teraz jak podkręce wyżej to mam aferakty :( cczy ktoś podał by instrykcje krok po kroku jak to zrobić (tak żeby lamer zrozumiał:) ?i powiedział co zrobic jak potem komp nie wstanie Czyzbys zmienil grafe? :), z SuperGrace na Herculesa? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz15 Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 a gdzie ja to niby napisałem że zmineniłem na Herkulesa??? ps.kumpel se kupił własnie herkulesa r8500LE i miał zrąbane pamięci na karcie bo po 2 tygodnaich miał aferakty a tak się podniecał tym że ma Herkulesa a jak ŻADNEJ różnicy ani w obrazie ani w wydajności nie widziałem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hendel Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 kiszny ten bios do 9100 przyanjmnije u mnie, nie dosc ze mafia sie kaszani, tzn.bledy w wystwietlaniu ekranu (ale to akurat przez stery jest, ,tylko po 9100 tylko v.3.0 chodzi)ale golna wydajnosc w gracvh tez spadla.Moze jakbym mial ddr to by bylo lepiej . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DuckmAn Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 Tutaj http://www.crosswinds.net/~dethwraith/9100128.zip jest bios do 128 mb ver. Ale nie testowalem osobiscie. To bios z szafira 128. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 24 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2003 dlatego ja pozostane przy obecnym BIOSie HErculesa 7.8.1 kreci sie do 285 bez artefaktow :) i nie bede szkalowal swojej karty jakims BIOSem od Sapphire pffffffffffffffffffffffff - Herc rulez:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...