Bari2008 Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 (edytowane) Witam jestem nowy na forum wiec prosze o wyrozumialosc . Mam obecnie AMD Athlon 64 3000+ s754 NewCastle+ 512 DDR + Radeona 9600 AGP .I dostalem grafe Geforce 7600Gt PCI-e i teraz mam pytanko poniewaz musze zmienic mobo zeby moc wsadzic grafe na PCI i czy zmienic mobo czy moze przesiasc sie na D805?? Kompa uzywam do wszystkiego muza filmy sciaganmie, troche mniej gry ale tez gram ogolnie komp jest wylaczany jak pradu braknie:] 24/24 :] i mam pytanie czy oplaca sie zmieniac czy bedzie wzrost wydajnosci oraz czy musze kupic do tego ddr 2jak cos to prosil bym o podanie jakichs linkow z mobo do tego.Chcialbym zeby ten komp byl na dluzszy czas poza ramem bo to zawsze sie dokupic i jakie O/c tez mile widziane .a moze lepiej zmienic mobo i zostac prz tym procku z nowa grafa dokupic ram i oc ? i czekac na np d820 lub x2? Edytowane 11 Maja 2006 przez Mountain Dew Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arreat Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 Czy PC zwalnia ci w konfiguracji na Athlonie?? Jeśli nie-bierz athlona... A jeśli zastanawiasz się nad D805 czy tam inne shity vs A64X2 to bierz athlona... P.S. komu 7600GT jeśli korzysta z netu O_O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bari2008 Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 Nie grafe mam bo tez czasem gram a na x2 jeszcze musial bym dlugo czekac az stanieje bo mi szkoda kasy.A teraz mam A64 3000 i mysle nad zmiana na d805 i co sadzicie bedzie jakas zmiana,kompa uzywam do neta,jakies programy,filmy sciaganie,nagrywanie czasem jakas kompresja gry ogolnie do wszystkiego ?? oplaca sie zmienic na tego pentka czy lepiej kupic mobo do tego A64 3000 wlozyc 7600gt dokupic 2 gb ramu i czekac z rok az stanieje x2? moze sie jeszcze ktos wypowie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 Szybka odpowiedz, bo zaraz mam spotkanie ;) Zastanow sie czy tak naprawde czujesz niedobor mocy, jezeli tak to mozesz pokusic sie na zmiane na ten polsrodek (ja tak sadze o 2 rdzeniowkach intela), jezeli nie to zmien mobo i dokup koniecznie ramu. Tego athlona masz kreconego czy na stocku ? jezeli na stocku to go najpierw podkrec i zobacz jak komp bedzie wtedy "reagowal" ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 Nie opłaca ci się dosłownie teraz nic robić, najlepiej by było gdybyś poczekał i kupił a64 na socket am2 lub kupić conroe na lga 775 (co wg mnie by było lepszym wyborem) @Arreat, jeżeli uważasz, że D805 @ 4ghz oraz D930 wraz z conroe są złymi procami to gratuluje wiedzy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 Conroe narazie nie kupisz, wiec zostaje krecenie 805 lub 930 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bari2008 Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 hmm bo moj athlonik leci 2,4 na slabej mobo wiec jak moze byc kupil cos dobrego do o/c to by poszedl z 2,6 mialbym 3 gb ramu i gF 7600gt to juz cos:] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bari2008 Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 wiec co lepiej zrobic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 Kupic mobo z pci- express pod 754 i miec spokoj na dlugo najlepiej DFI na nf4. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejSnk Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 A jeśli zastanawiasz się nad D805 czy tam inne shity :ploom: :lol: specu :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bari Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 Bierz D805 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...