PaulPlaski Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 Kupiłem niedawno kartę GV-NX66T128D i jest na niej spory radiator z małym wentylkiem, jak włączę kompa to zaczyna tak rzęźić jakby zaraz go miało trafić (jakby się wentyl zacierał) - i jest to strasznie wnerwiające, ale po 1-2 min. zaczyna normalnie pracować (znaczy ciszej). Karta była nowa z salonu i nie wiem czy ktoś coś z nią kombinował, czy fabrycznie jest uszkodzony wentylator czy może ta karta tak ma (może jakaś regulacja obrotów). Płyta główna ABIT AN-8 (płyta ma tez zaawansowane regulacje pracy wentyli - ale ona chyba nie ma wpływu). Może ktoś miał podobną sytuację i coś poradzi lub chociaż wie o co chodzi ? Nie wiem czy to jest normalne - czy oddać kartę do naprawy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Antar1us Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=196257 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 Jezeli chcesz zaoszczedzic czasu to rozbierz to i kropelke oleju nacisnij na element toczny (tuleja slizgowa badz lozysko - raczej to drugie). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4dziK Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 z jednej strony cie pociesze ze nie jestes sam, mam dokladnie ta sama karte i dokladnie ten sam problem -ten model tak chyba ma, z drugiej jednak musze powiedziec ze niestety tez nie udalo mi sie jeszcze nic z tym zrobic, ale to akurat moja wina, bo nie mam czasu sie tym zajac <_< . chcialem reklamowac karte, ale jak mi powiedzieli ze musza ja gdzies wysylac i ile to bedzie trwalo to narazie sobie odpuscilem bo nie mam nic na wymiane, a kompa uzywam non stop. jezeli uda ci sie cos zaradzic to napisz bo sam jestem bardzo ciekawy. aha ja zauważylem ze jak troche podgrzejesz karte i wentylator przyspieszy to przestaje halasowac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xan02 Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zrob tak jak Kaeres radzi, pewnie wentyl jest brudny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 (edytowane) Łozysko pewnie tak hałasuje, zrób tak jak Kaeres radził, a dlatego po chwili nie słychac bo sie rozgrzewa itp. ja mam tak czasem w moim chieftecu a nie chce go dawać na gware bo to zbyteczne Edytowane 3 Czerwca 2006 przez surix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...