Skocz do zawartości
Lagier

Watercooling Rev 4.0 By Lagier ;]

Rekomendowane odpowiedzi

bardzo duzo modyfikacji zaislka na dole platanina kabli... hmm a czemu chlodniczka w podlodze Ci nie odpowiada?

hehe

a mi ktos proponowal w chiefie chlodniczke w podlodze .. hyhy

ale krecic ..

ja bym se tam w stacku dal chlodniczke na przod

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam sie z Chaos'em. W tej budzie jest duzo miejsca. Wiec spokojnie mozna dac chlodnice na przod ;)

jak sie ma na przedzie dwa napedy, kontroler, kieszen... to uwiezcie ze nie mozna... w moim wypadku to jedyne najprostsze i najbardziej skuteczne rozwiazanie.

p.s. przerabialem daaawno temu chlodniczki w topie budy :) co do stakera powiedzcie mi po co kombinowac jak jest miejsce przygotowane na chlodnice?

moj dragon z przed 2 lat zdecydowanie wczesniej rozwiazanie to bylo u mnie niz u Chaosika :] B)

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Edytowane przez Lagier

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bardzo duzo modyfikacji zaislka na dole platanina kabli... hmm a czemu chlodniczka w podlodze Ci nie odpowiada?

Nie to że nie odpowiada ;] Tylko jeśli bym miał mozliwość to chyba bym jednak tak zrobił -> więcej miejsca na dole.

Ale skoro masz ażurowy spód to bez prucia jest fajnie ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie to że nie odpowiada ;] Tylko jeśli bym miał mozliwość to chyba bym jednak tak zrobił -> więcej miejsca na dole.

hmm... no niby tak ale pytanie po co Ci to miejsce? a tak IMHO mega mi sie podoba chlodniczka jak lezy na spodzie i jest przykryta grillami :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wez pod uwage ze w stackerze jest tyle miejsca pod co nad plyta ...

po prostu na dole moze byc dodakotwe psu i tam jest sporo miejsca na chlodnice ..

powiedz Lagier .. jakie sa roznice przy otwrtej i zamknietej budzie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wez pod uwage ze w stackerze jest tyle miejsca pod co nad plyta ...

po prostu na dole moze byc dodakotwe psu i tam jest sporo miejsca na chlodnice ..

powiedz Lagier .. jakie sa roznice przy otwrtej i zamknietej budzie

roznice rzedu 1 - 2*C z boku budy mam wentyl 120 mm tloczacy chlodne powietrze do srodka wiec roznice beda sie naprawde niwelowac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Chaos

Tak jak pisal Lagier - majac dwa napedy + kontroler + jeszcze kieszen + niejako obowiazkowy w Stackerze koszyk 4in3, to miejsca na podwojna chlodnice nie ma :( Mnie udalo sie zmiescic na przodzie tylko BIBa (BIX2 za nic sie nie zmiescil w tym ustawieniu)

Dołączona grafika

@Lagier

Sprawa kierunku wiania wiatrakow przy chlodnicy na spodzie Stackera moze byc interesujaca - moze warto poprobowac :?: Ja kiedys bawilem sie tak - moze co nieco sie przyda... choc przy Stackerze faktycznie nie probowalem zmieniac kierunku wiania wiatrakow z prostego wzgledu - komp stoi na podlodze, skad zasysalby chcac nie chcac kurz z podlogi. Wiec wiatraki u mnie tez wieja w dol. Co innego gdyby buda stala gdzies na biurku, albo na podwyzszeniu jakims (oczywiscie filtr i tak obowiazkowy).

I jeszcze pytanie: jak zamocowales wentyl 120 na boku Stackera :?: Standardowo jest w bocznym panelu jest miejsce chyba na wiatrak 92 lub 80 :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm... musze sie pibawic jednak boje sie ze te 80ki z tylu beda ssaly cieple powietrze ktore wyrzuci chlodnica ale sprawdzic nie zaszkodzi.

Wentyl 120mm jest mocowany z boku w nastepujacy sposob:

Dołączona grafika

Edytowane przez Lagier

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie jest zajebiste [; jest conajwyzej fajne :P zajebista jest 930 co ja mam w domu 4,2@1,325V bez vdroop moda i na boxie [;

phi moja D930 @4,5g 1,48v :P a tak na powaznie mam problemy z mobo powyzej fsb 300mhz ustawiam 301 i zaczynaja sie jazdy. Cos pamieci krzacza (przy fsb 266 pracuja stabilnie na 750mhz 3-3-3-4 a przy fsb 300 1:1 czyli 600 mhz stabilnie leca tylko na 3-4-3-4 i nie wiem o co chodzi... Hipo ma dokladnie taka sama jazde...4,8 ghz udalo mi sie podniesc 4,5g stabilne ale ni cholery wiecej...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm narazie cos nie bardzo to idzie w dobrym kierunku. 4.2GHz na 1.425v i dziala spoko. Ramki cos fikaja i nie chca dzialac na ponad 840 przy 4-3-3-8, mozliwe ze PDP pozmienialo cos w nowych LLK i kupka teraz jest. Temp. dobre bo 46C to max ale np. 300x15 na 1.5V nie daje rady :-|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm narazie cos nie bardzo to idzie w dobrym kierunku. 4.2GHz na 1.425v i dziala spoko. Ramki cos fikaja i nie chca dzialac na ponad 840 przy 4-3-3-8, mozliwe ze PDP pozmienialo cos w nowych LLK i kupka teraz jest. Temp. dobre bo 46C to max ale np. 300x15 na 1.5V nie daje rady :-|

Szczęszciaż co może używać wyższego Vcore :] napisz jak tam sprawa z dzielnikami i FSB około 300MHz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi