j@kubof Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 Jaka jest standardowy wzór nazwy mp3? chodzi mi oto czy pisze się najperw artystę, album czy tytuł? Chce zrobić porządek z moimi mp3 i chce przekonwertować nazwy pliku aby wszystkie były wedłu takiego samego schematu, tylko jakiego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loco_pl Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 Najpierw to sie pisze numer tracka... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j@kubof Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 Najpierw to sie pisze numer tracka... dzięki, a potem tytuł i już nic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p1Ck3r Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 00 artist-track Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j@kubof Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 00 artist-track 00 - czyli nr tracka artist - wykonawca track - nazwa utworu Czy dobrze rozszyfrowałem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 nie ma standaryzacji ( moze to blad ) ja u siebie mam : 00 - Track Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 Dla mnie norma jest: xx - artysta - plyta - utwor.mp3 ewentualnie xx. artysta - utwor.mp3 Ale tak naprawde to jak wolisz... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deserted Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 Jak ktoś trzyma wszystkie mp3 w 1 katalogu (lub pomieszne np. ulubione kawałki), to wygodnie jest mieć: wykonawca -00- utwór.mp3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 Zawsze dobrze jest nazywac utwory tak, aby pierwsza zmienna rzecza w nazwie byl numer utworu, wtedy sortujac alfabetycznie bedziemy mieli kawalki w takiej kolejnosci jak trzeba. Ja osobiscie preferuje artysta - numer - tytul utworu (sortujac alfabetycznie mam przy okazji pogrupowane artystami), ale nie ma jednego ustalonego wzorca. Zasada jest jedna: kolejnosc rzeczy w nazwie bedzie Ci definiowasc kolejnosc sortowania: w moim wariancie najpierw posortuje wg. wykonawcy, potem w ramach kazdego wykonawcy wg. numeru (a posrod utworow z tym samym numerem wg tytulu, ale takiego bajzlu staram sie nie miec ;) ). Mowie caly czas oczywiscie o sortowaniu alfabetycznym wg. nazwy pliku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j@kubof Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 Ja mam każdą album (zgrany z orginalnych, żeby nie było) w osobnym folderze. Jeszcze się zastanawiam który schemat wybrać Dzięki wszystkim za zainteresowanie tematem ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 Ja też mam wszystko w swoim folderze, iTunes wszystko mi segreguje. A wyglada to tak: Oczywiscie wymaga to jeszcze pewnej pracy. Czesto mi tworzy osobne foldery np. JayZ i Jay-Z ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 Pocuś a teraz pokaż stojak z oryginałami.. :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j@kubof Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 O kurcze! Ale masz zbiory 703 albumy czy sami wykonawcy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 W kazdym folderze z reguly jest po jednym albumie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eragonek Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 Ja też mam wszystko w swoim folderze, iTunes wszystko mi segreguje. A wyglada to tak: http://img137.imageshack.us/img137/4302/mp32db.th.jpg Oczywiscie wymaga to jeszcze pewnej pracy. Czesto mi tworzy osobne foldery np. JayZ i Jay-Z ;] Ja mam podobnie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fr4 Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 A ja sobie porzadkuje utworki w ten sposob ze najpierw mam nr tracka, potem wykonawca duzymi literami i tytul malymi... wszystko ladnie i przejrzyscie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 (edytowane) Siarczysta: bez sensu, chyba ze wszystki swoje piosenki trzymasz w jednym folderze. poca: : O Edytowane 14 Maja 2006 przez Jin* Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 na poczatku zawsze powinnien byc nr utworu, wtedy po wrzuceniu do playlisty piosenki uloza sie tak jak na plycie (no ale wtedy albumy trzeba trzymac w odzielnych folderach). Przy duzych zbiorach to IMHO jedyne wyjscie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 (edytowane) a rzeczywiscie, masz jeszcze nazwe albumu w nazwie. zwracam honor. dla mnie wygodniej z osobnymi folderami Edytowane 14 Maja 2006 przez Jin* Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j@kubof Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 Mam każdy album w osobnym folderze dlatego też użyje schematu: nr utworu - nazwa utworu Dzięki wszystkim za zainteresowanie tematem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...