Skocz do zawartości
j@kubof

Tytuły Mp3

Rekomendowane odpowiedzi

Jaka jest standardowy wzór nazwy mp3?

chodzi mi oto czy pisze się najperw artystę, album czy tytuł?

Chce zrobić porządek z moimi mp3 i chce przekonwertować nazwy pliku aby wszystkie były wedłu takiego samego schematu, tylko jakiego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zawsze dobrze jest nazywac utwory tak, aby pierwsza zmienna rzecza w nazwie byl numer utworu, wtedy sortujac alfabetycznie bedziemy mieli kawalki w takiej kolejnosci jak trzeba.

Ja osobiscie preferuje artysta - numer - tytul utworu (sortujac alfabetycznie mam przy okazji pogrupowane artystami), ale nie ma jednego ustalonego wzorca.

Zasada jest jedna: kolejnosc rzeczy w nazwie bedzie Ci definiowasc kolejnosc sortowania: w moim wariancie najpierw posortuje wg. wykonawcy, potem w ramach kazdego wykonawcy wg. numeru (a posrod utworow z tym samym numerem wg tytulu, ale takiego bajzlu staram sie nie miec ;) ). Mowie caly czas oczywiscie o sortowaniu alfabetycznym wg. nazwy pliku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też mam wszystko w swoim folderze, iTunes wszystko mi segreguje.

A wyglada to tak:

Dołączona grafika

Oczywiscie wymaga to jeszcze pewnej pracy. Czesto mi tworzy osobne foldery np. JayZ i Jay-Z ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też mam wszystko w swoim folderze, iTunes wszystko mi segreguje.

A wyglada to tak:

http://img137.imageshack.us/img137/4302/mp32db.th.jpg

Oczywiscie wymaga to jeszcze pewnej pracy. Czesto mi tworzy osobne foldery np. JayZ i Jay-Z ;]

Ja mam podobnie ;)

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na poczatku zawsze powinnien byc nr utworu, wtedy po wrzuceniu do playlisty piosenki uloza sie tak jak na plycie (no ale wtedy albumy trzeba trzymac w odzielnych folderach). Przy duzych zbiorach to IMHO jedyne wyjscie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi