lori129 Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 Witam! Mam następujący problem, otóż mam wykupiony u mojego ISP net o przepustowości 200kb/s(czy tam kbps czy jeszcze inaczej) i według ogólnie przyjętych standardów prędkość ściągania plików powinna wynosić ~25kb/s(no wiadomo, że trzeba przyjąć margines) no i jest taki problemik, że odkąd pamiętam u każdego w sieci był transfer na poziomie 16kb/s, a ostatnio nawet jest 12kb/s. Są może jakieś akty prawne które regulują tego typy incydenty ?(chodzi mi o to, czy są jakieś przepisy które mówią, że można domagać się odszkodowania, obniżenia abonamentu albo coś podobnego) z przyczyny opisane powyżej. P.S Sieć nadrzędna ISP którego z usług korzystam napewno by podołała jakby każdy miał transfer podejrzewam nawet po 40kb/s, bo w godzinach 23-6 jest ~30kb/s(niby podwojone)i poczatkowych transfer wczytywania ze stron ~1mb/s. A tak całkiem na marginesie to każdy w mieście wie, że firma z których usług korzystam jest określana mianem siana(przypuszczam, że marka wyrobiła się za starych adminów i w sumie trwa tak do dzisiaj). pozdro Mam nadzieję, że napisałem w miarę zrozumiale o co mi chodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
undefine Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 Mam następujący problem, otóż mam wykupiony u mojego ISP net o przepustowości 200kb/s(czy tam kbps czy jeszcze inaczej) i według ogólnie przyjętych standardów prędkość ściągania plików powinna wynosić ~25kb/s(nocóż - spojrz dokładnie do umowy - co dokładnie masz wykupione. Czy to jest dostęp do sieci o prędkości 200kbps, czy też dostęp do sieci o prędkości do200kbps. Jeżeli to drugie, to nawet prędkość 1kbps spełnia umowę wiec.. nieszczególnie masz pole do manewru poza rozwiązaniem umowy i skorzystaniem z usługi innego operatora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lori129 Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 (edytowane) [...]Czy to jest dostęp do sieci o prędkości 200kbps, czy też dostęp do sieci o prędkości do200kbps[...] O prędkości 200kbps, a w umowie niepisze nt. tego problemu. Napisałem do nich e-mail z prośbą o wyjaśnienie sytuacji - ciekawe czy odpiszą B) Edytowane 13 Maja 2006 przez lori129 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 jesli w umowie jest do serwera brzegowego ( lub synonim ) to nic nie zrobisz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nightstalker Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 Elo! WLasnie mam taki sam problem.. WYsylam ping gdziekolwiek, albo na brame nawet to mam straty od 25% do 60% pakietow, a mam łącze 128 KB/s ( testy w sieci poakzują ze mam 51 KB/s ;/ ) Jestem udupiony w umowie i nei moge jej zerwać, a gosc za kazdym razem mnie jakoś spławia ze antena mi zamokła ze jest w złym miejscu czy coś ( jakoś pół roku temu działało dobrze... ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...