Gość x_EP Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 Czesć. Mam obecnie płytę główną DFI na chipsecie NF4 SLI z podpisu, mam też 2x512MB DDR600 A-DATA VITESTA. Pamięci są naprawdę niczego sobie, ale niestety jest ich mało jak na obecne czasy. Pozostałe dwie kostki (miałem cztery) musiałem sprzedać jakiś czas temu, ale teraz znów trochę pieniążków odłożyłem. Tym razem chciałbym dokupić: 2x1024MB albo DDR400 ideał CL2-2-2-5 albo DDR600 CL3, jedno z dwojga, w każdym razie rozumiecie chyba iż chciałbym zachować relatywnie spore szanse na dobre timingi przy podkręcaniu mojego procesora na płycie DFI, a przy czterech kostkach może być to utrudnione. Jakie możecie polecic dokładne modele pamięci, które w kostkach 2x1GB dobrze sie podkręcają, oraz które idzie dostać w polsce. Cenowo trudno powiedzieć, nie chciałbym wyrzucac jakis niebotycznych sum ponieważ strace za rok całkiem niemało na tych pamięciach. Idealnie gdyby wypowiedzieli się tez posiadacze czterech kości pamięci oraz plyty DFI, ale będę wdzięczny za jakiekolwiek odpowiedzi. Jestem po lekturce od rana tematów na forum, ale chciałbym się dowiedzieć czy potwierdza się moje typy o których nie wspominam by ocena wasza była bezstronna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 2x 1024 g.skill'e, na allegro można kupić, imo najlepsze jeśli chodzi o moduły 1024. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 (edytowane) 2x1GB G.Skill HZ,lub 2x1GB Patriot ELK,te już do dostania w sklepie PL obie propozycje na Samsungach UCCC, rozumiem,że przeczytałeś wątek 2x1GB-testy... :D Edit: Moje 4x512 masz tutaj. Edytowane 13 Maja 2006 przez Ricci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość x_EP Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 (edytowane) @Grzechu Masz zapewne na mysli 2x1024MB DDR500 3-4-4-8 z dopiskiem HZ. Te są jednymi z moich typów. @Ricci Tak dokładnie jestem po lekturce, niemniej zastanawia mnie czy ktoś robił kombinację typu takie G-Skille z innymi kostkami 2x512MB (nie znalazłem zadowalających mnie odpowiedzi :), oczywiście przy 2T, z uwagi na cztery kostki, na DFI. EDIT: Zamówiłem sobie już te G Skille 2x1024MB PC500, później opisze jak działają na DFI SLI-DR razem z Vitestą DDR600. Edytowane 13 Maja 2006 przez EP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 powinny chodzić :) Vitesty są na samsungach TCCD a G.skill na UCCC obydwa to samsungi :) wiec powinno byc git,bachus_anonym robil juz gorsze kombinacje i chodziło :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 powinny chodzić :) Vitesty są na samsungach TCCD a G.skill na UCCC obydwa to samsungi :) wiec powinno byc git,bachus_anonym robil juz gorsze kombinacje i chodziło :)pff ja robiłem dual 2x512 tccd+ 2x512 BH-5 i też chodziło, 220mhz 2-2-2-5-1t na 2,95v :] szkoda ze juz nie mam tych samsungów były sycące :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość x_EP Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 Vitesta (2x512 ddr600) + G.Skill (2x1024 ddr500 hz) chodzą razem bez problemu na dfi nf4. Żadnego zająknięcia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...