Malik Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 To zdjecie bylo zrobione specjalnie dla Niemca - bez zaslepek :) Tak wyglada na na codzien. Z zaslepkami i filtrem :) Wiec jak widac - nie potrzebna zadna maskownica :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 To zdjecie bylo zrobione specjalnie dla Niemca - bez zaslepek :) Tak wyglada na na codzien. Z zaslepkami i filtrem :) ... Wiec jak widac - nie potrzebna zadna maskownica :) aa .. no jak sa takie sexy krateczki to f_pyte Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 To zdjecie bylo zrobione specjalnie dla Niemca - bez zaslepek :) Tak wyglada na na codzien. Z zaslepkami i filtrem :) http://img20.imageshack.us/my.php?image=dsc020820iy.jpg Wiec jak widac - nie potrzebna zadna maskownica :) Eee, to luks-malina :) OT: Od góry do dołu w tej obudowie są zatoki? nawet na samym dole? Ile taka obudowa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 Od gory do samego dolu sa zatoki. Masz pelna swobode co do configu gdzie co ma byc :) Hmm obudowa kosztuje... http://mcs.pc.pl/produkt828.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 (edytowane) Stacker tańszy (przynajmniej na Allegro widziałem po 599 za sztukę). PS. Jak przymocowana jest chłodnica do obudowy? Edytowane 14 Maja 2006 przez dem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 Obudowa mi się bardzo podoba ale cena powala :eek: A co do WC to już były komentarze :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 (edytowane) Stacker tańszy (przynajmniej na Allegro widziałem po 599 za sztukę). PS. Jak przymocowana jest chłodnica do obudowy? Chlodnica przymocowana jest przez dwa gumowe bloki skrecone z nia. Zapewniaja porzadne trzymanie i tlumienie :) Update: Mam do Was pytanie. Co sadzicie o takim bloku: Zastanawiam sie nad kupnem. Przeczytalem pare testow na necie o nim. I jednak nie jest taki rewelacyjny. Jakby mogla sie wydawac. Wiec czy warto przesiadac sie z Abadona na niego ? Jak myslicie ? Edytowane 15 Maja 2006 przez Malik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 Nie warto, z abadonem + bocznym nawiewem jakiejś 12-stki na pamiątki będą lepsze temperatury. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 Ok dzieki za info. W takim razie podaruje go sobie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 Nie warto, z abadonem + bocznym nawiewem jakiejś 12-stki na pamiątki będą lepsze temperatury.Moim zdaniem też nie warto, abadon da większą wydajność. Tylko jak zrobić boczny nawiew w tej budzie z tym boczkiem? (Sam mam abadona + nawiew boczny i jest OK) Malik Na wężu dolotowym pompki jest czujnik temperatury. A gdzie jest panel kontrolny tego czujnika? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 (edytowane) Czujnik jest podpiety pod panel, ktorego zdjecie masz w poscie 31. Oprocz czujnik h2o, jest jeszcze czujnik w budzie, czujnik pokazujacy temp. w pokoju. I do tego jeszcze panel kontroluje 5 wiatrakow 120mm. Update: Rez o ktorym byla mowa - zamowiony. Montaz po 20 maja. Upadate II: Pare zmian: - skrocenie weza od CPU -> GPU - zmiana kolejnosci wezy na NB. Teraz blizej jest wlot z GPU -> NB, a dalej z NB -> Rez - wydluzenie weza od pompki do chlodnicy. Odcinek od pompki do czujnika - zabieg czysto kosmetyczny. Lepiej teraz wyglada :D Update: Zgodnie z rada AndyN - zrezygnowalem z montazu rezerwuaru rev. 1.0 Innovatek/Eheim. Z tego wzgledu, ze powodowal zapowietrzania sie ukladu. Uklad pozostaje na dzien dzisiejszy bez zmian. Edytowane 28 Maja 2006 przez Malik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 (edytowane) Dzieki uprzejmosci firmy PC-TUNING mam mozliwosc przetestowania tego cacka. A jak bedzie sie dobrze sprawowal to moze zostanie u mnie :) Tak wyglada - czekajacy na zalozenie :) Edytowane 20 Czerwca 2006 przez Malik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 Szczarze mówiąc to jakoś bidnie w środkutego bloku tj. pusto ;) Ale czekam z niecierpliwością na testy, kiedy przedstwisz wyniki, w weekend czy wcześniej :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 (edytowane) Szczarze mówiąc to jakoś bidnie w środkutego bloku tj. pusto ;) Ale czekam z niecierpliwością na testy, kiedy przedstwisz wyniki, w weekend czy wcześniej :?: na pamieciach może być pusto ale rdzeń niestety jest kiepsko zrobiony obstawiam że w stresie bedzie jakieś 10*C wiecej niż na albadonie EDIT: Popraw jeśli źle piszę: to białe wokół to aluminium? To brązowawe to miedź :?: :?: :blink: :blink: Jeśli tak to szukaj na forum pod hasłem "korozja elektrolityczna", "copal" :? chyba aż tak głupi nie są Edytowane 20 Czerwca 2006 przez KAMILcom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 (edytowane) (...) Popraw jeśli źle piszę: to białe wokół to aluminium? To brązowawe to miedź :?: :?: :blink: :blink: Jeśli tak to szukaj na forum pod hasłem "korozja elektrolityczna", "copal" :? Edit: Mate w blokach najnowszej serii (miedź i aluminium) miedź anodyzuje .... Edytowane 20 Czerwca 2006 przez AndyN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 (edytowane) A nie Andy mylisz sie :) Caly blok jest zrobiony z alumiunium anodyzowanego ( czy jak to sie tam pisze, zawsze zapominam ). Natomiast rdzen ktory jest nad GPU to miedz pokryta chromem ( tak jak u Mate'a ) :) Wiec nic sie nie dzieje w polaczeniu z czysta miedzia. Daj spokoj Innovatek to firma ktora jest juz od paru ladnych lat na rynku. To nie podworkowa liga - gdzie mogliby sobie pozwolic na cos takiego jak korozja elektrolityczna :P Edytowane 20 Czerwca 2006 przez Malik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 A nie Andy mylisz sie :) Caly blok jest zrobiony z alumiunium anodyzowanego ( czy jak to sie tam pisze, zawsze zapominam ). Natomiast rdzen ktory jest nad GPU to miedz pokryta chromem ( tak jak u Mate'a ) :) Wiec nic sie nie dzieje w polaczeniu z czysta miedzia. Daj spokoj Innovatek to firma ktora jest juz od paru ladnych lat na rynku. To nie podworkowa liga - gdzie mogliby sobie pozwolic na cos takiego jak korozja elektrolityczna :P To dobrze, kolory na zdjęciu na to nie wskazywały To czekam na porównanie temperatur: * xc1 vs aqua-computer * abadon pro vs innovatek Pozostaje życzyć osstrożności i niezniszczelnych rdzeni :) Tak chipsetu jak i GPU Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 I bardzo ważne, o ile (jeśli zmiana in + będzie mieć miejsce) wzrośnie o/c pamięci przy zastosowaniu bloku innovatek'a vs. abadon z radiatorami. Przy jednym jak i drugim rozwiązaniu nawiew na pcb karty jest koniecznością, także jedyną przewagę CoolMatic'a upatruję w lepszym chłodzeniu pamięci (temp. na rdzeniu, jak już wspominałem kiedyś wcześniej, raczej zdecydowanie wzrośnie). Słowem- i ja czekam na testy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 Sa tez inne, lepsze bloki typu full cover Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 @Malik powracając do WC'ta czy do tych węży dolaleś jakiś barwnik, bo rozumiem że one same z siebie świecą w UV ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 Było już n-razy, w każdym temacie, w którym się przewijają te węże innovatek'a. Tak, one same świecą w UV. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 (edytowane) Do zamaskowania chłodnicy po otwarciu ja bym proponował siateczke tuningową. 12zł za metr szerokosci 25cm, niewielki wydatek, a bedzie duzo lepiej. Siateczki do dostania na allegro. Edytowane 21 Czerwca 2006 przez mariush190 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 (edytowane) I bardzo ważne, o ile (jeśli zmiana in + będzie mieć miejsce) wzrośnie o/c pamięci przy zastosowaniu bloku innovatek'a vs. abadon z radiatorami. Przy jednym jak i drugim rozwiązaniu nawiew na pcb karty jest koniecznością, także jedyną przewagę CoolMatic'a upatruję w lepszym chłodzeniu pamięci (temp. na rdzeniu, jak już wspominałem kiedyś wcześniej, raczej zdecydowanie wzrośnie). (...)Dokładnie, w obu przypadkach nawiew jest niezbędny. Na karcie grzeją się nie tylko GPU i pamięci. Szczególnie przy OC. A po co WC jak nie do OC ;) ---------------------------------- Do zamaskowania chłodnicy po otwarciu ja bym proponował siateczke tuningową. 12zł za metr szerokosci 25cm, niewielki wydatek, a bedzie duzo lepiej. Siateczki do dostania na allegro. A po co? :blink: To zdjecie bylo zrobione specjalnie dla Niemca - bez zaslepek :) Tak wyglada na na codzien. Z zaslepkami i filtrem :) Wiec jak widac - nie potrzebna zadna maskownica :) Edytowane 21 Czerwca 2006 przez AndyN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 WoW teraz to robi wrazenie to chlodzonko :) widze ze niezle je odpicowales nie mam zadnych zastrzezen :)) gratki za to chlodzenie jestem pelen podziwy ale ciekawy tez jestem ile na nie wydales :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 (edytowane) Zobaczycie jak bedzie wygladal uklad w nowej rewizji :) Mam nadzieje, ze bedzie sie podobal :) Update Tak przedstawia sie nowy zestaw :D Edytowane 23 Czerwca 2006 przez Malik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 (edytowane) Dzisiaj wlasnie udalo mi sie zalozyc nowe graty. Jeszcze jest nieporzadek w budzie, wiec jak narazie pokazuje zdjecia przedpremierowe :) Jedna poprawke jutro jeszcze zrobie, a narazie zycze milego ogladania: 7800GT z nowym chlodzeniem: WC w calej okazalosci: A to element ktory jutro poprawie bo juz na dzisiaj mam dosc. Zle obliczylem sobie dlugosc rurki i jak widac dotyka tej od pompki. Do celowo ma byc wiekszy luk, zeby waz poszedl bardziej do tylu. Jak narazie ( po 2,5h pracy ). System jest odpowietrzony, temperatury wstepnie: CPU: 28 GPU: 35 NB: 32 Wszystko oczywiscie w idle, gdyz nie testowalem jeszcze z obciazeniem. Jutro zaczne, jak poprawie cholerna rurke, ktora mnie wkurza :) Edytowane 24 Czerwca 2006 przez Malik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 (edytowane) A dlaczego zostawiłeś ten radiator z oryginalnego chłodzenia z 7800GT na spodzie karty :?: On coś chłodzi :?: Fajnie wygląda, chyba przy następnej przebudowie WC będe musiał zastosować kątowe złączki. Edytowane 24 Czerwca 2006 przez Greg_1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 (edytowane) Docelowo mialo go tam nie byc, gdyz Innovatek przewidzial swoje mocowanie. "Cos" tam schlodzi pewnie. Wieje na niego od tylu 120 wiec - nie zaszkodzi. Poza tym lepiej wyglada niz zapiecie Innovatek'a :) Edytowane 24 Czerwca 2006 przez Malik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 (edytowane) http://img133.imageshack.us/my.php?image=b10ih.jpg To po lewo? Też sobie tam nakleilem ;] // Mozesz kabelek z czujnikiem temp pod memkem wsadzic? Edytowane 24 Czerwca 2006 przez poca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 Wsadze, bo musze zrobic pomiary i sprawdzic jak sie ma w porownaniu do radiatorkow plus 120mm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...