draak Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 A jak się mają temp. do tych wcześniejszych? Mam nadzieję, że udało Ci się utrzymać temp. w pokoju na podobnym poziomie ;) i będą to porównywalne wyniki. Blok innovatek'a prezentuje się świetnie, jednak mnie najbardziej interesuje jego wpływ na o/c gpu oraz mem w stosunku do abadona + rad. Testuj, testuj :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 Jutro zaczne testy na pewno. Dzisiaj moze. Poki co temperatury maja sie nastepujaco ( po paru godzinach pracy ): CPU: 28 GPU: 36 NB: 34 Wiec nie jest zle. Jak narazie musze obalic teze AndyN :) na temat bloczka NB :) Temperatury ma porownywalne z XC1, a flowkillerem nie jest :) Ocena subiektywna z obserwacji :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 Walnij Prime i w czasie jego pracy prosze o screena z ITG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misyo Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 Mam pytanko. Jako że zaopatrzyłem się w kontroler obrotów... Po pierwsze. Jak najlepiej założyć czujnik pod procesor. Poproszę łopatologicznie. Bo w końcu blok nie będzie idealnie przylegał.... Po drugie. Czy można użyć pasty Coollaboratory Liquid Pro pod blok razem z czujnikiem? Niby tylko z alu nie można... Po trzecie: Jak zabezpieczyć czujnik co by go do reza zainstalować... Znaczy sie zeby był waterproof i resist ;D A no i zeby jeszcze pokazywał dokładnie temperaturki ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 To czekam na porównanie temperatur: * xc1 vs aqua-computer * abadon pro vs innovatek To będziesz robił to porównanie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 (edytowane) Oczywiscie ze tak. Wlasnie skonczylem robote z tym problem, o ktorym wspomnialem wczesniej ( rurke ktora byla za krotka, nie dalem rady wytrzymac z tym do jutra :P ). PS. WSTĘPNE REZULTATY: Temperatura GPU Temperatura NB Temperatura pamieci RAM k. graficznej Edytowane 24 Czerwca 2006 przez Malik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 Będę choć raz nieskromny ;) i napiszę, że dokładnie takiego obrotu sprawy (gpu + z temp, mem -) się spodziewałem. Spadek temp na vram zachęca do ich dalszego o/c- ciekawe czy ta mniejsza temp przełoży się na więcej MHz? PS. Temp samego cpu nie uległa zmianie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 Ale nie jest tak zle jak sie zapowiadalo z opowiesci o tej konstrukcji bloku. To ze pamieci sa rowniez chlodzone ( jak widac po wykresie - nawet bardz dobrze ), przelozylo sie na 10Mhz dodatkowo w OC. Natomiast na CPU narazie nie zauwazylem zmiany na plus czy minus. Jutro kolejne testy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 nawet nieźle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Subvoice Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 (edytowane) Fajny ten innovatek i bardzo fajnie wygląda, ale dla mnie takie rozwiązanie niestety nie miałoby racji bytu. Powód? Karta grafiki to chyba ostatnio najczęściej zmieniany element mojego kompa. Co pół roku wychodząnowe chipy. I nie mówcie, że warto trzymać grafikę dłużej. Przyspałem troszkę z moim 6800GT i ledwo go sprzedałem za w miarę satysfakcjonującą cenę :? . W tym roku u mnie w MB siedzi już trzecia grafika. Jak tu kupić takie cacko... Wprawdzie, jeśli chodzi o nv, rozkład otworów montażowych sie nie zmienił, ale już rozmieszczenie pamięci tak. Chciałem założyć na pamiątki w moim 7900 kupiony na allegro czarny radiator ze srebrnym heatpipem z 6800 od MSI. Fajnie pasowałby do XG1. Niestety nie pasował. Wolałbym nie przezywać takich frustracji przy bloku za ponad 200zł. Póki co mam od jakiegoś czasu abadona i dodatkowo kompletny top z pawnee. Do teraz byłem więc nieźle zabezpieczony ;) Edytowane 25 Czerwca 2006 przez Subvoice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 Jeszcze żeby NV dała gwarancje że g80 ma taki rozstaw memem i dziur... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 (edytowane) Ja na szczescie tak czesto nie zmieniam grafiki :) A jak juz nadejdzie taki moment i ten blok nie bedzie pasowal - to sie go zmieni poprostu. Update: Nowa rurka docieta: A tutaj jeszcze pare fotek: Wrzuce jeszcze fotki typu "by night" :) Ale to juz wieczorem. PODZIĘKOWANIA: - Przemek Wrona (PC-TUNING): Za wywalczony sprzet od Niemcow. Wielkie dzieki :) - Draak: za pomoc 24/7 Udzielane wskazowki, ogolnie Pablo - Guru WC, OC :) - Wicio: za poswiecony czas, cierpliwosc do mnie przy skladaniu :P Thanks Edytowane 25 Czerwca 2006 przez Malik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 (...) Wolałbym nie przezywać takich frustracji przy bloku za ponad 200zł. Póki co mam od jakiegoś czasu abadona i dodatkowo kompletny top z pawnee. Do teraz byłem więc nieźle zabezpieczony ;) Za 499zł a nie ponad 200zł ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 Układ wygląda kozacko :D X3N z tym wymienionym spodem przyciąga wzrok i fajnie komponuje się z radiatorem na tyle g70. Ogólnie, przy moim kolejnym wc tendencje się odwrócą i teraz to ja będę się na Tobie wzorował :P Gratki! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misyo Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 Chłopaki podpowiedzcie mi z tymi czujnikami od kontrolera bo stoje w miejscu.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 Te szybkozłączki i wężyki wyglądają estetycznie wręcz pięknie ;) Tak jak myślałem, pod względem temperatur wygrały te bloczki, na które stawiałem. Choć spodziewałem się większych różnic w temperaturach. Test bloczków na GPU robiłeś z którym bloczkiem na chipsecie? Ciekawe jak by wyglądały tempy przy większym przepływie? Czy różnica 10MHz na memkach jest wystarczająca by zostawić tego Alphacoola? Bo to jedyny z niego zysk. A najprawdopodobniej przy zmianie grafy bloczek będzie bezużyteczny. Abadon będzie bardziej uniwersalny choć nie wygląda tak efektownie. No i te kanaliki średnicy słomki w bloczku na chipsecie :? Biedna pompka Czym mierzyłeś temperatury pamięci? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Subvoice Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 Za 499zł a nie ponad 200zł ;) upss nie wiem skąd mi się wzięło to 200zł. 499... powiem tak: czasem zdobywam sie na jakieś szaleństwo i żona przez tydzień na mnie patrzy bykiem, ale w tym wypadku to wolałbym chyba kupić abadona, jakieś radiatory i resztę dołożyć do GTX-a. IMHO to pomyłka, aczkolwiek stosunkowo ładna i przyjemna dla oka. Może byłoby mi łatwiej przełknąc tą cenę, gdyby toto chłodziło jeszcze układy zasilania na 7900GT, które strasznie lubią padać przy lada okazji :angry: Tak przyglądam się jeszcze temu bloczkowi i myślę, że nie jest to jakaś piekielnie trudna rzecz do wykonania samodzielnie. Trochę podfrezować, nabić jakiegoś jeża w miejscu rdzenia, przykryć pleksa... za ułamek ceny ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 Rozumie ze jest to blok drogi. Ale moim zdaniem jakosc wykonania, wyglad jak i efektywnosc dzialania - sa warte tych pieniedzy. Nie jest to tani zakup - no ale coz. Raz mozna zaszalec. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HUD Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zdecydowanie za 499 to już można ładne wc złożyc. ALe jak ktoś ma kase i tym sie interesuje to nie problem ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-GIZIU- Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 Bloczek kozak ale cena zdecydowanie przesadzona. 199zł to max jaki mógłbym dać za wypasiony blok na GPU. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 Czym mierzyłeś temperatury pamięci? Jakie były temperatury na GPU przy max OC dla danego bloczka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 upss nie wiem skąd mi się wzięło to 200zł. 499... powiem tak: czasem zdobywam sie na jakieś szaleństwo i żona przez tydzień na mnie patrzy bykiem, ale w tym wypadku to wolałbym chyba kupić abadona, jakieś radiatory i resztę dołożyć do GTX-a. IMHO to pomyłka, aczkolwiek stosunkowo ładna i przyjemna dla oka. Może byłoby mi łatwiej przełknąc tą cenę, gdyby toto chłodziło jeszcze układy zasilania na 7900GT, które strasznie lubią padać przy lada okazji :angry: Tak przyglądam się jeszcze temu bloczkowi i myślę, że nie jest to jakaś piekielnie trudna rzecz do wykonania samodzielnie. Trochę podfrezować, nabić jakiegoś jeża w miejscu rdzenia, przykryć pleksa... za ułamek ceny ;) zgadzam sie, lepiej kupić lepszą grafe, a i tak ten bloczek długo sobie nie pochodzi bo karta bedze już mało wydajna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 Bloczek kozak ale cena zdecydowanie przesadzona. 199zł to max jaki mógłbym dać za wypasiony blok na GPU. znajdz mi bloczek full cover za 200 zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 Czym mierzyłeś temperatury pamięci? Jakie były temperatury na GPU przy max OC dla danego bloczka? Czujnikiem z panelu CoolDrivre6. Temperatura na cool-matic maksymalna jaka osiagnalem przy testach to 40-41. A co do karty to spoko mi starczy. I tak jest super wydajna jak na 7800GT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 http://img224.imageshack.us/my.php?image=31ww1.jpg, czy taki oto rezik spasowal by do eheima 1250?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 (edytowane) http://img224.imageshack.us/my.php?image=31ww1.jpg, czy taki oto rezik spasowal by do eheima 1250??Nie będzie pasował To rez do 1046, 1048 i tej pompki na 12V Do 1250 nie widziałem żadnych akcesoriów. 1250 ma większą średnicę wlotu, na który wciska się ten rezerwuar. Nie będzie pasował Opis reza: http://mcs.pc.pl/produkt859.html Edytowane 26 Czerwca 2006 przez AndyN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 1 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2006 Male OT, co sadzicie o niebieskim podswietleniu ? Lepsze od UV, czy gorsze: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 1 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2006 Lepsze [; BTW : wspominalem juz , ze kibel wymiata ? :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 1 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2006 IMO bardziej całokształt wymiata.. ;] Very Nice Job.. Gratsy.. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 1 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2006 Dobra czyli zostawiam niebieskie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...