Skocz do zawartości
Malik

Watercooling By Malik Rev 3.0

Rekomendowane odpowiedzi

Gość mariush190

Zielone sie znudzily, niebieskie sie znudzily. Dlatego wkladam czarne :) Mariush bedziemy pierwsi z czarnym i srebrnym kolorem :)

Super ;D Ja wale srebrny bo front budy mam srebrny (alu) a boku prysne sobie na czarno, wiec bedzie ladnie pasowac. Narazie w domu mam jakies odcinki inovatekow niebieskich, na poczatek je sobie zamontuje, potem dopiero sobie zamowie srebrne. Ciekaw jestem jaki efekt bylby w srebrnych, jakby wlac do cieczy niebieski barwnik UV.

Weze srebrne zakupie nie wczesniej niz za dwa miesiace (trzeba dokonczyc nowy rev WC) wiec nie wiem czy bede pierwszy :D

EDIT: http://www.pc-tuning.pl/index.php?action=t...1,5%20(srebrny)

jest 7x1.5 wiec powinien lepiej sie doginac :D

Edytowane przez mariush190

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Weze sa o wiele mnie elastyczne od Innovatekow - od razu mowie. Super sie nakladaja i nie rotuja. Jak mialo to miejsce przy innovatekach.

Scianka jest ciensza niz u konkurencji.

Mariush bede Cie musial negatywnie zaskoczyc - weze nie sa transparentne. Wiec cokolwiek wlejesz i tak nie bedzie widac :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość mariush190

Weze sa o wiele mnie elastyczne od Innovatekow - od razu mowie. Super sie nakladaja i nie rotuja. Jak mialo to miejsce przy innovatekach.

Scianka jest ciensza niz u konkurencji.

Mariush bede Cie musial negatywnie zaskoczyc - weze nie sa transparentne. Wiec cokolwiek wlejesz i tak nie bedzie widac :P

ALe wogle nic calkowicie? Przez innovateka niebieskiego calkiem dobrze widac. To jest 7.5 na 1.5 czyki 7.5x10.5 wiec powinno byc lepiej. Poczekam az ty bedziesz je mial i napiszesz cos o nich.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W koncu dzisiaj udalo mi sie zlozyc kolejna rewizje mojego WC. Niestety zrezygnowalem z weza czarnego. Gdyz nie dalo sie go ulozyc w ukladzie. Jego sztywnosc nie pozwolila na zrobienie odpowiednich lukow. Teraz rozumie czemu nikt nie kupuje wezy z PE :P

Male porownanie gibkosci :)

Wpierw czarny - jak widzicie luk nie jest duzy, a waz juz sie zalamuje:

Dołączona grafika

Zielony UV by Innovatek - bez porownania. Wiekszy luk, a waz nadal super:

Dołączona grafika

Tak sie teraz prezentuje moj kibelek:

Dołączona grafika

A tak wygladal przedtem:

Dołączona grafika

Mam nadzieje, ze Wam sie podoba. Bo mi osobiscie tak. Ale chetnie wyslucham konstruktywne uwagi :) ( Miazga82 czekam :) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kwestia koloru wężyków, to rzecz gustu. Znajdą się zarówno zwolennicy błękitu, jak i zieleni. Jednakże to co przykuwa wzrok w tej rewizji, to nowy blok. Ale o tym napisałem w innym temacie.

Edytowane przez dem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bloki te co mialem do testow. Ten na grafe jest juz moj. A g-flow jak sie spisze ( a narazie wygrywa z x3n, ktorego mam ) to tez go biore.

Co do zielonych wezow, nie sa takie oczojebne jak napisales. W UV swieca bardzo ladnie. Ale chcialbym poznac Wasze zdanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proc jest przesmarowany pasta AS5 - tak jak przy poprzednim bloku - chacialem zachowac to samo zeby sprawdzic ktory jest wydajniejszy.

Update:

Tak wyglada kibelek w nocy:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Edytowane przez Malik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość mariush190

Bardzo ladnie, chyba tez se kupie takie innovateki, gadalem wczesniej z samhainem zeby mi sciagnal, ale potem jak gdzies wyczytalem to oczojeby sa tylko na 6,5/8 wiec zrezygnowalem.

Edytowane przez aerial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

super! naprawde Twój układ zaczyna podchodzić pod zestaw idealny pod względem estetyki (!!!) i nie tylko... nic mu nie można odmówić poza ceną... no ale ja nic w tym złego nie widzę...

gratki zajedwabiste wc

PS: A teraz wszyscy na Jana wymieniajmy węże z niebieskich innova na zielone UV !! :lol: :lol:

PS: Jeszcze niech Innovatek wypuści bloczek na nf4 sli i będzie zestaw 100% firmowy 3 bloki, pompa, rez, węże no i jeszcze chłodnica :P

pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko nie to !!! Nie wymieniajcie na zielone :P Jak zalozylem niebieskie Innovateki to wszyscy na niebieskie. Dlatego wskoczylem na zielone :) Juz mi sie kolory koncza :P Wiec nie zmieniajcie.

Niestety Innovatek nie wypuscil nic pod nf4 sli :(

A co do opini to wielkie dzieki koledzy ze doceniacie moja prace :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi