Bieniol Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 Witam :) Chciałem sobie założyć własne radio internetowe (ściągnąłem wszystkie potrzebne rzeczy, skonfigurowałem), ale zapomniałem o jednej rzeczy - mam wewnętrzene IP :( Czy da się to jakoś przeskoczyć (obejść), żeby ludzie z innych sieci też mogli tego radia posłuchać? Z góry dzięki za odpowiedź :) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 Witam :) Chciałem sobie założyć własne radio internetowe (ściągnąłem wszystkie potrzebne rzeczy, skonfigurowałem), ale zapomniałem o jednej rzeczy - mam wewnętrzene IP :( Czy da się to jakoś przeskoczyć (obejść), żeby ludzie z innych sieci też mogli tego radia posłuchać? Z góry dzięki za odpowiedź :) Pozdrawiam Jak radiówka to do admina o zewnetrzne ip ale bedziesz musiał pewnie za to zapłacić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bieniol Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 Jak radiówka to do admina o zewnetrzne ip ale bedziesz musiał pewnie za to zapłacić.Nie radiówka :) Jestem w sieci osiedlowej i mam w domu założoną sieć wewnętrzną :) Radio działa mi na IP tej sieci wewnętrznej (na IP zew. nie działa) =( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 (edytowane) Nie radiówka :) Jestem w sieci osiedlowej i mam w domu założoną sieć wewnętrzną :) Radio działa mi na IP tej sieci wewnętrznej (na IP zew. nie działa) =( tak jak powiedziałem popros admina o zew ip :wink: Edytowane 13 Maja 2006 przez kamilo23 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prog Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 Albo przekierowanie portu na którym nadaje twoje radio. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bieniol Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 A nie da się zrobić tego bez pomocy Admina? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prog Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 Raczej nie. Bo to on ustawia adresy i przekierowania. Może jakby się coś pokombinowało to by wyszło, ale raczej marne szanse. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 Przekierowanie tu nic nie pomoże musi mieć zewnętrzne ip :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prog Opublikowano 19 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2006 Jak masz IP sieci to możesz dać np. IP:9000 przekierowanie na IP wewnętrzne danego komputera, ja kiedyś u siebie tak zrobiłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...