kkNd! Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 (edytowane) Tak jak w temacie - posiadam dźwiękówkę zintegrowaną na płycie (realtec alc850) i za chiny nie mogę zmusić do działania wszystkich głośników. Podłączyłem wszystko kablem 9pin który się rozchodzi na 3 minijacki. Niby w kreatorze pracy głośników biały szum jest wysyłany wszędzie tak jak powinien, ale jak tylko opuszczę kreator to grają tylko 2 przednie. Do tego mogę sobie "wybrać" czy ma grać głośnik centralny czy subwoofer (do głośników była dołączona przedłużka na żółty kabel i w zależności czy przez nią puszczę czy nie, gra sub/central). Bez dodatkowego kabla udało mi się uruchomić subwoofer poprzez włączenie częstotliwości skrzyżowania LFE, a tylnie satelitki działają tylko przy włączonym w opcjach "otoczeniu", jednak jest spore opóźnienie między wszystkimi głośnikami i wychodzi jakieś dziwne echo :x. uff mam nadzieję, że nie zamotałem tego bardziej niż jest, ale już zgłupiałem - 3ci dzień się z tym ustrojstwem j...e :mur: edit: juz po problemie - oddzielne sterowniki od realtek'a pomogly :) Edytowane 13 Maja 2006 przez 4ever_anarchy_soldier Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...