Kamilek Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 Witam. Kumpel ma Płytkę shuttle na socket A.Problem jest nastepujący.Nie mozna zainstalować windozy na tej płycie.Po załadowaniu plików z płytki winXP nagle wychodzi blue screen i cyferki :/ Przy windows 2000 tak samo tylko blue screen tylko wychodzi komunikat kmode_exception_not_handled Co zrobić ??Sprawdzałem na róznych napedach płytki są sprawne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziobak Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 Dysk sprawny? probowałeś zainstalować na tym dysku w innym kompie? Miałem tak jak tablica partycji padła... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilek Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 Dysk na innym kompie chodzi :/ Z tą płytką były wczesniej problemy ze nie wykrywała nic czyzby sie zje bala do konca ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bedzio1001 Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 Dysk na innym kompie chodzi :/ Z tą płytką były wczesniej problemy ze nie wykrywała nic czyzby sie zje bala do konca ?? Podejzewam ze to plyta.....Najlepiej bylo by podpiac inna plytke z Socket A pod twoj config i by bylo juz wiadomo... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 Sprawdz ram memtestem oraz podaj dokladna tresc komunikatow stop. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilek Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 Sprawdzałem pod innymi pamieciami i to samo dysk tez sprawdzałem na innym kompie i sprawny, a może za duża temperatura proca ok 60 stopni ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 60*C jezeli plyta wskazuje poprawna temp to jest to bardzo duzo jak na athlona/semprona. Moze byc powodem, ale: http://support.microsoft.com/?kbid=294728 spróbuj z tej płyty windowsa zainstalować na innym kompie...podejrzewam że również błąd się pojawi, może być rysa na cd i nie może przekopiować danego pliku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilek Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 (edytowane) Na innym się instaluje płytka bez problemu :/ Ta płyta główna jest chyba zje bana niestety :/ HAvocLP czyli co ten komunikat oznacza ze mam wirusa ??Ale to bez sensu przecież bo dysk sformatowany a płyta instalacyjna sprawna.Dodam ze z płytą sa także problemy tego typu ze raz wykrywa a raz nie wykrywa napedów ech Edytowane 15 Maja 2006 przez Kamilek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stefanor Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 Spróbuj zmniejszyć FSB procesora (poniżej defaultowej) i sprawdź czy masz dobrze założone chłodzenie na proca. Ja kiedyś miałem podobny problem przy 'krzywo' założonym coolerze. Wg. mnie masz zdecydowanie za wysoką temperature na CPU i tu należy najpierw szukać problemu, jesli to nie poskutkuje to przetestuj RAM. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...