Skocz do zawartości
Kamilek

Winda Się Nie Chce Zainstalować

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Kumpel ma Płytkę shuttle na socket A.Problem jest nastepujący.Nie mozna zainstalować windozy na tej płycie.Po załadowaniu plików z płytki winXP nagle wychodzi blue screen i cyferki :/ Przy windows 2000 tak samo tylko blue screen tylko wychodzi komunikat kmode_exception_not_handled Co zrobić ??Sprawdzałem na róznych napedach płytki są sprawne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dysk na innym kompie chodzi :/ Z tą płytką były wczesniej problemy ze nie wykrywała nic czyzby sie zje bala do konca ??

Podejzewam ze to plyta.....Najlepiej bylo by podpiac inna plytke z Socket A pod twoj config i by bylo juz wiadomo...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

60*C jezeli plyta wskazuje poprawna temp to jest to bardzo duzo jak na athlona/semprona. Moze byc powodem, ale:

http://support.microsoft.com/?kbid=294728

spróbuj z tej płyty windowsa zainstalować na innym kompie...podejrzewam że również błąd się pojawi, może być rysa na cd i nie może przekopiować danego pliku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na innym się instaluje płytka bez problemu :/ Ta płyta główna jest chyba zje bana niestety :/ HAvocLP czyli co ten komunikat oznacza ze mam wirusa ??Ale to bez sensu przecież bo dysk sformatowany a płyta instalacyjna sprawna.Dodam ze z płytą sa także problemy tego typu ze raz wykrywa a raz nie wykrywa napedów ech

Edytowane przez Kamilek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spróbuj zmniejszyć FSB procesora (poniżej defaultowej) i sprawdź czy masz dobrze założone chłodzenie na proca. Ja kiedyś miałem podobny problem przy 'krzywo' założonym coolerze. Wg. mnie masz zdecydowanie za wysoką temperature na CPU i tu należy najpierw szukać problemu, jesli to nie poskutkuje to przetestuj RAM. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...