teps86 Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 Witam wszystkich! Mam taki mały problem: chce opryskac trawnik żeby pozbyc się chwastów i nie wiem jaką proporcję tzn. ile środka na ile litrów wody musze zastosować żeby pozbyć się tylko chwastów a nie też przy okazji trawy! Cały haczyk polega na tym, że w instrukci napisane jest że trzeba użyć 10 ml środka na 100m2 trawnika. Tylko niech mi teraz ktoś powie ile standartowo potrzeba wody (bo chyba o to tu chodzi) na opryskanie takiej powierzchni! Literówka to to chyba nie jest bo wątpie żey chodziło im o 100m3:) Dokładnie interesuje mnie to ile tzreba wlać tej chemii do 10 litrowego opryskiwacza. Za wypowiedzi zapalonych działkowców i sudentów/absolwentów Akademii Rolniczych bedę szczególnie wdzięczny! Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro87 Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 Wg. mnie ilość wody jest dowolna i tak tyle samo preparatu będzie na m^2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teps86 Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 (edytowane) No tak ale zależnie od objetości wody będzie różne stężenie roztworu, tu chyba o to chodzi, nie? Edytowane 13 Maja 2006 przez teps86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stark Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 No tak ale zależnie od bjetości wody będzie różne stężenie roztworu, tu chyba o to chodzi, nie? Tak, ale albo nalejesz na trawę dużo mało stężonego, albo mniej bardziej stężonego. Wychodzi na to, że na jedn. kw przypadnie tyle samo. Więc wody powinno być tyle, zebyś rozlał ją po całej trawie, ale z kolei nie tyle, żebyś się utopił. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro87 Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 No tak ale skoro nalejesz przykładowo 1l wody i 10ml preparatu i polejesz tym te 100m^2 to trawa dostanie tyle samo preparatu jeśli wlałbyś 5l wody i 10ml preparatu, tylko w drugim przypadku dostanie więcej wody. Jaka duza dzialke masz do 'spsikania' ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teps86 Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 To są takie "wyspy" chwastów na trawniku ze 20m2 tego bedzie maks. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 (edytowane) te chwasty i tak zostają ;/ ja też z tym walcze :( co do tego ile wlac płynu to na opakowaniu powinno pisać np 5ml na litr czy jakoś tak... Jakim środkiem opryskujesz ?? Edytowane 13 Maja 2006 przez slavOK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teps86 Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 (edytowane) Właśnie chodzi o to że nie jest napisane!!!!!!! Tylko jest ta śmieszna dawka na 100m^2. Środek to taka mała buteleczka chyba 20ml a nazywa się jakoś na S ale wybacz nie pamietam dokładnie:) EDIT:problem juz rozwiazany:) okazało się za na ulotce jest podana zalecana ilość wody (3 litry) tylko nie tam gdziesię tego wszyscy spodziewali czyli w sposobie dawkowania!!! Dzieki za pomoc!!! Edytowane 14 Maja 2006 przez teps86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...