Sacrell Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 Witam serdecznie !!!! Na stronie Acer'a pojawił sie nowiutki bios 3A41 poprzedni to 3A30......dosc spory skok w numeracji. Niestety nigdzie nie znalazlem opisu zmian :( moze ktos cos wie ? Instalowal juz ktos ? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vitucky Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 a aktualizowales juz do jakiejkolwiek wersji? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 Czytałem że różnie to bywa z aktualizacją biosu w acerze, więc jak wyśle laptopa do serwisu to przy okazji napisze żeby wgrali nowy bios. Ciekawe czy to zrobią. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sacrell Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 a aktualizowales juz do jakiejkolwiek wersji? tak...juz aktualizowalem swojego do wersji A30 z wersji A28.c a teraz pojawia sie A41...i tak sie wlasnie pytam moze ktos juz aktualizowal. Cos zmian nie moge sie doczytac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azazel85 Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 Możecie ściągnąć bios i sterowniki ze strony acera? Ja jak coś próbuje ściągnąć wyskakuje mi komunikat "Serwer ftp.support.acer-euro.com odpowiada zbyt powoli" i nic nie mogę ściągnąć z ich strony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grisza Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 Możecie ściągnąć bios i sterowniki ze strony acera? Ja jak coś próbuje ściągnąć wyskakuje mi komunikat "Serwer ftp.support.acer-euro.com odpowiada zbyt powoli" i nic nie mogę ściągnąć z ich strony. sorry ale ja mam ten bios od polowy marca , a wyszedl chyba 30 stycznia czy jakoś tak... wczesniej mialem 30, zmiany - obnizono taktowanie karty graficznej - nie zauwazylem innych zmian:) komputer byl wczesniej stabilny teraz tez jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 (edytowane) Plik REL_NOTE jest uszkodzony wiec nie wiadomo jakie sa zmiany :( edit: To chyba nie jest uszkodzenie, patrzylem na inne nowe biosy od Acera i tam tez jest taki dziwny plik, niech ktos rozgryzie czym to otworzyc ;) Moze sa jakies fajne zmiany, wgralbym jako pierwszy ale musze wiedziec co zmienili :) edit2: Po dalszych ogledzinach plik REL_NOTE.txt to bios 3A41, ma taka sama zawartosc jak pliki .WPH w rarach. Brawo Acer! Edytowane 14 Maja 2006 przez Pinki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sacrell Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 (edytowane) Plik REL_NOTE jest uszkodzony wiec nie wiadomo jakie sa zmiany :( edit: To chyba nie jest uszkodzenie, patrzylem na inne nowe biosy od Acera i tam tez jest taki dziwny plik, niech ktos rozgryzie czym to otworzyc ;) Moze sa jakies fajne zmiany, wgralbym jako pierwszy ale musze wiedziec co zmienili :) edit2: Po dalszych ogledzinach plik REL_NOTE.txt to bios 3A41, ma taka sama zawartosc jak pliki .WPH w rarach. Brawo Acer! o prosze...udalo wam sie wgrac ten bios ? Ja wlasnie musialem wskrzeszac swojego lapa bo po upgrade'dzie kompletnaciemnica...slychac ladowanie systemu, ale cemnosc na matrycy i na wyjsciu...wgrywalem dwa razy i kaplica...malo tego poszdlem do znajomego ma ten sam model lapa i u niego tez kaplica....ciemnosc ale bios wchodzi bo slychac windoze i dzwieki..udalo mi sie zrobic na flashu boota i z automatu wgrac poprzednia wersje A30.......normalnie nie wiem o co chodzi....komus cos takiego sie stalo ? faktycznie REL_NOTE.TXT zwalony..moze inaczej nie zwalony co wersja biosu zamiast zmian :))))) BRAWO Edytowane 14 Maja 2006 przez Sacrell Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 (edytowane) Ekhm. ;+------------------------------------------------------------------------ ; ; Date : 01/20/'06 ; ZL3 Ver. : 3A41 ; Intel VGA : 1219 ; 1. Update Intel OSB 1stscrn\lib.001\osb\intel\*.* zl3\splash\1024s2c.bmp zl3\splash\1024s2c.tcf zl3\splash\1280w1a.bmp zl3\splash\1280w1k.bmp zl3\splash\1280w1k.tcf zl3\splash\1280w3c.bmp zl3\splash\make.mak zl3\splash\script.txt zl3\oem_osb.asm 2. keep BB zl3\flashint.asm --- 1.L3223A41.wph is for ATI M22 sku 2.L3243A41.wph is for ATI M24 sku 3.L3263A41.wph is for ATI M26 sku 4.ZL3I3A41.wph is for UMA sku --- W zasadzie płyt głównych w serii 4100 są 3 odmiany. I najnowsze biosy odpowiednio dla nich to C29, A30, A41. Sacrell: wgrałeś A41 do komputera który nie ma wcale karty ATI ? :D OSB - On-Screen Boot. W zasadzie płyta do wykorzystsania z procami Core Duo, w serii... no tu nie chce mi się myśleć :) Edytowane 16 Maja 2006 przez pmp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 pmp skad to wytrzasnales? ;) jakis wiekszych zmian nie widac albo nie do konca wiem co one znacza, nie ma sensu wgrywac, zostaje przy v30 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sacrell Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 Kochani !!!!! Napisałem do Acer'a, ze ten bios to lipa i co sie stalo....zobaczcie sami ZDJELI !!!!! go ze swoich serwerów.....po prostu go nie ma...ladne rzeczy ...dobrze ze udalo mi sie wrocic do poprzedniej wersji A30...to jakas lipa wyszla z tym A41 @pmp: jak to wgralem bios do plyty bez ATI....toz seria 4102WLMi ma X700 na pokladzie...i sprawdzalem ktory do mnie pasuje (ten z 63 w oznaczeniue gdzies tam w srodku) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...