Skocz do zawartości
losie0

Z Płyta Głowna I Jej Kontrlerami

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam bardzo duzy problem otoz kupilem plyte glowna z prockiem Asus A8n SLI Deluxe i Athlon 3200+ bardzo sie ucieszylem kiedy okazalo sie ze dysk z starej plyty idzie z nowa....ale problem dotyczy kontrolera...gdy wkladam w niebieski kontroler wtyczke od dysku to dysk smiga elegancko ...a gdy wpinam wtyczki o cd-romow w kontroler czarny nie ida....dopiero zaczynaja dzialac po wlozeniu w niebieski ale wtedy znowu dysk nie dziala!!!Prosze o pomoc moze cos trzeba w biosie ustawic???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dysk musi byc na osobnej tasmie na Primary Master (podpiety do niebieskiego, zworka na master)

Cd-rom: jesli jeden podepnij go na Secondary Master (podpiety do czarnego zworka na master) jesli masz drugi to podepnij go na tej samej tasmie co pierwszy Cd-rom i daj zworke na Slave.....

Jesli teraz nie bedzie chodzi pozmieniaj tasmy, clear bios i ustaw napedy tak jak Ci napisalem...

Jesli to nadal nie pomoze to masz zrabany kontroler...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dysk musi byc na osobnej tasmie na Primary Master (podpiety do niebieskiego, zworka na master)

Cd-rom: jesli jeden podepnij go na Secondary Master (podpiety do czarnego zworka na master) jesli masz drugi to podepnij go na tej samej tasmie co pierwszy Cd-rom i daj zworke na Slave.....

Jesli teraz nie bedzie chodzi pozmieniaj tasmy, clear bios i ustaw napedy tak jak Ci napisalem...

Jesli to nadal nie pomoze to masz zrabany kontroler...

Powiedz mi jeszcze jak ustawic te zworki bo ja ich nie widze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi