losie0 Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 Witam mam bardzo duzy problem otoz kupilem plyte glowna z prockiem Asus A8n SLI Deluxe i Athlon 3200+ bardzo sie ucieszylem kiedy okazalo sie ze dysk z starej plyty idzie z nowa....ale problem dotyczy kontrolera...gdy wkladam w niebieski kontroler wtyczke od dysku to dysk smiga elegancko ...a gdy wpinam wtyczki o cd-romow w kontroler czarny nie ida....dopiero zaczynaja dzialac po wlozeniu w niebieski ale wtedy znowu dysk nie dziala!!!Prosze o pomoc moze cos trzeba w biosie ustawic??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 Dysk musi byc na osobnej tasmie na Primary Master (podpiety do niebieskiego, zworka na master) Cd-rom: jesli jeden podepnij go na Secondary Master (podpiety do czarnego zworka na master) jesli masz drugi to podepnij go na tej samej tasmie co pierwszy Cd-rom i daj zworke na Slave..... Jesli teraz nie bedzie chodzi pozmieniaj tasmy, clear bios i ustaw napedy tak jak Ci napisalem... Jesli to nadal nie pomoze to masz zrabany kontroler... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
losie0 Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 Dysk musi byc na osobnej tasmie na Primary Master (podpiety do niebieskiego, zworka na master) Cd-rom: jesli jeden podepnij go na Secondary Master (podpiety do czarnego zworka na master) jesli masz drugi to podepnij go na tej samej tasmie co pierwszy Cd-rom i daj zworke na Slave..... Jesli teraz nie bedzie chodzi pozmieniaj tasmy, clear bios i ustaw napedy tak jak Ci napisalem... Jesli to nadal nie pomoze to masz zrabany kontroler... Powiedz mi jeszcze jak ustawic te zworki bo ja ich nie widze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 Zwroka jest wlazona w kilka wystajacych drutow z tylu napedu czy dysku.... Wszystko masz napisana na dysku i na napedzie.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...