Alan McSilver Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 (edytowane) Witam! Mój problem ma związek z procesorem. Mianowicie nie dawno miałem okazję zmienić płytę główną na ASRocka K7UPGRADE-880/A/ASR. Po złozeniu komputera na początkowym ekranie wyświetla sie że posiadam Athlona 1900+. Nie jest to prawda bo mam Athlona 2500+ Batrhon. Nie wiem co się dzieje. Sprzedawca zapewnił mnie że ta płyta współpracuje z Athlonami bardzo dobrze. W czasie pracy widać że procesor jest wolniejszy. Nie chce zmieniać mnożnika w biosie tylko chce żeby procek był widziany na standartowym 2500. Bios zaktualizowałem do wersji 1.50 (najnowszy) Druga sprawa to w instrukcji jest coś napisane o ugradzie. Na czym on polega? Edytowane 14 Maja 2006 przez Alan McSilver Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomówki Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 Przypuszczam, żę masz źle ustawioną magistralę. Robi się to za pomocą zworek na płycie głównej. Dla Athlona 2500+ magistrala to 166 MHz (na płycie opisane jako FSB 333 MHz). Sposób ustawienia zworek jest opisany w instrukcji, oraz na samej płycie głównej. Co do upgrade, to chodzo o możliwość dokupienia takiej karty rozszerzeń, z gniazdem procesora (socket 754) i pamięci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alan McSilver Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 :lol2: Wielkie dzięki pomogło!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...