kryniu Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 Witajcie,mam problem z nagrywarką DVD w laptopie DELL Inspiron 6000,jest to nagrywarka TSST ccorpDVD+-RW TS-L532B Problem polega na tym,że naped po prostu nie widzi płyt CDrom,jesli chodzi o DVD nagrywa,odtwarza-nie ma problemu najmniejszego,wkładam CDROM i naped milczy,nie odtwarza,nie nagrywa-po prostu nie widzi płytki w napedzie,co może być tego przyczyną??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Destiny Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 Odpal jakis program do nagrywania np Nero i zobacz czy on widzi plyte?? BTW Widze ze nie tylko ja mam problem z tymi napedami od TSSTa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxxxio Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 Kiedy mi padal naped combo to tez na poczatkowo przestalo czytac i nagrywac plyty CD.Natomiast z DVD nie bylo problemu. W serwisie jeszcze profilaktycznie przeczyscili laser i wzieli naped po czym wymienili.Wiec pewnie pada ci naped. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniu Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 Odpal jakis program do nagrywania np Nero i zobacz czy on widzi plyte?? Nic nie widzi-ani czystych ani nagranych ,oryginalnych ,wypalanych -NIC,ani windows ani programy do wypalania -po prostu nie obsługuje w tej chwili formatu CDRom najlepsze jest to że format DVD odtwarza i nagrywa bez najmniejszego problemu BTW Widze ze nie tylko ja mam problem z tymi napedami od TSSTa... Dzis zajrzałem na amerykańskie forum Della i problemy z napedami ma mnóstwo ludzi a Dell zasadniczo to zlewa-jak masz gwarancję to wymieniają naped na nowy i po kłopocie,ja swój kupiłem w stanach i gwarancje jeszcze mam,ale juz tam sie nie wybieram no i kłopot bo polski oddział Della chyba nie honoruje amerykańskiej gwary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...