Skocz do zawartości
3qu!l!br!um

F1 - Sezon 2006/07

Rekomendowane odpowiedzi

Juz myslalem ze sie zawiode bo wszystkie bolidy dojada do konca :P

Wyscig byl interesujacy, przynajmniej dla mnie i MSC :P

17 pozycji do gory to nie lada wyczyn, chociaz duzo zyskal na odpadnieciu Icemena, Trulliego itd.

A co do kwalifikacji to cofniecie Schumiego na koniec to przesada. Przeciez Fisicho takze przeszkadzal Coulthard'owi - i co? Anulowali mu tylko 3 najlepsze czasy, natomiast Schumiemu anulowali wszystki - widac kto trzyma reke na wszystkim - F. Briatore...

Ogolnie bylo ciekawie, szczegolnie gdy Raikonnen na jachcie sie wygrzewal a reszta jeszcze jechala. Najbardziej szkoda mi jednak bylo sympatycznego australijczyka - Webber'a.

Ten tor robi ogromne wrazenia w TV - jest ciasno, kreto i wolno ale powiem wam, a dane mi bylo przejsc sie po Monte Carlo i przejechac mniej wiecej ta trasa to na zywo ona robi prze-ogromne wrazenie...

Tor jest najciekawszy ze wszystkich, taki Bahrajn sie moze schowac z 12 metrowa jezdnia... Dla mnie Monaco to najlepszy tor F1, zaraz za nim Imola.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SC wlasnie pokrzyzowal Kimiemu cala taktyke ale to i tak nie wazne bo Mercedes znow nawalil.

ja juz nie moge z alonso w dacii logan co nie mial zadnej awarii od poltora roku :mur: ludzie mowia zeby Kimi zostal w McLarenie ale ja juz nie widze w tym sensu, niech ucieka do Ferrari albo nawet Renault a za rok bedziemy ogladac boomy Alonso za kierownica Maca :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyścig tak jak się spodziwałem był ZAJE**STY!! :-P

Na poczatku byłem troche zawiedziony nic się nie działo ,ale po wypadnięciu Webbera ( szkoda mi go trochę bo jechał b. dobrze) wyścig się rozkręcił. Zdenerwowałem się jak Raikkonenowi wybuchł silnik ( biedak ma pecha :cry: ) ,ale Montoya ( mój ulubieniec ) dzięki temu był drugi ,ale bardziej bym sie cieszył z 2 miejsca Raikkonena i 3 Montoyi :?

BTW nie zastanawialiście się nigdy dlaczego Juan ma o wiele mniej awarii niż Kimi :huh:

Musze pochwalic świetną jazdę Shumachera nie wyobrażałem sobie ,że można aż tak bardzo awansować w Monaco. <_<

Co do Moto GP :lol2: :lol2: to oglądałem kiedyś 2-3 wyścigi ale nie spodobało mi się za bardzo IMO do F1 nie ma nawet startu :lol:

Nie zastanawiałeś się dlaczego Rossi chce przejść do F1?? Po pierwsze większy prestiż i pieniądze , po drugie prowadzenie bolidu F1 jest o wiele bardziej emocjonującym przeżyciem dostarcza większej adrenaliny itp. Dobra koniec pisania o Moto GP bo to temat o F1 :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SC wlasnie pokrzyzowal Kimiemu cala taktyke ale to i tak nie wazne bo Mercedes znow nawalil.

Nie do końca, gdyż przed wyjazdem SC Alonso miał niewielką przewage nad Kimim, a wyjazd SC spowodował ze Alonso musiał zwolnic i Raikkonen go dogonił. Bez komentarza pozostawie to, jak Fisichella puścił Alonso, a później przez krótką chwilę blokował nieco Fina (celowo).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

blabla

Co do Moto GP :lol2: :lol2: to oglądałem kiedyś 2-3 wyścigi ale nie spodobało mi się za bardzo IMO do F1 nie ma nawet startu :lol:

Nie zastanawiałeś się dlaczego Rossi chce przejść do F1?? Po pierwsze większy prestiż i pieniądze , po drugie prowadzenie bolidu F1 jest o wiele bardziej emocjonującym przeżyciem dostarcza większej adrenaliny itp. Dobra koniec pisania o Moto GP bo to temat o F1 :twisted:

Szczegolnie ze ostatnio sie wypowiedzial i w najblizszych latach nie przechodzi do f1, moze chce przesc dlatego bo w motoGP osiagnal juz wszystko ? i prawdopodobnie gdyby nie klopoty z motocyklem wtym roku tez by dominowal. Zreszta gadasz ze jechanie bolidem jest bardziej emocjonujace ale chyba dla kierowcy a nie dla ciebie przed TV ;o w F1 jest gigantyczna forsa i technologia i cala ta otoczka tych cudownych bolidow, ich osiagow, kierowcow ktorzy musza byc cyborgami aby mogli siedziec w bolidzie :) Bo nikt mi nie wmowi ze sam wyscig jest bardziej emocjonujacy ;o;o;o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...

Nie zastanawiałeś się dlaczego Rossi chce przejść do F1??...

i odpowiedź

Szczegolnie ze ostatnio sie wypowiedzial i w najblizszych latach nie przechodzi do f1, moze chce przesc dlatego bo w motoGP osiagnal juz wszystko ? i prawdopodobnie gdyby nie klopoty z motocyklem wtym roku tez by dominowal. Zreszta gadasz ze jechanie bolidem jest bardziej emocjonujace ale chyba dla kierowcy a nie dla ciebie przed TV ;o w F1 jest gigantyczna forsa i technologia i cala ta otoczka tych cudownych bolidow, ich osiagow, kierowcow ktorzy musza byc cyborgami aby mogli siedziec w bolidzie :) Bo nikt mi nie wmowi ze sam wyscig jest bardziej emocjonujacy ;o;o;o

Przewaga F1 to TYLKO i wyłącznie druga część pogrubionego tekstu napisanego przez ??????? :lol: Patrząc ze strony widza to FI niewiele ma do zaproponowania, bo wieje nudą :? Kiedyś na padoku w Moto GP był Coulthard, było chyba pod koniec sezonu i sam przyznał, że F1 jest "troche inne" skoro od początku sezonu wyprzedził 6 zawodników :blink: Dla mnie emocje to walka łeb w łeb do ostatniego zakrętu i jazda na granicy przyczepności, a nie wyprzedzanie podczas pobytu w boksie przez przeciwnika :mur: Moto GP dostarcza ogromnych emocji, a w F1 imo próżno szukać tego typu doznań :? Chociaż muszę przyznać, że wyścig w Monako nie był tak strasznie nudny :) pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ali - moze i MGP jest bardziej dynamiczne i efektowne ale to tak jakby porownac Flight Simulatora do Combat Flight Simulatora ;-)

Kazdy z nas lubi co innego i dla mnie nie liczy sie tylko walka na torze ale i cala otoczka. Taktyka, technika itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak dla mnie F1 i MOTO GP są tak samo emocjonujące w MOTO jest Rossi a w F1 Alonso i Schumacher :-P oglądam oba i jak już pisałem emocję są bardzo wielkie. ale kto co lubi to też kwestia gustu a jak wiemy o gustach się nie dyskutuje :-P pozdro dla wszystkich Fanów F1 MOTO GP

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

panowie od Moto GP nudzi się wam ?? jak tak, to załóżcie sobie nowy temat i tam wypisujcie swoje wypociny, a nie robicie tutaj smietnik :mad:

kapiszi ??

a co do wyścigu to GP Monaco to chyba najciekawszy wyścig w całym sezonie :] uwielbiam te kręte, ciasne uliczki Monte Carlo :)

pozdro fani F1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co wyczytałem na

http://www.f1ultra.pl/news-GP-Monako-Wysci...,106358,40.html

to nie silnik był powodem awarii w bolidzie McLarena, a "pożar spowodowany przez osłonę ciepłochronną, który zniszczył okablowanie." - dym nie był biały jak to ma miejsce przy explozji silnika.

Podczas czwartkowych treningów, Kimi też miał problem z tą osłoną

(mały pożar).

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NO i przed nami kolejny wyścig tym razem Gp Wielkiej Brytanii na torze Silverstone :D Może o F1 jest troche cicho z powodów MŚ w piłce nożnej ale licze ,że wiele osób obejrzy jutrzejszy wyścig :wink: :-P

Oto wyniki sesji kwalifikacyjnej:

1 Fernando Alonso Renault

2 Kimi Räikkönen McLaren-Mercedes

3 Michael Schumacher Ferrari

4 Felipe Massa Ferrari

5 Giancarlo Fisichella Renault

6 Rubens Barrichello Honda

7 Ralf Schumacher Toyota

8 Juan Pablo Montoya McLaren-Mercedes

Niestety bez niespodzianek :? Myślę że jutro wygra Raikkonen przed Alonso i Schumacherem :razz:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i po wyścigu :) Troche pózno pisze posta bo nie miałem netu :? Alonso przed Schoumacherem i Raikkonenem :-| Ale juz za 11 dni i GP Kanady i koniec kariery Villneuve'a :) :)

no i Schumacher znów lepszy..... w pit stopach <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę odświeżam...

Zbliża się kolejny wyścig...

Renault wprowadza całkowicie nową jednostkę napędową, natomiast BMW Sauber zastosował pionowe "skrzydełka" na nosie bolidu. Bardzo śmiesznie to wygląda :) :) Jestem zaskoczony, że nie przeszkadzają one kierowcom i nie ograniczają widoku. Kubica nie zauważył, aby miały one znaczny wpływ na prowadzenie bolidu.

Ponadto szykują się zmiany w regulaminie na nowy sezon.

Światowa Rada Sportów Motorowych zatwierdziła zmiany proponowane przez FIA, m.in. żaden zespół nie będzie mógł wystawiać trzeciego samochodu, kierowcy rezerwowi pracowaliby wyłącznie podczas osobnych testów. Smutna nowina dla Roberta, chyba że wcześniej podpisze nowy kontrakt, na co bardzo liczę :)

Mam jeszcze takie pytanko...

Wiadomo, że każdy zespół pilnie strzeże danych dotyczących mocy silnika, jego spalania, itp. Jak to ma się do sytuacji, kiedy czołowi kierowcy zmieniają teamy i całą swoją wiedzą dzielą się z nowymi członkami zespołu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No no nieźle :)

Wydaje mi się że ferrari zrobiło błąd ustawiając Massę na 3 pitstopy - nie miał dostatecznej przewagi nad Alonso więc na drugim postoju powinni przytrzymać go te 10s i nalać tyle paliwa żeby nie musiał już zjeżdżac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMO nudny wyścig :?

Czytałem na Onecie relacje z wyścigu MotoGP - tam to się dzieje :rolleyes: ehhh szkoda że nie mam już eurosportu :? kiedyś to żadnego wyścigu nie przegapiłem - pół niedzieli przed TV - najpierw 125, potem 250 i MotoGP (dawniej 500cc) na deser :twisted2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMO nudny wyścig :?

Czytałem na Onecie relacje z wyścigu MotoGP - tam to się dzieje :rolleyes: ehhh szkoda że nie mam już eurosportu :? kiedyś to żadnego wyścigu nie przegapiłem - pół niedzieli przed TV - najpierw 125, potem 250 i MotoGP (dawniej 500cc) na deser :twisted2:

ano nudny..ostatnio F1 nudne jak cholera....a MotoGP...bajka oglaałem kozacki był wyścig :D:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam jeszcze takie pytanko...

Wiadomo, że każdy zespół pilnie strzeże danych dotyczących mocy silnika, jego spalania, itp. Jak to ma się do sytuacji, kiedy czołowi kierowcy zmieniają teamy i całą swoją wiedzą dzielą się z nowymi członkami zespołu?

takie podstawowe informacje w wiekszosci to nawet wyguglowac mozna, a do cennych zasobow nie maja dostepu i sie po prostu na tym nie znaja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pieknie! znow podwojne zwyciestwo ferrari :] zapowiada sie arcyciekawa walka o mistrza pomiedzy alonso a schumim, o trzecie miejsce miedzy massa a fisicho, no i walka o mistrzostwo kontruktorow miedzy renault i ferrari :] mam nadzieje ze z tych pojedynkow zwyciesko wyjda kierowcy ferrari. a co do nudnosci wyscigu to nudny to dopiero bedzie na wegrzech :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi