Skocz do zawartości
3qu!l!br!um

F1 - Sezon 2006/07

Rekomendowane odpowiedzi

Juz panowie za pol godzinki wielkie emocje. ;] Robert go, go!! :P

EDIT

Patrze sobie na pogode w Sao Paulo i mozliwe sa przelotne opady. Zobaczymy czy sie pojawia w trakcie wyscigu, bo wtedy byloby naprawde ciekawie. ;]

http://pogoda.epf.pl/index.php?region=2001359

Edytowane przez Santi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam takie pytanko do tcyh którzy na poważnie interesują się F1: Kiedy przewidywalnie będą ogłaszane specyfikacje samochodów na następny sezon, składy kierowców, jakieś ewentualne zmiany w regulaminie ITD? Ogólnie rzecz biorąc: Kiedy zaczną pojawiać się informacje o następnym sezonie i wszystkim co z nim związane? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kubica na miare oczekiwan, Button pokazal klase.

MSC to juz wogole zahipnotyzowal mnie, tylko skupilem sie na jego jezdzie.

Alonso nic nie pokazal, dowiozl majstra i tyle.

Toyoty mialy niebywalego pecha, BMW dowiozlo 1pkt przewagi nie zdobywajac zadnego -szok.

I na koniec zostawilem sobie komentarz na TV4. Szkoda, ze nie dali pokomentowac Hołkowi. Pewnie on ma oczy i wiedzialby np. ze realizator nie przeniosl nas do przodu w czasie gdy MSC wyprzedzal Kubice.

Kuzwa co oni maja za widoki na ekranach TV ?

Porazka, za rok wolalbym zaplacic za jakas platforme niz ogladac tych przy[gluteus maximus]sow na TV4 - naprawde nie tlumaczy ich to, ze za darmoche ogladam (tfu, i tak place w czynszu za ten kabel).

Edytowane przez Kaeres

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I na koniec zostawilem sobie komentarz na TV4. Szkoda, ze nie dali pokomentowac Hołkowi. Pewnie on ma oczy i wiedzialby np. ze realizator nie przeniosl nas do przodu w czasie gdy MSC wyprzedzal Kubice.

Kuzwa co oni maja za widoki na ekranach TV ?

Ja odniosłem wrażenie, że MSC faktycznie wyprzedził Kubice, zaraz potem miał chyba mały poślizg kół, czy coś, lekko zwolnił i Kubia go wyprzedził. Następnie okrążenie po tym Schumi znów go wyprzedził. Trudno powiedzieć, bo realizator spisywał się fatalnie! Kolizja Speeda z Kubicą (?) została raz pokazana, a np. blokowanie kół przez MSC 3 razy! Już mógł by się skupić nad jego tylnym lewym kołem, czy faktycznie to tarka je uszkodziła, czy może przedni spoiler bolidu Fisichelli..? Edytowane przez studenc1k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Komentarz faktycznie fatalny. :-|

W nastepnym sezonie raczej na 100% F1 nie bedzie w TV4. Pytanie, gdzie bedzie transmisja (obstawiam, ze jakas platforma cyfrowa wykupi prawa)?

http://sport.onet.pl/0,1248769,1422065,wiadomosc.html

Edytowane przez Santi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja odniosłem wrażenie, że MSC faktycznie wyprzedził Kubice, zaraz potem miał chyba mały poślizg kuł, czy coś, lekko zwolnił i Kubia go wyprzedził. Następnie okrążenie po tym Schumi znów go wyprzedził. Trudno powiedzieć, bo realizator spisywał się fatalnie! Kolizja Speeda z Kubicą (?) została raz pokazana, a np. blokowanie kół przez MSC 3 razy! Już mógł by się skupić nad jego tylnym lewym kołem, czy faktycznie to tarka je uszkodziła, czy może przedni spoiler bolidu Fisichelli..?

Bo dokładnie tak było, ja tam wszystko wyłapałem :D W ogóle właśnie na pierwszych zakrętach MSC miał kłopoty z uślizgiem kól, raz z Kubicą, raz z Fisichellą i raz bez nikogo :D

No realizacja w brazyli fatalna, np. ta kolizja co była z Liuzzim - najpierw pokazli, że to Button, poźniej że Kubica (załamałem sie w tedy, ale jechał dalej :D) a na koniec się okazło że to Heidfeld :lol:

Trzeba chyba napisać do TV4 jak będą u nich transmisje o zdjęcie komenatorów bo nie nadaja sie do nieczego :lol:

Schumi pokazał, że dalej rządzi :D Pamietam kiedyś tezbył podobny wyścig, tyle że wtedy dojechał 2 lub 1 już nie pamiętam ;]

Edytowane przez Dejot

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja odniosłem wrażenie, że MSC faktycznie wyprzedził Kubice, zaraz potem miał chyba mały poślizg kół, czy coś, lekko zwolnił i Kubia go wyprzedził. Następnie okrążenie po tym Schumi znów go wyprzedził. Trudno powiedzieć, bo realizator spisywał się fatalnie! Kolizja Speeda z Kubicą (?) została raz pokazana, a np. blokowanie kół przez MSC 3 razy! Już mógł by się skupić nad jego tylnym lewym kołem, czy faktycznie to tarka je uszkodziła, czy może przedni spoiler bolidu Fisichelli..?

bo tak bylo z tym wyprzedzaniem

Trzeba chyba napisać do TV4 jak będą u nich transmisje o zdjęcie komenatorów bo nie nadaja sie do nieczego :lol:

mi tam by wystarczyl dzwiek silnikow i zaklejone gemby tych komentatorow :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowy sezon dopiero w marcu, ale ja juz bym chcial wiedziec:

1. Jak rozwinie sie team BMW (czy beda w stanie nawiazac walke o 3-4 miejsce w klasyfikacji konstruktorow).

2. Jak bedzie sie sprawowal Alonso w Mercedesie (byc moze bedzie to juz team fabryczny) i Kimi w Ferrari.

3. Gdzie beda transmisje w polskiej telewizji (jak wykupi je jakas platforma cyfrowa to zawsze zostanie RTL).

Btw ciekawe tez jak sobie poradzi mlody fin Kovalainen w teamie Renault.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja odniosłem wrażenie, że MSC faktycznie wyprzedził Kubice, zaraz potem miał chyba mały poślizg kół, czy coś, lekko zwolnił i Kubia go wyprzedził. Następnie okrążenie po tym Schumi znów go wyprzedził.

To widzial kazdy kto ma chociaz jedno oko.

Ale komentatorzy z TV4 nie i wymyslali jakies historie, ze przenoszeniem sie w czasie brazylijskiego realizatora ;)

Nie wiedzieli co jest powtorka a co bylo na zywca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Btw ciekawe tez jak sobie poradzi mlody fin Kovalainen w teamie Renault.

mam coś przeczucie, że poradzi sobie caaaałkiem dobrze :) kto jak kto ale fin pasuje mi to obrazu człowieka - maszyny jakim musi być kierowca F1 ;)

Myślę też że Kimi w Ferrari wreszcie zdobędzie tytuł - w Mercedesie nie było możliwości by to osiągnąć :?

Oby tylko nie nastała kolejna era dominacji jednego kierowcy <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BMW powinno sie bardzo rozwinac, bo silniki BMW od lat sa uwazane za jedne z najmocniejszych, ekipa od aerodynamiki zbiera doswiadczenie, kasy maja duzo wiec im dluzej sa w F1 tym lepiej dla ich wynikow

O transmisje sie nie bojcie, bo F1 jezeli jest transmitowana to musi ona byc na kanale otwartym, wiec o transmisje mozemy byc spokojni.

Alonso w Mercedesie dalej bedzie w czolowce, ale 3 tytulem mi tu nie smierdzi, wiec chwile jeszcze bedzie jezdzil w formule 1. a Kimi? to moze byc jego rok i moze dominowac przez wiekszosc sezonu. ogolnie w czolowce widze Icemana, Masse i Alonso w czolowce. A dalej to Kovalainen, Fischico, Button, Barichello i Kubica.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O transmisje sie nie bojcie, bo F1 jezeli jest transmitowana to musi ona byc na kanale otwartym, wiec o transmisje mozemy byc spokojni.

hmmm przepisy się pozmieniały czy jak? bo szczerze mówiąc się nie orientuje. Z tego co wiem to chyba tylko IO muszą być w TV otwartej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Teletygodniu byla taka ramka z tytułem "Wojna u Kubice" czy cos takiego i tam pisali, ze F1 musi byc w kanale otwartym. Tez sie na tym nie znam, wiec zaufam TT ;p

Wedlug SE do walki o transmisje stanely trzy telewizje (TVP, POLSAT i TVN). Jezeli wygra TVN to zapewne transmija bedzie na kanale nSport, a ten kanal nie jest otwarty, byc moze zostanie wprowadzony do kablowek tak jak Polsat Sport. Oczywiscie jest jeszcze taka mozliwosc (w przypadku wygrania przetargu przez TVN): transmisja na zywo w TVN i na nSport w jakosci HDTV. Zreszta niedlugo sie dowiemy jak to bedzie wszystko wygladac. ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lista kierowców Formuły 1 na najbliższy sezon:

1. Fernando Alonso (Hiszpania/Vodafone McLaren Mercedes)

2. Lewis Hamilton (W. Brytania/Vodafone McLaren Mercedes)

3. Giancarlo Fisichella (Włochy/ING Renault)

4. Heikki Kovalainen (Finlandia/ING Renault)

5. Felipe Massa (Brazylia/Scuderia Ferrari Marlboro)

6. Kimi Raikkonen (Finlandia/Scuderia Ferrari Marlboro)

7. Jenson Button (W. Brytania/Honda)

8. Rubens Barrichello (Brazylia/Honda)

9. Nick Heidfeld (Niemcy/BMW Sauber)

10. Robert Kubica (Polska/BMW Sauber)

11. Ralf Schumacher (Niemcy/Panasonic Toyota)

12. Jarno Trulli (Włochy/Panasonic Toyota)

14. David Coulthard (W. Brytania/Red Bull Renault)

15. Mark Webber (Australia/Red Bull Renault)

16. Nico Rosberg (Niemcy/AT&T Williams Toyota)

17. Alexander Wurz (Austria/AT&T Williams Toyota)

18. Scuderia Toro Rosso Ferrari

19. Scuderia Toro Rosso Ferrari

20. Christijan Albers (Holandia/Spyker Ferrari)

21. Spyker Ferrari

22. Takuma Sato (Japonia/Super Aguri Honda)

23. Anthony Davidson (W. Brytania/Super Aguri Honda)

Zespół Toro Rosso-Ferrari nie zgłosił jeszcze swoich kierowców do wyścigów. Jednego nazwiska nie podała jeszcze stajnia Spyker-Ferrari.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi