naxt Opublikowano 16 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2007 Swoją drogą to szkoda, że na wiekszości torów są 1-2 miejsca dobre do wyprzedzania - bo lekko wieje nudą.Nudne jest ze zawsze na czolowych miejscach jest Mclaren albo Ferrari,czasmi uda sie tam wskoczyc BWM ale tylko w wyniku awari jakiegos bolidu z 2 czolowych teamow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 29 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2007 Kubica 10 w Q na GP Japoni ;). Troche szkoda. Szkoda ze nie obejrzałem ale wstanie o 7 w sobote graniczy z cudem (jak sie wstaje o 13). A tak poza tym to czekam na Suzuke. Jeden z najlepszych torów ale podobno dopiero za rok czy 2 bedzie na nim gp. Moto gp sie odbywa i jest zaj$@%te na tym torze ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Evil One Opublikowano 29 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2007 Kubica 10 w Q na GP Japoni ;). Troche szkoda. Szkoda ze nie obejrzałem ale wstanie o 7 w sobote graniczy z cudem (jak sie wstaje o 13). A tak poza tym to czekam na Suzuke. Jeden z najlepszych torów ale podobno dopiero za rok czy 2 bedzie na nim gp. Moto gp sie odbywa i jest zaj$@%te na tym torze ;). To tym bardziej jutro wstanie o 6.15 będzie graniczyc z cudem :wink: Kubica dziś trochę dał ciała, nawet przy dosyc dotankowanym aucie powinien przynajmniej Vettela wyprzedzic. Jeśli źle wystartuje nie wróżę mu punktowanego miejsca. Jazda za Vettelem, czy Webberem będzie owocowac ogromną stratą do czołówki. Szkoda, zobaczymy jednak co będzie jutro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 30 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2007 (edytowane) I Alonso może się pożegnać z tytułem mistrza świata(wypadek) w tym sezonie :(, a Kubica spadł na 16 miejsce. edit ale Massa to pała, a Hamilton jak zwykle faworyzowany lol Edytowane 30 Września 2007 przez cavarr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobson37 Opublikowano 30 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2007 To co dzisiaj widzieliśmy na torze to poprostu tragedia... A werdykt sędziów nawet nie ma nawet co komentować... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mookie Opublikowano 30 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2007 (edytowane) I Alonso może się pożegnać z tytułem mistrza świata(wypadek) w tym sezonie :(, a Kubica spadł na 16 miejsce. edit ale Massa to pała, a Hamilton jak zwykle faworyzowany lol To jest poprostu żenujące gdy cały świat widzi jak było - zwykłe starcie podczas wyprzedzania gdzie nikt nie zawinił, a jak zwykle kara dla uczestnika który nie jest Hamiltonem czyli w tym przypadku dla Kubicy :( --Edit-- Pojedynek Kubica vs Massa w końcówce wyglądał prawie jak z filmów o pościgach samochodowych, szkoda że Kubica przegrał. Edytowane 30 Września 2007 przez mookie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prog Opublikowano 30 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2007 Wyścid dramatyczny, a pojedynek Kubica vs Massa po prostu piękny. Za to pojedynek Kubica vs Hamilton - werdykt sędziów żenujący. Szkoda mi Alonso, bo wolałbym, aby to on był mistrzem świata... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Evil One Opublikowano 30 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2007 Niezły wyścig, Kubica radzi sobie w deszczu całkiem nieźle. Gdyby nie Hamilton :angry:. Mnie zastanawia jedno dlaczego po kolizji z Hamiltonem, nie było podane "Incident Involving Cars 10 and 2 ..." a nie tylko Car 10 - wyglądało to jakby nawet nie musieli przeprowadzać oceny. Dla mnie to "racing incident" - Hamilton ściął do narożnika, a Kubica wciskał się po wewnętrznej. Ale nie musieli faworyzować Hamiltona. Bardzo nieładnie Panowie sędziowie, F1 tylko na tym traci. Szkoda Alonso, ciekawe co tam się stało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 30 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2007 Najlepszy wyścig w sezonie jeżeli chodzi o emocje. Szkoda, że pupilek wygrywa za wszelką cenę. Chyba tylko z awarią bolidu sędziowie sobie nie poradzą - chociaż jeszcze mają możliwości do popisu w jego przypadku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys-Tech Opublikowano 30 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2007 Jak koledzy już wyżej napisali kara dla Kubicy nie słuszna, ale co my tam możemy wiedzieć. Szkoda że Kubica nie obronił 6 miejsca. No cóż pozostaje czekać na kolejne GP w Chinach za tydzień :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humax5400 Opublikowano 30 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2007 FIA to 23 zawodnik ;) To właśnie oni rozstrzygneli wyścig na niekorzyść Kubicy. " To nie sport, to biznes " - i to się potwierdza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaxxL Opublikowano 30 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2007 (edytowane) Hamilton jak zwykle uprzywilejowany Kubica swietny wyscig zreszta caly weekend byl pierwszej wody Ma ktos filmik z walki Kubica vs Massa? Edytowane 30 Września 2007 przez KaxxL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S_Works Opublikowano 30 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2007 Dzieki fatalnej pogodzie mielismy IMHO najciekawszy wyscig sezonu zamiast typowej dla F1 procesji, a walka Kubicy z Massa na ostatnim okrazeniu byla fantastyczna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobson37 Opublikowano 30 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2007 Może i fantastyczna ale nie przepisowa, bo Massa wyprzedził Kubicę poza torem i według regulaminu powinien oddać mu ta pozycje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 30 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2007 Za Polsat Sport wypowiedź Kubicy: http://pl.youtube.com/watch?v=aptj0e9Vf8o Odnośnie samego wyścigu- do GP Europy trudno było mi uwierzyć w spiskowe teorie dziejów o faworyzowaniu ham'a. Po tamtym wyścigu byłem tego jednak prawie pewien, a po dzisiejszym... nawet nie ma czego komentować. Jednak stara gwardia F1 (Ron i Bernie) najwidoczniej już od dawna chciała, by brytyjski driver zdobył tytuł. Nie oznacza to, że ham nie jest utalentowany, bo jest- ale pomoc FIA w tym sezonie zakrawa już na kpinę. Szkoda, bo wypacza to całkowicie piękno tego sportu :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 30 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2007 Może i fantastyczna ale nie przepisowa, bo Massa wyprzedził Kubicę poza torem i według regulaminu powinien oddać mu ta pozycje. dokładnie - tym bardziej, że najpierw Massa wypchnął Roberta ... zresztą sędziowie przeginają maksymalnie (Vettel Alesiemu "zrobił" to samo co Robert Hamiltonowi i nic) ... Smutne jest to, że Robert był mocno rozczarowany, żeby nie powiedzieć zrezygnowany po tym wyścigu. "ja chyba nie muszę walczyć" - to o obronie szóstego miejsca nieco chyba mówi o kondycji i nastrojach w zespole W każdym razie emocji było dużo :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
studenc1k Opublikowano 30 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2007 (edytowane) Ma ktos filmik z walki Kubica vs Massa? http://www.youtube.com/watch?v=59kzpLnhLxI http://www.youtube.com/watch?v=Ine4ehwayAs http://www.youtube.com/watch?v=7z5nfNIfD94 Piękna walka Roberta. Odnoszę wrażenie, że Massa celowo kilka razy spychał Kubice poza tor. Robert na końcu mu sie odwdzięczył. :) edit: Kubica vs Hamilton http://www.youtube.com/watch?v=XPFqBtyBd2o Edytowane 30 Września 2007 przez studenc1k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prog Opublikowano 30 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2007 Walka piękna - może się powtórzę - na prawdę brakuje tego typu akcji w wyścigach F1. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 30 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2007 Słuszne wrażenie odnosisz, sam Kubica o tym wspominał w wywiadzie po wyścigu i co więcej przyznał się, że i on wywiózł Fellipka poza tor ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 30 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2007 http://www.youtube.com/watch?v=59kzpLnhLxI http://www.youtube.com/watch?v=Ine4ehwayAs http://www.youtube.com/watch?v=7z5nfNIfD94 Piękna walka Roberta. Odnoszę wrażenie, że Massa celowo kilka razy spychał Kubice poza tor. Robert na końcu mu sie odwdzięczył. :) edit: Kubica vs Hamilton http://www.youtube.com/watch?v=XPFqBtyBd2o OMG wygląda na to ze wyscig tak samo emocjonujący był jak w kanadzie a ja nie mogłem obejrzeć :|. O 6:30 w niedziele wstawać to o 6h ;0 za wcześnie ale to JPN ;). No trudno sie mówi. Dzieki za linki. Na pewno obejrzę powtórkę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humax5400 Opublikowano 30 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2007 ->yuucOm Nie ma co narzekać, ja wczoraj z pracy wróciłem po 23, a dzisiaj rano wstałem(z pomocą budzika na wyścig). Raz się żyje ;) I było warto :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobson37 Opublikowano 30 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2007 Po wywiadzie można stwierdzić jedno: jeśli tylko Robertowi dopisze trochę szczęścia pokaże co potrafi. W tym sezonie miał zbyt dużo pechowych sytuacji, musi to przełamać... Mam nadzieję, że będę miał na co popatrzeć za rok w SPA ;] Walka Kubicy z Massą - w moich oczach stracił za prostackie zachowanie, może i ciekawa walka ale nie regulaminowa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wallec Opublikowano 30 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2007 (edytowane) http://www.youtube.com/watch?v=59kzpLnhLxI gdyby tylko nie wpadl w poslizg tam na wyjsciu z ostatniego zakretu... a co do sedziow to wszystko juz zostało powiedziane :) Edytowane 30 Września 2007 przez wallec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eQ. Opublikowano 30 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2007 FIAmilton już mnie denerwuje :blurp: Co do wyścigu, to z chęcią zobaczę powtórkę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 30 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2007 (edytowane) Wyścig rzeczywiście bardzo ciekawy i momentami dość dramatyczny. Szkoda mi to trochę Alonso, niesamowity pech. Pecha miał też Robert w samej końcówce, ale Massa już taki narwany jest i byłem pewien, że wywinie jakiś numer :wink: Takich pojedynków jak między Robertem a Fellipe w F1 powinno być jak najwięcej :) Skandaliczna postawa sędziów, którzy orzekli karę, potwierdza to, że Hamilton jest absolutnie nietykalną świętą krową chronioną przez FIA. Dzisiejsza kara dla Roberta jest ostrzeżeniem dla wszystkich by nie zakłócali wyścigu Hamiltona po mistrzostwo. Nie podoba mi się takie na siłę faworyzowane i lansowanie gwiazdy na dodatek w kradzionym bolidzie. No cóż sądy, sądami, a "prawo" i tak po stronie McLarena/FIA Jak ktoś wcześniej wspomniał, F1 to nie jest sportowa rywalizacja - tylko biznes. Edytowane 30 Września 2007 przez Grimlock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 3 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2007 (edytowane) cytat z simracing.pl To i ja cos dodam. :) W ten weekend szwagierka pokazala mi w zeszycie cwiczen dla klas 2, zadanie ktore rozwiazal jej 9 letni syn. Jako, ze troche i ja mam nie maly udzial w uswiadamianiu F1 u mlodego to zrobilem fotke by sie pochwalic ;) a dodatkowe zapisy w nowym kontrakcie tego_jak_mu_tam_co_innych_nazywa_malpami_a_sam_niedawno_na_drzewie_banany_wpierd zielal_i_twierdzil_ze_po_pierwszym_zjedzeniu_sa_lepsze_nie_po_wyjsciu_z_drugiej_s trony na sezon 2008: 1. Zawsze mam mieć Pole Position, nawet jak nie wystartuję w kwalifikacjach 2. Nikt nie może mnie wyprzedzać. Jeżeli ktoś to zrobi, to MOJA FIA ma go zdyskwalifikować, najlepiej do końca sezonu. 3. Zjezdzam do pitstopu kiedy chce. Jak kolega z druzyny juz tam jest, trzeba go zepchnac do garazu. 4. Jak wypadne poza tor nalezy zatrzymac wyscig, wstawic mnie dzwigiem na tor, po czym ponownie rozpoczac wyscig. 5. Mam zapewniony wglad w dane techniczne oraz o taktyce innych zespolow, szczegolnie Ferrari. 6. Innowacje techniczne w innych zespolach beda traktowane jako niedozwolone. Zmiany w McLarenach beda dozwolone, lacznie z montazem silnika odrzutowego. 7.Jeżdże sam na obu bolidach, nie mam zmiennika 8. Liczba moich punktów jest mnożona przez 2 9. Zaczynam wyścig 15 minut przed pozostałymi kierowcami. 10. Jadę o 20 okrążeń mniej niz inni. 11. Pozostanę jedynym czarnym w F1 i dzieki temu do końca kariery będę pupilkiem sędziów i maskotką McLarena Edytowane 3 Października 2007 przez Niemiec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thuGG Opublikowano 4 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2007 Niemiec, troche kultury i szacunku, zachowujesz sie jak dzieciak. Tak cie w dupe gryzie, że najlepszy kierowca tego sezonu zmierza po tytuł? Przeanalizuj wyscig po wyscigu Lewisa i chociazby Ferdka, policz ile bledów popelniał Hamilton, a ile Alonso. Lewis jedził w tym sezonie najlepiej, popełniał najmniej błedów, wielokrotnie potrafił byc szybszy od 2 krotnego mistrza swiata, nawet na Fuji był szybszy od "króla" deszczu. Fakt, wiążą sie z Hamiltonem kontrowetrsje, konkretnie trzy: - dźwig, nie wiem co FIA chciała dokonać, ale nie udało jej się, Lewis, nie zdobył żadnego punktu, tak czy siak. - kara dla Kubicy na Fuji, strasznie mnie to wqrwilo, ale nie miało to bezposredniego wpływu na wynik Hamiltona - przesuniecie Alonso na Węgrzech, jedyna decyzja która miała wpływ na punkty. Moim zdaniem FIA swoimi działaniami bardziej zaszkodziła Lewisowi aniżeli pomogła (o czym swiadczy chocby twój jakze załosny post), Hamilton obroniłby się sam, bez pomocy z zewnątrz. Ja jako fan Ferrari uważam, że skandalem jest to, że ALO i HAM nadal jeszcze jezdza w tym sezonie, IMO powinni byc zdyskwalifikowani, za całą aferę szpiegowską. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CBZ Opublikowano 4 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2007 (edytowane) Podobno Alonso ma wrocic do Renault, w zamian za Kovalainena. Kovalainen mialby byc nowym 'partnerem' Hamiltona... Flavio Briatore potwierdzil, ze zlozyl Alonso konkretna oferte. Sa jakies potwierdzone informacje ? Bardziej pewne niz te z onet'u ? :lol: Edytowane 4 Października 2007 przez CBZ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 4 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2007 Niemiec, troche kultury i szacunku, zachowujesz sie jak dzieciak. Tak cie w dupe gryzie, że najlepszy kierowca tego sezonu zmierza po tytuł? Przeanalizuj wyscig po wyscigu Lewisa i chociazby Ferdka, policz ile bledów popelniał Hamilton, a ile Alonso. Lewis jedził w tym sezonie najlepiej, popełniał najmniej błedów, wielokrotnie potrafił byc szybszy od 2 krotnego mistrza swiata, nawet na Fuji był szybszy od "króla" deszczu. Fakt, wiążą sie z Hamiltonem kontrowetrsje, konkretnie trzy: - dźwig, nie wiem co FIA chciała dokonać, ale nie udało jej się, Lewis, nie zdobył żadnego punktu, tak czy siak. - kara dla Kubicy na Fuji, strasznie mnie to wqrwilo, ale nie miało to bezposredniego wpływu na wynik Hamiltona - przesuniecie Alonso na Węgrzech, jedyna decyzja która miała wpływ na punkty. Moim zdaniem FIA swoimi działaniami bardziej zaszkodziła Lewisowi aniżeli pomogła (o czym swiadczy chocby twój jakze załosny post), Hamilton obroniłby się sam, bez pomocy z zewnątrz. Ja jako fan Ferrari uważam, że skandalem jest to, że ALO i HAM nadal jeszcze jezdza w tym sezonie, IMO powinni byc zdyskwalifikowani, za całą aferę szpiegowską. Pełna zgoda, szczególnie co do ostatniego zdania B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 4 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2007 Jest jeszcze kwestia zachowania sie Hamiltona za SC. Sedziowie debatuja czy swietego ruszyc. http://www.youtube.com/watch?v=_QJurnfxRm4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...