Skocz do zawartości
3qu!l!br!um

F1 - Sezon 2006/07

Rekomendowane odpowiedzi

A ja wolalbym, zeby F1 powrocila do C+ w pierwotnej formie - transmisja na kilku kanalach - rozne kamery + tablica z czasami

Fakt, ze transmisja na C+ byla duzo atrakcyjniejsza niz obecna na TV4 tylko, ze nie kazdy ma C+. :-| Imo TV4 moze wykupic prawa tylko do kamery z bolidu Kubicy i tez ciekawie by sie to ogladalo. :P Szkoda jednak, ze to nie jest mozliwe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co pamietam to jak testowali Renowke (2005 V10) w Top Gear, to Jeremy powiedzial ze to sie rozpedza do 240 w 6 sec. Czy to prawda, nie wiem. Biarac pod uwage ze teraz sa slabsze silniki to tak pewnie bedzie z 6 sec do dwustu, moze nawet mniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja znalazlem tylko takie info:

Większość współczesnych bolidów ma następujące osiągi:

0-96 km/h (0-60 mil/h) w 2,3 sek.

0-160 km/h (0-100 mil/h) w 3,6 sek.

Z tego by wynikalo, ze do 200km/h schodza ponizej 5s.

zrodlo ---> Samochody_Formuły_1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No panowie (panie) już w piątek (razem z treningami licze) Gp na torze w Szanghaju. Wiem, że cieżko bedzie na powtorzenie wyniku z monzy ale ja tam i tak wierze :). Tor pasi Kubicy (przynajmniej tak mówi). Z ostatnich wiadomość: może padać podczas wyścigu (czyżyb drugie Wegry ;)). Wiejcej info na: http://www.formula1.pl/.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stronke sledze na bierzaco ostatnimi czasy.

Na Kubice licze bardziej realnie i nie tak optymistycznie jak kiedys na Adama Malysza.

Kubica pokaze dopiero za sezon, dwa.

Teraz dla dobrego widowiska wystarczy gdy skonczy w pierwszej dziesiatce.

Wystarczy znow 3, 4 linia przy starcie, a Kubice na nia stac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wierze ale zadowole sie ukończonym wyścigiem ;). Małysz też miał kilka lat przerwy, żeby potem stać sie jedym z najpelszych sportowców w historii. To takie małe ot.

Zobaczymy jak bedzie w kwalifikacjach. Wtedy bedzie można sobie postawić np. 5 miejsce Kubicy :P.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiscie badanie aerodymaniki i oszczedzanie silnika.

Zadko kiedy wygrywaja takie testy kierowcy "nie testowi"

EDIT.

Kubica znow w pierszej 10.

5 linia i jego brak kompleksow przd lepszymi pewnie opozni jego hamowanie i wskoczy na pierwsyzm wirazu w pierwsza 4, moze 5 :)

Alonso i Schumi to osobna sprawa. Ciekawe czy Schumiego bedzie Fisichella przytrzymywal ?

Edytowane przez Kaeres

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kubica znow dal rade. ;] Jutro musi byc jeszcze lepiej. ;) Alonso mam nadzieje, ze jutro wygra i powiekszy swoja przewage nad MSC. A 'Fisiko' nie bedzie musial przytrzymywac MSC poniewaz w deszczu (mam nadzieje, ze waruneczki deszczowe sie utrzymaja) Ferrari nie jedzie tak dobrze no i tor za bardzo nie lezy niemieckiemu kierowcy. ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jest źle. Jednak prognozy sie sprawdziły i dzeszczyk "kropił" ;). Sam nie wiem jaką pogode wolałbym jutro. Jakby padało Kubica chyba by mial wieksze szanse ale dużo łatwiej byłoby mu popełnić bład. W sumie jak pada jest wiecej emocji drugie Węgry murowane ;d.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurde człowiek wstaje o 7.30 w niedziele a te osły robią taki numer. Po prau wpadkach moglui by się nauczyć,zę z oponami to powinni być zACHOWAWCZY. Zamiast tego zawodnikowi na 5 miejscu robią eksperyment i jako 1 zmieniają opony na gladkie :?

Coraz bardziej mnie zaczyna wkurzać ten zespół. Do tego jestem na + zaskoczony Heidfeldem.On naprawde jest śwkietnym kierowcą. Jezdził by w lepszym zespole to strawał by na podium. Niestety dziś mial mega pecha- ktoś go tam przed samą metą zmasakrował...szkoda...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadza sie Nick mial pecha. :-| Pomimo odleglej pozycji na mecie Robert znow pokazal swoj potencjal. To co robil po slabym starcie to po prostu cud, miod, malina. :P Jego czas jeszcze nadejdzie. ;) Szkoda, ze Alonso stracil niepotrzebnie ~10s w boksie bo wtedy do samego konca trwala by walka o zwyciestwo. Ciekawe czy mechanik poleci z roboty za ta wpadke.

Za tydziej Japonia. ;]

Edytowane przez Santi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z 2 strony gdeyby nie oni to pewnie by nie pojawił się tak szybko w f1.Jako jeden z niewielu nie ma pleców ki duzych sponsorów za sobą, oni dali mu szanse. Gdyby nie to, to po paru ostatnich wpadkach klął bym na tych idiotiów jak chol$#a :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie znamy jeszcze kulis tej wpadki.

Dziwne, ze po wpadce zalozyli mu stare opony a nie nowe.

Oszczednosci, nie przygotowani odpowiednio ? (watpie w jeden i drugi przypadek). Kompletow opon na weekend sa 4. Ale czy wykorzystal wszystkie watpie bo przeciez nie mogli przewidziec bezdeszczowej pogody i suchej nawierzchni od polowy wyscigu.

A moze powod jest nader banalny. Kubica dla BMW jest nadal testerem.

Hmm, pierwze wywiady i tlumaczenia nam pomoga.

Oczywiscie gdyby nie to stawiam Kubice blisko podium.

Ale walka na trzech pierwszych miejscach wynagrodzila mi kur** i ch** jakie sypalem po pit stopie Kubicy.

Edytowane przez Kaeres

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przede wszystkim gratulacje dla Michala :D

Doskonala jazda, swietna strategia, kawal dobrej roboty!

Co do Kubicy - fakt moze o kilka okrazen za wczesnie zmienili mu opony, ale na milosc boska to jeszcze nie powod, zeby mieszac z blotem zespol. Nie wydaje mi sie aby Robert musial na nierozgrzanych oponach latac bokami po zielonym. Gdyby przetrwal kilka okrazen (jadac zachowawczo) i tracil na nich po kilka sekund, w ostatecznym rozrachunku wyszedl by na tym o niebo lepiej niz na tych wycieczkach, dodatkowym pit stopie i uszkadzaniu mechanikow.

Nie sposob nie wspomniec rowniez o poziomie komentarza do tego wyscigu, ktory zaczyna powoli osiagac dno.

Borowczyk - zalosne jak ten czlowiek niczego nie potrafi sie nauczyc po tylu skomentowanych wyscigach. Spostrzegawczosc, myslenie i wyciaganie wnioskow zdaja sie byc obcymi pojeciami dla tego czlowieka> Skubis z reszta tez dzisiaj poziomem nie odbiegal.

Oszczednosci, nie przygotowani odpowiednio ? (watpie w jeden i drugi przypadek)

a dlaczego Schumi nie zmienial swoich?

pewnie dla tego, ze wszystkie komplety juz zuzyli :lol2: jak to powiedzial Borowczyk, chyba zaraz po tym jak stwierdzil, ze Robert jedzie na jeden pit stop, czego trzymal sie nawet po jego wizycie w boxie :lol2:

Edytowane przez toolboy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wychodziloby wg. Pan Wdowczyka, ze jakby delikatnie padal deszcz to Kubice by wykluczyli za zbyt mala wage bo zuzylby caly bierznik.

Watpie aby BMW bralo takie rozwiazanie pod uwage.

Na pewno mieli jeszcze komplet opon na kazda nawierzchnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do starych opon założonych Robertowi to wymusił to przepis o 4 kompletach opon na wyścig. 2 komplety poszły w eliminacjach i zostały intermediaty i slicki. Mówił to Borowczyk w pewnym momencie (choć jego komentarze uważam za daremne). Ale widać, że chłopak ma charakter. Walczy jak mało kto. Mechaników by porozjeżdżał taki był wściekły ;)

No nic zobaczymy czy Japonia będzie dla Roberta łaskawsza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:( Dobrze, że byłem na wpół śpiący to nie leciały z mojej strony ku.. i ch.. głośno w tym pitstopie jak zobaczyłem slicki. :[. Nie myślcie/klnijcie o BMW już :P taki los. Lepiej skupcie się na tym jak Robert po nie udanym starcie wspaniale jechał, bez kompleksów, coś wpsaniałego :P Po tym jak kimi jeszcze wyleciał i awansował na pkt pozycje ;].

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przede wszystkim gratulacje dla Michala :D

Doskonala jazda, swietna strategia, kawal dobrej roboty!

Co do Kubicy - fakt moze o kilka okrazen za wczesnie zmienili mu opony, ale na milosc boska to jeszcze nie powod, zeby mieszac z blotem zespol. Nie wydaje mi sie aby Robert musial na nierozgrzanych oponach latac bokami po zielonym. Gdyby przetrwal kilka okrazen (jadac zachowawczo) i tracil na nich po kilka sekund, w ostatecznym rozrachunku wyszedl by na tym o niebo lepiej niz na tych wycieczkach, dodatkowym pit stopie i uszkadzaniu mechanikow.

Ales doj**** jak lysy grzywa o kant kuli.

Pewnie ze za wczesnie mu przelozyli opony !

I to wina moja, Wdowczyka, Pani Zygfrydy z warzywniaka i jeszcze kilku innych osob w tym z Kubica na czele.

Brali go po pit stopie jak chcieli czyli jechal baaardzo powoli. Jednak nadal wykaszanial na kazdym zakrecie.

Gdyby jechal jeszcze wolniej to tracilby na jednym okrazeniu minimum 15-20 sek.

Zanim wszyscy zaczeli zmieniac opony na slicki to minelo 15 okrazen od zmiany Kubicy.

Wez teraz kalkulator i oblicz gdzie bylby Kubica.

Co do starych opon założonych Robertowi to wymusił to przepis o 4 kompletach opon na wyścig. 2 komplety poszły w eliminacjach i zostały intermediaty i slicki. Mówił to Borowczyk w pewnym momencie (choć jego komentarze uważam za daremne). Ale widać, że chłopak ma charakter. Walczy jak mało kto. Mechaników by porozjeżdżał taki był wściekły icon_wink2.gif

No nic zobaczymy czy Japonia będzie dla Roberta łaskawsza.

No ale nie mogl przejechac calego wyscigu na jednym komplecie opon. Co by sie stalo gdyby nawierzchnia nie wyschla ?

Edytowane przez Kaeres

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oszczednosci, nie przygotowani odpowiednio ? (watpie w jeden i drugi przypadek). Kompletow opon na weekend sa 4. Ale czy wykorzystal wszystkie watpie bo przeciez nie mogli przewidziec bezdeszczowej pogody i suchej nawierzchni od polowy wyscigu.

Zauważ że Schumacher i Fisichella też po pitsie zostali na starych oponach. Alonso miał zbyt zużyte przednie więc musieli mu je zmienić i od tego momentu zaczał jechać bardzo wolno (pewnie przez to że nie były rozgrzane, albo w tamtym monecie najlepsze były po prostu takie pół-sliki jak zużyte intermediate). Ale taktyka BMW fatalna, nie dość że wybrali taktyke jednego zjazdu przy tak zmieniających się warunkach pogodowych, to jeszcze w 100% powtórzyli bład z Hungaroringu :angry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie wzieliscie pod uwage, ze BMW to jednak debiutant i placi 'frycowe'. Ich wyniki i tak sa duzo lepsze niz spodziewali sie wszyscy przed sezonem. Dzisiaj Kubica zaplacil za brak doswiadczenia teamu, ale beda mieli nauczke na przyszlosc. Wazne, ze powiekszyli przewage nad Toyota (co maja powiedziec kierowcy tego zespolu? ich bolidy w ogole nie jechaly) do 5pkt. BMW juz osiagnal spory sukces i miejmy nadzieje, ze z kazdym sezonem beda coraz lepsi.

Dwa ostatnie wyscigi zapowiadaja sie strasznie ciekawie. Przypomniala mi sie walka o mistrza swiata miedzy Hillem a Schumacherem. To byly czasy. ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi