Skocz do zawartości
3qu!l!br!um

F1 - Sezon 2006/07

Rekomendowane odpowiedzi

Ten film wideo jest już niedostępny z powodu otrzymania zgłoszenia o posiadaniu praw autorskich przez użytkownika Formula One Management.

;)

I jesli chodzi o manewr, kiedy Massa o malo co nie zachaczyl tego czegos, to za nim na pewno byl Hamilton ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szukam ale nie moge znalezc przepisu, ktory pozwolil Hamiltonowi kontynuowac wyscig.

Hamilton'owi jako jedynemu z tej szóstki co wypadła udało się nie zgasić silnika i w takiej sytuacji można było go spowrotem postawić na torze, przynajmiej tak piszą na innych stronach :P A na polsacie mówili, że tak samo było kiedyś z Szumim:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mamy maly powrot do f1 a dokladniej to sakon yamamoto wraca i bedzie jezdzil w spykerze do konca sezonu. podobno spyker ma sie na tym wzbogacic o 22 mln dolcow. mam nadzieje ze te pieniadze dobrze zainwestuja i w przyszlym sezonie nawiaza jakas walke z ekipami z dolnej czesci tabeli

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ciekawe czy ten komputer będzie potrafił obliczyć proste obliczenia typu 2+2.

Miejmy nadzieję, że ten komputer pomoże zrobić nowy dużo bezpieczniejszy bolid.

w sumie to one juz sa bardzo bezpieczne co pokazał chocby wypadek kubicy,normalnie musieliby geo zeskrobywac z bolidu a on wyszedł bez szwanku.80% to zasluga bolidu 20% szczescia i opatrznosci bozej :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzialem dzisiaj interesujace ogloszenie o prace.

Brzmialo mniej wiecej tak:

Zespol formuly 1 poszukuje specjalistow laminarzy do budowy bolidow formuly 1. Pozniej wrzuce fotke tego ogloszenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w sumie to one juz sa bardzo bezpieczne co pokazał chocby wypadek kubicy,normalnie musieliby geo zeskrobywac z bolidu a on wyszedł bez szwanku.80% to zasluga bolidu 20% szczescia i opatrznosci bozej :D

ja mam nieco inne zdanie (w kwestii proporcji) - bo gdyby nie olbrzymie szczęście to stóp by już nie miał ...

Bolidy są coraz bezpieczniejsze - to fakt, ale tory niekoniecznie ...

Dołączona grafika

Dołączona grafika

A ta fotka mnie zastanowiła ... coś mu odpadło ??

Dołączona grafika

Edytowane przez yotomeczek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oglądaliście kwalifikacje? Ferdek wyciął niezłego wałka, mina Dennisa po zakończeniu kwalifikacji mówiła wszystko - stosunki między nimi w najbliższym czasie na pewno się nie poprawią... Już nie moge się doczekać co powiedzą na konferencji prasowej :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie oglądałem :mad: 7 pozycja Roberta nie napawa optymizmem , najprawdopodobniej znowu jakieś problemy z bolidem bo aż mi się nie che wierzyć, że pojechał o 0,5s wolniej od szfaba, który przytrzymał go jeszcze w ps :angry:

Co do Alonso to bardzo dobrze zrobił. Od początku sezonu czarny jest faworyzowany przez Dennisa, mysleli, że zrobioą starego wygę w bambuko, a to on pojechał ich w [gluteus maximus]la. B-)

Edytowane przez cavarr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zgadzam się z tym co powiedział Cavarr, że Hamilton jest faworyzowany... ,a co do Kubicy to podobno problem z przyspieszaniem bolidu, coś z oprogramowaniem , miejmy nadzieje że uda się to na naprawić i robert wyprzedzi na starcie Ralfa , a potem rosberga:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie oglądałem :mad: 7 pozycja Roberta nie napawa optymizmem , najprawdopodobniej znowu jakieś problemy z bolidem bo aż mi się nie che wierzyć, że pojechał o 0,5s wolniej od szfaba, który przytrzymał go jeszcze w ps :angry:

Co do Alonso to bardzo dobrze zrobił. Od początku sezonu czarny jest faworyzowany przez Dennisa, mysleli, że zrobioą starego wygę w bambuko, a to on pojechał ich w [gluteus maximus]la. B-)

szfab,czarny nie pszesadzasz troche :? a zagranie Alonso było w dziesiatke :) bo Hamilton rzeczywiscie jest faworyzowany przez Dennisa Edytowane przez naxt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słabo widzę jutrzejszy wyścig. Mi się wydaje, że przez te problemy z bolidem, Robert nie dojedzie do mety, albo dojedzie jako ostatni. Jeżeli to wina oprogramowania(to może uda się to poprawić) i Robert będzie dobrze startował. A jeżeli jakieś większe problemy to niestety słabo to jutro widzę.

W tym momencie mechanicy nie mogą grzebać przy samochodach. Ale z tego co się orientuje istnieje możliwość wgrywania oprogramowania ... tylko nie wiem czy czasem nie jakiś czas przed wyścigiem dopiero.

Zobaczymy jutro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problemy Roberta zaczęły się dopiero w Q2 i Q3. W pitstopie pojawił się nawet ogień w prawej rurze wydechowej.

Szkoda, po Q1 był trzeci, a tak został na siódmym.

Zresztą Massa miał większe problemy...

Fajnie nosiło Vettela na zakrętach, trochę podriftował :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMO faworyzowanie Hamiltona wywodzi sie z tego ze McLaren jest teamem brytyjskim, a on jest brytyjczykiem. Oczywiscie oficjalnie Alonso jest pierwszym kierowca teamu, ale czy do konca tak jest....

Hamilton ma cholernego farta ze trafil tam gdzie trafil. Gdyby nie to raczej nie mialby tylu punktow ile ma, bo umiejetnosci wedlug mnie ma przecietne, doswiadczenia tez mu troche brakuje.

Mam cicha nadzieje ze Alonso jutro wygra i obejmie prowadzenie w klasyfikacji generalnej. Nie przepadam za Hamiltonem, a szum jaki tutaj wokol niego robia jest zalosny.

Co do BMW i Kubicy. Moze mi ktos wytlumaczyc dlaczego Heidfeld nigdy nie ma problemow z bolidem, a Kubicy zawsze cos wyskoczy? testuja jakies nowe technologie czy co? Szkoda go, bo potencjal ma...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi