Skocz do zawartości
3qu!l!br!um

F1 - Sezon 2006/07

Rekomendowane odpowiedzi

A słyszeliście że Kubica pojedzie w GP Węgier :D??!!

... Monachium/Hinwil, 1 sierpnia 2006. Zespół BMW Sauber F1 Team przystąpi w zmienionym składzie do rozgrywanej w najbliższy weekend Grand Prix Węgier na torze Hungaroring. Kanadyjski kierowca Jacques Villeneuve nie może wziąć udziału w wyścigu w wyniku wypadku podczas Grand Prix Niemiec w poprzedni weekend. Kierowca testowy i rezerwowy Robert Kubica zajmie jego miejsce. Będzie pierwszym Polakiem, który weźmie udział w wyścigu Grand Prix Formuły 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja za to mam jeszcze inne zdanie. Licze na zwyciestwa w nastepnych wyscigach McLarena za ktorego kolkiem zasiada 'Iceman'. :P A tytul niech zdobedzie Alonso. :)

przydomek Iceman idealnie pasuje do Kimiego :lol2: , jak ten facet jest podium to aż mi się chumor poprawia :blink:

stoi taki mruk, obrażony na cały świat jakby ktoś mu ojca i matkę zabił hehe :lol:

do tego zdjęcia chyba go zmusili B-)

Dołączona grafika

A słyszeliście że Kubica pojedzie w GP Węgier :D??!!

cieszymy się :D i mamy nadzieję, że zobaczymy go na mecie w pierwszej ósemce :) Edytowane przez cavarr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie, trzymam kciuki za Roberta w 1szej ósemce http://www.f1ultra.pl/news-Robert-Kubica-z...,106627,40.html :)

A mnie Humor poprawia wzrastająca forma Czerwonych :D MSC, mimo wszystkich swoich wad, to jednak król tej dyscypliny sportu i nieprędko ktokolwiek zbliży się do jego osiągnięć.

Osobiście mam nadzieję, że Dacia Logan jeszcze w dwóch/ trzech GP pojedzie jak podczas GP Niemiec, Ferdek straci swoją przewagę i będziemy mieć arcyemocjonującą końcówkę sezonu, jak za starych dobrych czasów (pojedynki Miki z Miszczem) :D

PS. Jeszcze jedno- jeśli dla kogoś GP Niemiec było nudne to istny :lol: brak słów. Chyba faktycznie niektórzy już z przyzwyczajenia narzekają na nudę w F1 i później co 15sek zmieniają kanały i tym samym przegapiają ciekawe momenty na torze, których podczas ostatniego GP nie brakowało.

Edytowane przez draak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kubica :D :D już nie moge sie doczekać :-P Coś mi sie zdaje,że jak pojedzie dobrze w Polsce rozpocznie się "Kubicomania" :-P

Jak by był w piwerwszej 8 to juz był by to sukces :)

Osobiście mam nadzieję, że Dacia Logan jeszcze w dwóch/ trzech GP pojedzie jak podczas GP Niemiec, Ferdek straci swoją przewagę i będziemy mieć arcyemocjonującą końcówkę sezonu, jak za starych dobrych czasów (pojedynki Miki z Miszczem) icon_biggrin3.gif

Też bym chciał :lol: Tylko na koncu niech wygra Alonso :-P Szkoda tylko, że Kimi nie ma tak dobrej formy jak w ostatnim sezonie, ale licze, że w końcówce sezonu będziemy świadkami jego odrodzenia :-P Edytowane przez 3qu!l!br!um

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak Kubica ukończy to GP to będzie już dużym sukcesem... naturalnie, trzymam kciuki za punktowane miejsce, ale jeśli równym tempem przejedzie te paredziesiąt kółek zaliczając min. 2 pitstopy bezproblemowo, będą już powody do zadowolenia i dobra wróżba na przyszłość.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.f1racing.net/en/news.php?newsID=126202

Kimi Raikkonen podpisal 5 letni kontrakt z Ferrari - informacja niepotwierdzona ale mam nadzieje ze sie sprawdzi i nastepny sezon widze tak :

-Kimi zdobywa mistrzostwo w barwach Ferrari po odejsciu Schumachera

-Alonso boryka sie z problemami technicznymi McLarena.

:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie czy silnik Cosworth'a stać na to samo :?

BMW-Sauber korzysta z silnikow BMW, ktore to zawsze dawaly rade :P Zobaczymy co pokaze bolid. Wydaje mi sie ze bolid takze daje rade, bo BMW cos nie narzeka (a wszyscy wiemy jak to bylo z Williamsem)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

racja - z Williamsem mi się pomieszało... jak na razie najlepszy wynik w tym sezonie to 4-te miejsce w Australii dla Heidfelda, BMW prawie w każdym wyścigu zdobywał jakieś punkty, bolid więc rzeczywiście nie powinien stać Kubicy na przeszkodzie do dobrego wyniku...

Zobaczymy za 2dni 4h 32min ;)

PS. Wurz będzie jeździł w 2007 w zespole Willimsa - trochę się facet naczekał na ten powrót

http://www.formula1.com/news/4746.html

Edytowane przez toolboy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi sie cos nie chce wierzyc w to ze Kimi podpisal kontrakt z Ferrari. Schumi ostatnio swietnie sobie radzi, chwali sobie wspolprace z Massa, sam Brazylijczyk ostatnio zaczal dobrze jezdzic, wiec nie wiadomo czego mieliby zakonczyc ta wspolprace. Chyba, ze Schumi chce zakonczyc kariere w blasku chwały. Wedlug mnie za rok tez by mogl zakonczyc kariere w blasku chwaly :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za głupotę się płaci...

http://www.f1ultra.pl/news-Kara-czasowa-dl...,106649,40.html

BTW, zauważalny minus sukcesów Kubicy w F1- wzrastająca rzesza "specjalistów" od F1 atakująca czy to z gazet, czy też z czeluści internetu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za głupotę się płaci...

http://www.f1ultra.pl/news-Kara-czasowa-dl...,106649,40.html

BTW, zauważalny minus sukcesów Kubicy w F1- wzrastająca rzesza "specjalistów" od F1 atakująca czy to z gazet, czy też z czeluści internetu.

Zobaczycie będzie to samo co z Małyszem, z tym ż Robert pociągnie mistrza dłuuuuugo. (chodzi o kibiców) Edytowane przez J.O.H.N.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po prostu brak mi słów- Kubica mimo całej presji zakończył 3. trening na... 3 miejscu :blink: :D B-) Teraz czekam na quala, będzie się działo. Naturalnie, piszę głównie o deklasacji Heidfelda, bo na to Roberta zdecydowanie stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heidfeld jest zdecydowanie gorszym kierowcą od Kubicy. Miał po prostu farta ze sponsorami i dlatego jeżdzi w F1.

W F1 czesto umiejetnosci nie decyduja kto bedzie jezdzil i to jest jeden z minusow tego sportu. To, ze Kubica dostaje szanse (wiadomo, ze nie stoi za nim potezna kaska) swiadczy tylko o tym, ze w jego przypadku talent (nieoszlifowany diament jak niektorzy z ekspertow nazywaja Kubice) decyduje o byc lub nie byc w tym sporcie. Jedynie co w jutrzeszym wyscigu przemawia przeciwko naszemu rodakowi to brak doswiadczenia w F1 na tak dlugim odcinku 'trasy' w pelnej koncentracji. F1 to sport, ktory nie wybacza bledow i trzeba ich unikac jak ognia. Mam nadzieje, ze Robertowi uda sie dojechac jutro do mety i to z dobrym miejscem. Edytowane przez Santi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi