hary Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 członek teamu się wypowiedział, że przy rozwaleniu nosa zgubił część balastu...Tak włąśnie myślałem że to wtedy mógł zmienić mase. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mogiel Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 nie za zdarte opony :D członek teamu się wypowiedział, że przy rozwaleniu nosa zgubił część balastu (ok 100kg ogółem tego jest) i stąd za niska waga końcowa Możesz podać jakieś źródło tych wiadomości? Bo mnie wersja z lżejszym "nowym" nosem też wydaje się bardziej prawdopodobna i sensowna niż wersja ze zdartymi oponami. Przecież jakby ktoś na ostatnim kółku stracił tylny spojler, ale mimo to wygrał to pewnie ważenie po wyścigu odbywałoby się z założonym nowym spojlerem, a nie bez niego (auto sporo lżejsze i dyskwalifikacja), więc imho opony powinny być do ważenia także nowe. Mam rację? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koen Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Myślę że wytłumaczenie z oponami dali tak na odczepne, przy takim tłumaczeniu po prostu nikt za to nie poniesie konsekwencji. Wątpię żeby bolid ważył równe 600kg bo to by było zbyt duże ryzyko dla teamów, w końcu zawsze coś może odpaść. Musiał więc stracić więcej niż te 2kg żeby zejść poniżej limitu a na samych oponach taka strata byłaby raczej niemożliwa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3qu!l!br!um Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Kurde nie bylo mnie 2 dni i juz 3 strony napisaliście najs :D Co do wyścigu, najlepszy w tym sezonie, co do wyniku Roberta SUPER!! :D Cudowny debiut :-P Ale niestety gdzieś uciekło 2kg i dyskwalifikacja :angry: :cry: Schumacher powiedział, że Kubica przypomina mu siebie sprzed 10 lat, trudno o lepsza rekomendacje :D Ale i tak najlepszą informacją jest to, że Robert będzie jeżdził w BMW o końca sezonu i moim zdaniem powinnien tu zostać ( jeśli będzie taka mozliwośc ) w nastepnym sezonie ( chyba, że dostanie ofertę od Ferrari, McLarena lub Renault co jest raczej mało prawdopodobne). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Wczoraj pierwszy raz ogladałem w TV Formule 1, specjalnie zobaczyc jak pojedzie nasz rodak i to co widziało przeszło moje najsmielsze oczekiwania. Po prostu rewelacyjny debiut :) Mam nadzieje ze po wypadnieciu Villeneva (czy jak mu tam było) bedzie podstawowym kierowca BMW do konca sezonu i dłuzej ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 (edytowane) Wczoraj pierwszy raz ogladałem w TV Formule 1, specjalnie zobaczyc jak pojedzie nasz rodak i to co widziało przeszło moje najsmielsze oczekiwania. Po prostu rewelacyjny debiut :) Mam nadzieje ze po wypadnieciu Villeneva (czy jak mu tam było) bedzie podstawowym kierowca BMW do konca sezonu i dłuzej ;) Villeneuve'a ;-) Też miałem problem z zapamiętaniem, ale znalazłem na to sposób: trzy ostatnie literki to "uve" - Uve co roz****ł kolarzówę. (Byłą taka piosenka Nagłego Ataku spawacza. ;-) ) Edytowane 7 Sierpnia 2006 przez Sysak13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3qu!l!br!um Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Kilka dni temu brytyjskie wydanie magazynu F1 Racing napisało, że BMW zaproponowało Michaelowi Schumacherowi miliard dolarów za starty w 2007 roku w barwach zespołu BMW Sauber :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Za taka kase to mozna zdobywac przez kilka lat mistrzostwo majac Kubice zamiast Schumachera (kierowca to nie wszystko). ;) Zwykla plotka i tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3qu!l!br!um Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Też myślę, że plotka, ale warta odnotowania :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 A tymczasem Kubica za te 5 wyscigow lyknie 880 tys euro.... Za 1/4 moge im pomoc jezdzic :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 a co wyczytales w Fakcie ? buehehehehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thuGG Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Komentarz Laudy Smiechu warte wg mnie! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
studenc1k Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Komentarz Laudy Smiechu warte wg mnie! http://www.f1online.pl/index.php?1&mod...amp;&s=7899 <-- tu to samo, tylko w ojczystym języku :) Kubica zużył 5.5 kg gumy :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cypher Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Coś ten Lauda dziwne rzeczy wypisuje. Byłem na Hungaroring i muszę przyznać, że Kubica pięknie walczył, szczególnie na koniec z Massą, który miał przecież o niebo lepsze opony. Niby jak kierowca może myśleć o "nabieraniu" masy, jeżdżeniu gdzieś poza optymalnym torem, mając na ogonie innego, znacznie bardziej doświadczonego zawodnika? Co jak co, ale o takie rzeczy powinien dbać serwis - to moje zdanie. Kierowca ma wygrywać, a serwis sprawiać, by wszystko dobrze fungowało ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Coś ten Lauda dziwne rzeczy wypisuje. Byłem na Hungaroring i muszę przyznać, że Kubica pięknie walczył, szczególnie na koniec z Massą, który miał przecież o niebo lepsze opony. Niby jak kierowca może myśleć o "nabieraniu" masy, jeżdżeniu gdzieś poza optymalnym torem, mając na ogonie innego, znacznie bardziej doświadczonego zawodnika? Co jak co, ale o takie rzeczy powinien dbać serwis - to moje zdanie. Kierowca ma wygrywać, a serwis sprawiać, by wszystko dobrze fungowało ;) Zgadzam sie z tym Formula 1 to nie Formula Renault. On ma jechac a reszte lacznie z mysleniem ma rtobic Team oraz spece od strategii. Dali ciala jednym slowem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thuGG Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Coś ten Lauda dziwne rzeczy wypisuje. Byłem na Hungaroring i muszę przyznać, że Kubica pięknie walczył, szczególnie na koniec z Massą, który miał przecież o niebo lepsze opony. Massa wcale nie mial o wiele lepszych opon, mial duzo gorsze, z tego co kojarze jezdzil on na oponach przeznaczonych na calkowicie mokra nawierzchnie (full wet), podczas gdy intermediate spisywaly sie bardzo dobrze tego dnia. Zly dobor opon dla Massy byl powodem tak niskiego miejsca, gdyby jechal on na intermediatkach to by go Kubica tak nie scignal. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Raczej chodziło o koniec wyścigu kiedy to Massa jechał już na oponach na suchą nawierzchnię i wykręcał najlepsze czasy, a Kubica dzielnie z nim walczył w tej części wyścigu :) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thuGG Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 BMW ma szczescie do testerow, Sebastian Vettel najszybszy w drugim treningu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Testy testami, a rzeczywistosc jest zgola inna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
studenc1k Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Chce ktoś kupić kask Kubicy? ;) --> http://www.allegro.pl/my_page.php?uid=5658997 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 (edytowane) i Robert jest 7 w pierwszej sesji kwalifikacyjnej :) edit Robert jest 9, a Massa wygrywa kwalifikacje :) Edytowane 26 Sierpnia 2006 przez cavarr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Dacia Logan bez ruchomego balastu widać, że nie jest już tak arcyszybka*, a Alonso z jego prima-balerina zachowaniem coraz bardziej zaczyna irytować. *Dla masy niezorientowanych, którzy się tutaj wypowiadają- obiektywne tempo bolidu/ teamów widać jedynie po qualu nr 2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Kubica jest 8. Ralfa wysypalo na 15 z powodu zmiany enga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thuGG Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Pod koniec Q2 to myslalem, ze mi serducho wyskoczy, strasznie stresujaca koncowka, zalapie sie czy nie i tak do konca Q2. Ale wyszlo dobrze, nawet rewelacyjnie powiedzialbym, pozostaje tylko trzymac kciuki jutro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Przyznam, ze dopiero teraz zaczalem sie interesowac F1. Jak czytam o mozliwosciach silnika, opon, skrzyn i wogole co robi bolid z fizyka to masakra. A Kubica to faktycznie fenomen. Dzisiaj mu kibicuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 No fajnie ze w f1 wreszcie jest Polak. Przynajmniej są jakieś emocje. Ja obstawiam ze bedzie 5 ;). A tutaj takie małe ot. Do moto też wchodzi Polak (Chmielewski czy Chmielnicki nie pamietam ;)). Narazie do 125 ale i tak emocje powiny być "ostre". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Ahh, gdzie byl blad ze Kubica spadl 6 miejsc ? Cos w pit stop pewnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Szkoda troche ze 12 ale nie jest źle. Imo wszystko SC zepusł. Gdyby nie to było by znacznie lepiej. Ja czekam na kolejne gp i 5 miejsce Kubicy ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dejot Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 (edytowane) Ahh, gdzie byl blad ze Kubica spadl 6 miejsc ? Cos w pit stop pewnie. Zła taktyka, słaby bolid. Szkoda troche ze 12 ale nie jest źle. Imo wszystko SC zepusł. Gdyby nie to było by znacznie lepiej. Ja czekam na kolejne gp i 5 miejsce Kubicy ;).Dokładnie....ale Kliena i Webera na początku ładnie załatwił :D Edytowane 27 Sierpnia 2006 przez Dejot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 SC nie tylko Kubicy zepsuł ale i np "Szumacherowi". W sumie bolid był "słaby" bo przy walce z Webberem nie wytrzymał i po 2-3 okrązeniach Web miał juz 4 sec przewagi (po koniec wyscigu) :/. Ale i tak emocje były. Czekam na nastepne gp (chyba Monza ale wolałbym "muggelo" z moto ;)). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...