Grzegorz :D Opublikowano 21 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2003 Mam problem :( Mam płytę Abit BE 6 2.0 i nie wiem czy "wejdzie mi" Celeron 1,4 (fcpga2). Wspomniany procek chodzi na 100 Mhz z mnożnikiem x14, natomiast moja wyżej wymieniona płyta posiada regulowane FSB do 200Mhz ale z mnoznikiem dostępnym tylko 12. Pojawił się więc problem - czy jest szansa a moze pewność że będzie mi chodził ten 1,4 ??? Prosze pomóżcie!!!! Z góry dziękuje Grzesio(gg 4133340) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRo Opublikowano 21 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2003 Bedzie Ci potrzebana przejsciowka a takowych nie ma(wiem ze cos takiego bylo) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 21 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2003 Mnożnik jak mnożnik, i tak procesor wymusi swój gdyż Intel zaszył w procesorach na stałe mnożniki, gorzej w przypadku kompatybilności Celerona z twoją płyta. Jako że procesor jest w 0.13 na rdzenie Tualatin więc będzie potrzebował albo przejściówki która w Polsce kosztuje w granicach 200-250zł, lub zrobić mod na procesorze i tym samym stracić gwarancję więc nie wiem czy ta gra warta jest świeczki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 21 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2003 co kitujecie - hej zobacz www.twojepc.pl tam jest artykul co trza zrobic aby wsadzic tulipa - albo moze jeszcze na www.overclockers.pl - trzeba poprostu 2 nozki polaczyc na procu i juz wszystko bedzie ladnie dzialac -zadnych przejsciowek nie potrzeba!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz :D Opublikowano 21 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2003 WIĘC CO PROPONUJECIE ??? JAKI TU PROCEK MOŻE WEJŚĆ NA MAX ????? (SLOT 1 , DYSPONUJĘ PRZJŚCIÓWKĄ NA FCPGA BO MAM CELKA 800 - CZY WOGÓLE JEST SENS??) PS.A MOŻE JUŻ LEPIEJ ZMIENIE GRAFE??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 21 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2003 genghiskhan najpierw przeczytaj a później krytykuj. Napisałem wyraxnie że albo przejściówka albo mod procesora, czyz nie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 21 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2003 I ten mod procka (lub plyty) to nie polaczenie tylko 2 nozek ale skomplikowany, wymagajacy precyzji zabieg. A przejsciowki sa jak najbardziej. Tylko, ze drozej wyjdzie kupienie takiej zamiast sprzedac swoja plyte i kupic z allegro z chipsetem i815EP Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...